Gornja_Vezica_Rijeka_1-mjesto

Views:
 
Category: Sports
     
 

Presentation Description

1. mjesto na nagradnom natječaju "Stoljeće olimpizma.

Comments

Presentation Transcript

Opis aktivnosti vezanih uz temu Stoljeće olimpizma:

Opis aktivnosti vezanih uz temu Stoljeće olimpizma

PowerPoint Presentation:

OŠ Gornja Vežica smještena je u gradskom naselju u kojem se sjedinjuje ugođaj malih obiteljskih kuća i velikih stambenih zgrada. Zahvaljujući dobrom prostornom planiranju okružena je brojnim igralištima i sportskim objektima. Stoga je razumljivo da među njezinih 521 učenika ima mnogo sportaša u Školskom sportskom klubu „Gornja Vežica“.

PowerPoint Presentation:

Samo ove godine prijavili smo 140 učenika na različita natjecanja iz 17 sportova. To znači da je više od jedne trećine učenika aktivno sudjelovalo u natjecanjima za Školu. (Bilo je i više zainteresiranih i prijavljenih, ali nisu se mogli natjecati zbog limitiranog broja prijava po pojedinoj disciplini).

PowerPoint Presentation:

Među tih 140 natjecatelja jest i 21 učenik i učenica s posebnim potrebama koji jednako srčano nastupaju na svojim natjecanjima u obrani boja svoje škole. Kada se zbroji izlazak svih učenika sportaša iz Škole na natjecanje, dolazimo do brojke od preko 300 natjecatelja iz različitih sportova.

PowerPoint Presentation:

Ove godine Školski sportski klub „Gornja Vežica“ postigao je vrlo dobre rezultate na županijskoj i međužupanijskoj razini natjecanja. U sedam smo disciplina osvojili druga mjesta što je pokazatelj kvalitetnoga rada nastavnika u sportskoj edukaciji i poticanju želje za bavljenje sportom među učenicima. A naši dječaci petog i šestog razreda osvojili su prvo mjesto u nogometu na županijskoj razini natjecanja.

PowerPoint Presentation:

Osim aktivnih sportaša u Školskom sportskom klubu „Gornja Vežica“ pri OŠ Gornja Vežica djeluju sportski klubovi s kojima je ostvarena izvrsna suradnja. To su: Košarkaški klub Kvarner 2010, Nogometni klub Orijent, Odbojkaški klub Gornja Vežica, Streljački klub „Željezničar“, Atletski klub Kvarner, Klub za rehabilitacijsko jahanje Pegaz, Rukometni klub Trsat i Plivački klub Primorje, Mažoretkinje Gornja Vežica.

PowerPoint Presentation:

Sa završetkom nastave i dolaskom školskih praznika edukacija i rad s djecom ne prestaju. Organiziramo raznovrsne sportske radionice te ljetne i zimske (sportovi na snijegu) kampove u suradnji sa Sportskim društvom „Mali mrav“. Učenici drugih razreda svake godine sudjeluju u projektu “Rijeka pliva”, kojeg financira grad Rijeka

PowerPoint Presentation:

Škola s ponosom ističe sportska postignuća učenika s posebnim potrebama koji se bave i s dva-tri sporta istovremeno (plivanje, boćanje, rehabilitacijsko jahanje…). Za njih su organizirana natjecanja po njima prilagođenom programu.

PowerPoint Presentation:

Jamstvo da će ovo biti sportska škola i u budućnosti jest veliki broj zainteresiranih učenika za sudjelovanje u radu Univerzalne sportske škole koja se u našoj školi odvija već pet godina. Svake smo godine sudionici županijske i državne smotre.

Županijska smotra UŠŠ-a:

Županijska smotra UŠŠ-a

Državna smotra UŠŠ-a:

Državna smotra UŠŠ-a

PowerPoint Presentation:

U povodu Školskog sportskog dana koji je tradicionalno sastavni dio obilježavanja Dana škole, organizirali smo izložbu „Sto godina olimpizma“ i niz natjecanja. RAZNI SPORTOVI PREZENTACIJA GIMNASTIKE MEĐURAZREDNA NATJECANJA OD 1.-8. RAZREDA ŠTAFETNE IGRE ATLETIKA ODBOJKA - UČITELJI OŠ GV: ŠKOLSKE EKIPE

PowerPoint Presentation:

U pripremi izložbe koja je bila osmišljana kako završnica niza aktivnosti sudjelovalo je preko 250 učenika, što je više od polovice učenika Škole. Valja istaknuti da u tim pripremama nisu sudjelovali samo sportaši u sportskim aktivnostima, već i ostali učenici sa svojim predmetnim nastavnicima.

PowerPoint Presentation:

Tako je Vlado Došen, prof. tehničke kulture sa svojim je učenicima pripremao plakate (Sto godina olimpizma) za trajnu postavu u hodniku sportske dvorane

PowerPoint Presentation:

Krešimir Vogrinc, prof. povijesti uz svoj redovni plan i program održao je nekoliko nastavnih sati na temu Sto godina olimpizma i olimpijskog pokreta. Nastavne je satove osmislio prema podatcima ponuđenim u natječaju U tijeku Školskog sportskog dana u dvorani namijenjenoj održavanju školskih predstava održana je prezentacija na temu Stoljeća olimpizma koju su pratili svi učenici Škole.

PowerPoint Presentation:

Profesorica likovne kulture Sanja Marušić motivirala je učenike sedmog i osmog razreda za stvaranje na teme ponuđene u natječaju Sto godina olimpizma. Izabrana je slikarska tehnika grataž, a učenicima je radost pružilo likovno oblikovanje tema. Uspješni radovi bit će postavljeni na školskim panoima u povodu završetka školske godine i tako, spremno dočekati obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana na samom početku sljedeće školske godine.

PowerPoint Presentation:

U informatičkoj učionici profesor Dražen Sikirica je sa svojim je učenicima pružao informatičku potporu svim fazama ovih aktivnosti, od ideja za prezentaciju do njezine informatičke izvedbe. Profesorica hrvatskoga jezika Vesna Argentin je sa skupinom učenika provjeravale jasnoću i jezičnu točnost svih objavljenih materijala te tako doprinijela kakvoći prezentacija. Ista je skupina školskih novinara putem školskog razglasa emitirala radijsku emisija u povodu stoljeća olimpijskih igara

PowerPoint Presentation:

Natječaj „Školski šport i olimpijski pokret“ cijelu je OŠ Gornja Vežica potaknuo na izniman angažman oko njegove provedbe. Ta nam je aktivnost donijela dodatno izvannastavno druženje s učenicima koje je uvijek obilježeno nenametljivim odgojnim djelovanjem i učvršćivanjem pozitivnog ozračja između učenika i učitelja.

PowerPoint Presentation:

Iskreno se nadamo da će se i u buduće organizirati ovakvi nadahnjujući projekti u kojima može sudjelovati cijela škola. Oni doprinose širenju olimpijskoga duha među učenicima, ali i mi nastavnici time dobivamo sportom obilježeno zajedničko druženje što učvršćuje naše kolegijalne odnose.

PowerPoint Presentation:

Valja naglasiti da se ovako opsežan projekt koji obuhvaća veliki broj učenika u školi koja radi u dvije smjene ne bi mogao organizirati ni provesti bez iznimne potpore i poticaja ravnateljice Bojane Matešin. Na potpori treba zahvaliti i svim djelatnicima i tehničkom osoblju Škole.

PowerPoint Presentation:

Voditelji projekta: Predrag Matić, prof. tjelesne i zdravstvene kulture i voditelj ŠŠK-a Gornja Vežica Damir Rabar, prof. tjelesne i zdravstvene kulture

authorStream Live Help