El sistema solar-2

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

El sistema solar : 

El sistema solar Està format pel Sol i els astres que giren al seu voltant . Nom: Jan Adell i Elaine Grayling Assignatura: Naturals Curs: 6è A Any: 2008 – 2009

El Sol : 

El Sol Està al mig del sistema solar. Està format per gassos. Temperatures molt altes. És una estrella que emet llum i calor. Tarda 28 dies en el moviment de rotació.

ELS PLANETES INTERIORS : 

ELS PLANETES INTERIORS

Els planetes exteriors : 

Els planetes exteriors

Els satèl·lits : 

Els satèl·lits Giren al voltant dels planetes. Estan formats per roques i es cobreixen de cràters. No tots els planetes tenen satèl·lits. La Terra té un satèl·lit la Lluna.

Els cometes : 

Els cometes Són cossos planetaris que giren al voltant del Sol. Estan formats de gel i pols. No emeten llum però quan s'acosten al Sol els hi apareix una cua il·luminada.

Els asteroides : 

Els asteroides Són cossos rocosos i petits. Giren en gran nombre entre Mart i Júpiter. N'hi ha que es desvien de la seva trajectòria i entren a l'atmosfera de la Terra. Són el meteorits.

Slide 8: 

Els meteorits En entrar a l'atmosfera es cremen i els veiem en forma d'estels fugaços. Es desintegren abans d'arribar a la terra. Els més grans arriben a impactar-hi originant cràters.

Els eclipsis : 

Els eclipsis Quan la Lluna i la Terra queden en línia recta amb el Sol l'astre situat al mig tapa la llum del Sol i projecta una ombra sobre l'astre. Si l'astre que tapa la llum del Sol és la Lluna diem que és un eclipsi de Sol. Si l'astre que tapa la llum del Sol és la Terra diem que es produeix un eclipsi de Lluna.

Moviments de la Terra : 

Moviments de la Terra La Terra realitza dos tipus de moviments; el de rotació i el de translació.

El moviment de rotació : 

El moviment de rotació La Terra gira d'oest a est al voltant d'un eix imaginari. Triga 24 hores per donar una volta sobre ella mateixa, això origina el dia i la nit. El Sol només il·lumina la meitat de la Terra que té al davant. Qualsevol punt de la Terra passa de la zona fosca a la zona il·luminada.

La Terra gira al voltant del Sol seguint una trajectòria o òrbita.Triga un any a fer una volta sencera.Origina les estacions que son contraries a l’hemisferi nord i a l’hemisferi sud.L’eix imaginari de la Terra està inclinat. Per exemple: quan a l’hemisferi nord (pol nord) és estiu, a l’hemisferi sud (pol sud) és hivern. : 

La Terra gira al voltant del Sol seguint una trajectòria o òrbita.Triga un any a fer una volta sencera.Origina les estacions que son contraries a l’hemisferi nord i a l’hemisferi sud.L’eix imaginari de la Terra està inclinat. Per exemple: quan a l’hemisferi nord (pol nord) és estiu, a l’hemisferi sud (pol sud) és hivern.

Les estrelles : 

Les estrelles Són astres emissors de llum pròpia. Emeten diferents colors, però el color que predomina és el groc. Les estrelles apareixen com a punts brillants i pampalluguegen per efecte de l'atmosfera terrestre. Un conjunt d'estrelles formen constel·lacions

Les constel·lacions : 

Les constel·lacions És un conjunt d'estels fixes o estrelles que formen un dibuix imaginari. La majoria de les constel·lacions provenen dels antics Grecs. Com per exemple: l'Ossa menor, l'Ossa major, Àries, Leo, Fènix,...

authorStream Live Help