Ιστορία Γ΄, 4η Ενότητα - 3. Η Αργοναυτική εκστρατεία

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Ιστορία Γ΄, 4η Ενότητα - 3. Η Αργοναυτική εκστρατεία, Παρουσίαση μαθήματος

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Ιστορία Γ΄, 4 η Ενότητα, Η Αργοναυτική Εκστρατεία 3 . Η Αργοναυτική εκστρατεία Ηλιάδης Ηλίας

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Η Αργώ, αφού διέσχισε το Αιγαίο και το στενό του Ελλήσποντου, έφτασε στις Συµπληγάδες πέτρες . Συµπληγάδες πέτρες Πηγή: sigmabooks.gr

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Αυτές ήταν δυο πελώριοι βράχοι που ανοιγόκλειναν και τσάκιζαν τα καράβια που περνούσαν. Οι Αργοναύτες, ακολουθώντας τη συµβουλή του Φινέα, πριν µπουν στο στενό πέρασµα , άφησαν ένα περιστέρι να περάσει.   Το περιστέρι πέρασε και µόνο η ουρά του πιάστηκε λίγο στην άκρη από τους βράχους.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Τότε οι Αργοναύτες χτύπησαν γρήγορα τα κουπιά τους και µε τη βοήθεια της Ήρας πέρασε και η Αργώ, που µόνο στην πρύµνη της χτύπησε λιγάκι. Από τότε οι βράχοι αυτοί έµειναν ακίνητοι για πάντα.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Ταξιδεύοντας ανατολικά, η Αργώ έφτασε στην Κολχίδα. Εκεί ο Ιάσονας παρουσιάστηκε στο βασιλιά Αιήτη και του ζήτησε το χρυσόµαλλο δέρας. Εκείνος του είπε ότι θα του το έδινε, αν κατάφερνε να κάνει κάποιους άθλους δύσκολους.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Να δέσει, δηλαδή, δυο ταύρους µε χάλκινα πόδια και πύρινη ανάσα, να οργώσει µ’ αυτούς ένα χωράφι, να σπείρει δόντια δράκου και να σκοτώσει τους οπλισµένους γίγαντες που θα ξεφύτρωναν από τη γη.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Ο Ιάσονας δέχτηκε και µε τη βοήθεια της κόρης του Αιήτη, της Μήδειας , που ήταν ξακουσµένη µ άγισσα , έδεσε τους άγριους ταύρους, όργωσε κι έσπειρε δόντια δράκου. Αµέσως πετάχτηκαν απ’ τη γη γίγαντες οπλισµένοι και τον περικύκλωσαν.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Ο Ιάσονας έριξε αµέσως ανάµεσά τους µία µ εγάλη πέτρα, όπως τον είχε συµβουλέψει η Μήδεια. Οι γίγαντες τότε άρχισαν να χτυπιούνται µ εταξύ τους, ώσπου σκοτώθηκαν όλοι.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Μετά από αυτό το κατόρθωµα του Ιάσονα, η Μήδεια έµαθε ότι ο πατέρας της δε σκόπευε να δώσει το χρυσόµαλλο δέρας και σχεδίαζε µ άλιστα να κάψει την Αργώ. Τότε ο Ιάσονας διέταξε τους Αργοναύτες να καθίσουν στα κουπιά της Αργώς κι εκείνος µ αζί µε τη Μήδεια και τον Ορφέα, όταν βράδιασε, έτρεξαν στο δάσος του θεού Άρη.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Εκεί η Μήδεια έριξε µ αγικό υγρό στα µάτια του δράκου που φύλαγε το δέρας. Ο Ορφέας έπαιξε πολύ γλυκά τη λύρα του κι ο δράκος αποκοιµήθηκε . Αµέσως ο Ιάσονας άρπαξε το χρυσόµαλλο δέρας. Έτρεξαν γρήγορα στη θάλασσα, µ πήκαν όλοι στην Αργώ κι έφυγαν από την Κολχίδα.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Όταν γύρισαν στην Ιωλκό, ο Πελίας δεν κράτησε το λόγο του και δεν έδωσε το θρόνο στον Ιάσονα. Εκείνος παντρεύτηκε τη Μήδεια και πήγαν µ αζί στην Κόρινθο.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Ο Ιάσονας φέρνει στον Πελία το Χρυσόμαλλο Δέρας. Ερυθρόμορφος καλυκωτός κρατήρας, περίπου 340 - 330 π.Χ . . Μουσείο Λούβρου Ενώ η Μήδεια αποκοιμίζει το δράκο, ο Ιάσονας αρπάζει το χρυσόµαλλο δέρας.  Από αρχαίο ελληνικό αγγείο. Αφιέρωσαν την Αργώ στον Ποσειδώνα, και, για να θυµούνται όλοι την Αργοναυτική εκστρατεία, όρισαν να γίνονται εκεί αγώνες προς τιµήν του Ποσειδώνα.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Ο Ιάσονας πήγαινε συχνά και καθόταν κοντά στην Αργώ. Κάποτε όµως , κι ενώ είχε γίνει πια γέρος, έπεσε ένα ξύλο από το κατάρτι της Αργώς και τον σκότωσε. Αρχαίο ελληνικό πλοίο από παράσταση σε αγγείο. Υποθέτουμε ότι αναφέρεται στην Αργοναυτική εκστρατεία.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Δίδραχμο της Φαιστού, 280 π.Χ. Ο φτερωτός Τάλως οπλισμένος με πέτρα. Φαιστός , Ο φτερωτός Τάλως εκσφενδονίζει μια πέτρα ; 350-300 π.Χ.

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας Οδύσσεια Ταξίδι... στην  αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία! Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τη Γ΄ και Δ΄ τάξη

Τετάρτη τάξη::

Τετάρτη τάξη: http://iliadisilias.blogspot.gr/ Απίθανα… τριτάκια ! / http://iliadisili.blogspot.gr/ Οι Παρουσιάσεις μου: http://www.slideboom.com/people/iliasili?page=1&rows=15&show=0 http://www.slideboom.com/people/iliasili1 http://www.slideshare.net/iliasili Εκπαιδευτικά παιχνίδια: http://www.purposegames.com/profile/164915/games Ηλιάδης Ηλίας

PowerPoint Presentation:

Ηλιάδης Ηλίας

authorStream Live Help