peixos

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ELS PEIXOS:

ELS PEIXOS

ÍNDEX:

ÍNDEX Els peixos Els nostres peixos El nostre aquari Cura Què necessitam i com ho aconseguim? Fotos

ELS PEIXOS:

ELS PEIXOS

QUÈ SÓN?:

QUÈ SÓN? Són animals vertebrats membres dels tetràpodes. Són aquàtics i respiren per brànquies. Per desplaçar-se ho fan impulsant-se amb les aletes. La ciència que estudia els peixos s’anomena la Ictiologia.

PARTS DEL PEIX:

PARTS DEL PEIX

L’ESQUELET:

L’ESQUELET Com tots els vertebrats, els peixos tenen un esquelet que li dóna forma al cos. Tenen una columna vertebral, un crani i les extremitats que són aletes.

LES ALETES:

LES ALETES Serveixen per impulsar-se i frenar els seus moviments. Estan formades per dues parts: unes rígides anomenades Radis Durs i unes més toves i flexibles anomenades Radis Tous . Hi ha diferents tipus d’aletes però, en general distingim: les parells i les imparells.

EL COS:

EL COS El cos del peix es divideix en tres parts: el cap, el tronc i la cua. Tot el cos es troba cobert d’una pell formada per dues capes: Epidermis: és la capa exterior. Dermis: és la capa interior. Entre les dues capes hi ha les escates que creixen a mesura que ho fa el peix. D’aquesta manera podem saber l’edat, com als arbres.

ELS NOSTRES PEIXOS:

ELS NOSTRES PEIXOS Tendrem dos tipus de peixos: Els Tetras i els peixos-gat. Els dos poden viure conjuntament a un aquàri d’aigua dolça i s’avenen bé.

ELS TETRA:

ELS TETRA Són de la família Characidae, que abans s’anomenaven Tetrafonopteridae, i d’aqui el nom. Vieun al Cendre i Sud d’Amèrica i a Àfrica. S’adapten molt bé als diferents ecosistemes. Es mengen la seva cria.

PowerPoint Presentation:

Naden molt ràpid, són molt actius i els agrada estar amb la seva espècie. Tenen escames que brillen. Solen ser molt pacífics. Normalment tenen punts o ralles.

Els peixos gat:

Els peixos gat Són de l’espècies Siluriforme i solen viure a Amèrica del Sud. Són carronyers i viuen al fons marí en aigües poc profundes. Es diuen peixos-gat perquè tenen uns tentacles a cada costat de la mandíbula superior similars als bigots del moix. A les aletes dorsals tenen espines puntiagudes que, a vegades, són verinoses.

PowerPoint Presentation:

Algunes espècies d’aquests peixos són capaços de produir descàrregues elèctriques. També s’anomenen “basureros” o “limpiacristales”. Tenen ventoses que utilitzen per aferrar-se als troncs o amagar-se. Es raspen la panxa per millorar la digestió.

EL NOSTRE AQUARI:

EL NOSTRE AQUARI

Com ha de ser el nostre aquari?:

Com ha de ser el nostre aquari? Ha de tenir com a mínim 70 litres d’aigua. Hi haurà troncs, roques i plantes de decoració. Ha de tenir mínim 5 o 6 peixos de cada espècie. A la part posterior necessiten tenir un paper de plantes que pintarem nosaltres mateixos. Serà d’aigua dolça i calenta. Hem d’evitar el material sintètic ja que no els hi agrada als peixos-gat. Es sustrat, és a dir, les pedres de baix, no ha de tenir un gra superior a 3mm. L’aquàri ha de tenir filtres per mantenir l’aigua neta i una bomba d’aire que els dóna oxígen.

Les plantes que pintarem:

Les plantes que pintarem Pintarem un cartell del mateix tamany de la peixera que tendrà plantes del tipus: vallisneries i espases amazòniques. Amb aquestes plantes els animals es senten més segurs. Vallisneries Espases amazòniques

Alimentació:

Alimentació Els peixos són omnívors, per tant, mengen de tot. Poden menjar aliment en escames i ha de ser variat. De tant en tant se li pot donar larves de mosquir, carn crua raspada, cor de vaca congetar o fetge de pollastre bullit i triturat. Els peixos mengen dues o tres vegades al dia en petites quantitats

CURA:

CURA

Cures diàries:

Cures diàries L’aquàri tendrà llum a la part de dalt (tots en tenen). Els peixos necessiten entre 10 i 12 hores de llum diària així que, abans de partir, deixarem la llum encesa i la programarem per a que s’apagui amb el temporalitzador. Revisar la temperatura amb un termocalefactor cada dia. La temperatura ideal està entre els 24ºC i els 28ºC. S’ha de revisar que els filtres funcionen cada dia (els caps de setmana no és necessari). S’ha de mirar que la bomba d’aire funciona correctament.

Què passa si el filtre no funciona bé?:

Què passa si el filtre no funciona bé? Si el filtre no funciona bé tendrem problemes tant als peixos com a l’aigua. Veurem com l’aquari s’embruta i els vidres es posen marrons. Els peixos naden menys i es mouen més a poc a poc.

Cures setmanals:

Cures setmanals Cada setmana haurem de canviar una part de l’aigua, aproximadament un 20%. Quan posem l’aigua nova serà necessari posar-hi una sèrie de productes que mantenguin el pH en les condicions adients. Cada 6 mesos podem buidar tot l’aquari i rentar bé les pedres i els vidres. Hem de fer els Tests de l’Aigua per comprovar els nivells de nitrits (Ph, Kh i Gh). Per fer-ho, hem de ficar unes tiretes dins l’aigua i comprovar els resultats segons les instruccions.

Cura de l’aigua: gH:

Cura de l’aigua: gH Denominam duresa de l’aigua a la quantitat que hi ha a l’aigua de calç, magnesi, sulats, nitrats i clorats. Això forma el que s’anomena el gH. Per comprobar els seus nivells venen unes proves on, banyam una tireta i comprovam el color que surt. Segons les instruccions, haurem de tirar un líquid per mantenir els nivells.

Cura de l’aigua: pH:

Cura de l’aigua: pH El pH indica si l’aigua reacciona de forma àcida (per baix de 7), neutra (7) o bàsica (per damunt de 7). Hem d’intentar que no varii molt per prevenir mucositat en els peixos. El valor ideal és entre 6 i 7. En cas que no sigui adequat, hem de posar uns líquids. Per mesurar-ho, tenim tiretes com el cas anterior.

I els caps de setmana?:

I els caps de setmana? Existeix un aparell que hauriem de tenir anomenat “Menjador automàtic”. D’aquesta forma, cada cert temps posa aliment dins la peixera. El temporalitzador de la lllum ens permetria que s’encengués i apagués sense dificultats.

QUÈ NECESSITAM I COM HO ACONSEGUIM?:

QUÈ NECESSITAM I COM HO ACONSEGUIM?

Finalment, que necessitam?:

Finalment, que necessitam? Un aquàri amb llum i temporalitzador, un menjador automàtic. Plantes i troncs, a poder ser naturals. Aliments. Un termòmetre per revisar la temperatura. Tests per l’aigua. Els peixos.

I d’on treim tot això?:

I d’on treim tot això? Aprofitant que el pare de’n Miquel té una tenda d’animals, ens ajudarà a aconseguir tot el que necessitam a un preu molt econòmic i de segona mà. D’aquesta manera necessitarem pocs diners per fer-lo. Concretament ens ofereix un aquari complet, amb tot el que volem per 100€ (això són 4 euros cada un). Per comprar menjar, els tests de l’aigua i els peixos hem de posar 1 euro més cada un. Per tant, tot ens costa 5 euros a cada un .

Avantatges i inconvenients:

Avantatges i inconvenients Avantatges Els peixos es mouen constantment i fan molta companyia. Podem estudiar moltes coses que encara no sabem com més informació dels elements que té l’aigua (nitrats, calç,...). Podriem anar afegint peixos i estudiant-los, fer cria,... Iconvenients No els podem agafar ni jugar amb ells. No sabem que farem amb l’aquari durant les vacances.

ALGUNES FOTOS :

ALGUNES FOTOS

authorStream Live Help