HELLEN KELER vid

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Wingdings:

Σχετικά με την Helen Όνομα: Helen Adams Keller Ημερομηνία Γέννησης: 27 Ιουλίου 1880 , στη Αλαμπάμα Κόρη του καπετάνιου Arthur Henley Keller και της Kate Adams Keller Γεννήθηκε με πλήρη όραση και ακοή

Calibri:

Μια αλλαγή προς το χειρότερο Το Φεβρουάριο του1882 , όταν η Έλεν ήταν 19 μηνών αρρώστησε. Οι γιατροί την ονόμασαν «αρρώστια του μυαλού», μια ασθένεια γνωστή σήμερα ως μηνιγγίτιδα. Για πολλές μέρες δεν περίμεναν να τα καταφέρει. Όταν έφυγε ο πυρετός η οικογένεια πίστεψε ότι η Έλεν ήταν απόλυτα υγιής άλλα η Έλεν δεν άκουγε και δεν έβλεπε . Μέχρι την ηλικία των 6 ετών ήταν απογοητευμένη από την αδυναμία της να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο.

Arial Black:

Οι απεγνωσμένες προσπάθειές της να σπάσει το φράγμα της σιωπής μέσα στο σκοτάδι τη μετέτρεψαν όμως σε ένα αγρίμι που έτρωγε με τα χέρια και παρουσίαζε ανεξέλεγκτα και βίαια ξεσπάσματα. Η συνειδητοποίηση της κατάστασης της, την έκανε ν' αντιδρά με μανία. Κλωτσούσε και φώναζε, γρατζουνούσε όσους τολμούσαν να την πλησιάσουν. Αφού δεν μπορούσε να παίζει όπως τα άλλα παιδιά, για να διασκεδάζει, έσκιζε τα φορέματά της και ψαλίδιζε τα  μαλλιά της. Αγρίμι…

Times New Roman:

Βοήθεια για την Έλεν Η μητέρα της την πήγε σε ένα ειδικό γιατρό στην Βαλτιμόρη που της πρότεινε να συναντηθούν με τον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ ήταν για τον τόπο ειδικός στα προβλήματα των παιδιών που ήταν κουφά. Ο Μπελ είπε στην οικογένεια Κέλερ να γράψει στον Michael Anagnos -διευθυντή του Ινστιτούτου για τους τυφλούς. Οι Κέλερ ζήτησαν να τους βοηθήσει να βρουν ένα δάσκαλο για την Έλεν. Αυτός αμέσως πρότεινε την Anne Sullivan που υπήρξε μαθήτρια στη σχολή του και ήταν τότε μόλις 20 ετών.

Georgia:

Η Helen συναντά την Anne Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στις 3 Μαρτίου του 1887 Άρχισε να διδάσκει την Έλεν αμέσως Έγραψε την λέξη «κούκλα» στο χέρι της Έλεν για να την βοηθήσει να αναγνωρίσει το δώρο που της έφερε. Η Έλεν μπορούσε να επαναλάβει τις κινήσεις στο χέρι της, αλλά δεν ήξερε τι σήμαιναν.

Pixel:

Η Sullivan ζήτησε και πήρε τη άδεια από τον πατέρα της Helen να απομονώσει το κορίτσι από το υπόλοιπο της οικογένειας σε ένα μικρό σπίτι στον κήπο τους. Ο πρώτος της στόχος ήταν να διδάξει την πειθαρχεία στο καλομαθημένο κορίτσι. Η πρώτη σημαντική ανακάλυψη της Helen στην επικοινωνία δεν άργησε να έρθει. Ήταν η αφετηρία μιας 49χρονης φιλίας, η οποία εξελίχθηκε από γκουβερνάντα σε σύντροφο ζωής.

Σχετικά με την Helen:

Αρχίζει να βγαίνει άκρη H Anne πήγε την Helen σε ένα σπίτι κοντά σε μια πηγή. Κάποιος αντλούσε νερό και η Αν έβαλε το χέρι της Έλεν μέσα στο νερό. Η Αν αμέσως έγραψε τη λέξη «νερό» ξανά και ξανά στη παλάμη της Έλεν Έτσι η Έλεν μπόρεσε να συνδέσει τη λέξη νερό με το υγρό.

Μια αλλαγή προς το χειρότερο:

Η μάθηση δεν σταματά ποτέ Η Έλεν μετά το «νερό» έμαθε πως γράφονται 30 λέξεις μέσα λίγες ώρες. Η Έλεν έμαθε 900 λέξεις σε ένα χρόνο αγγίζοντας τα γράμματα και γράφοντάς τα στο χέρι της . Έμαθε να καταλαβαίνει τι έλεγαν οι άλλοι αγγίζοντας το λαιμό και τα χείλια τους. Η Έλεν δεν μπορούσε να μιλήσει επειδή οι φωνητικές τις χορδές δεν ήταν εξασκημένες, πριν διδαχθεί πως να μιλάει.

PowerPoint Presentation:

Ο θαυμαστής της Mark Twain την γνώρισε στον μεγαλο-παράγοντα της Standard Oil Henry Huttleton Rogers, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του πλήρωσαν για τις σπουδές της. Το 1904, στην ηλικία των 24 ετών, η Κέλερ αποφοίτησε από το Radcliffe, και έγινε το πρώτο άτομο κωφό και τυφλό που απέκτησε το πτυχίο Καλών Τεχνών. Η γνωριμία με τον Μαρκ Τουέν και οι σπουδές

Βοήθεια για την Έλεν:

Έμαθε γεωγραφία μέσα από χάρτες που προεξείχαν , πήρε πτυχίο στην επιστήμη όταν ήταν μόλις 24 χρονών. Σε αυτή την ηλικία μπορούσε να ράβει, να κεντάει και να κολυμπάει . Η Helen ολοκλήρωσε το πανεπιστήμιο με πτυχίο στη Αγγλική φιλολογία , έμαθε Γερμανικά, Γαλλικά, Ελληνικά και Λατινικά ! Αργότερα έκανε διδακτορικό στην επιστήμη και την φιλοσοφία.

Η Helen συναντά την Anne:

Η Keller έκανε αρκετά ταξίδια στην Ιαπωνία και έγινε η αγαπημένη των Ιαπώνων. Συνάντησε κάθε πρόεδρο των ΗΠΑ, από τον Grover Cleveland μέχρι τον John F. Kennedy. Ήταν φίλη με ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Alexander Graham Bell , ο Charlie Chaplin και ο Mark Twain. Έκανε ταξίδια στην Ευρώπη, όπου γνωρίστηκε με τον Μπέρναρντ Σω. Στη Σκωτία ανακηρύχτηκε επίτιμη διδάκτορας. Είχε δηλώσει ανοιχτά την αντίθεση της στον πόλεμο. Επίσης, υπήρξε υπέρμαχος του δικαιώματος της γυναικείας ψήφου, των εργατικών δικαιωμάτων και του σοσιαλισμού, καθώς και άλλων προοδευτικών κινημάτων.

PowerPoint Presentation:

Τα βιβλία που εκδόθηκαν από την Έλεν Συνολικά έγραψε 12 βιβλία «Απαισιοδοξία», «Η θρησκεία μου», «Ειρηνικό βραδινό», «Η ιστορία της ζωής μου», «Έξω από το σκοτάδι», «Δασκάλα», κλπ, καθώς και πολυάριθμα άρθρα. Τα βιβλία της μεταφράστηκαν σε 9 γλώσσες. Έγινε, ακόμη, και κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια την ίδια. Η ιστορία της έγινε ταινία και παίχτηκε στο θέατρο σε πολλές χώρες στον κόσμο. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό ως «Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν», του Ουίλιαμ Γκίμπσον

Αρχίζει να βγαίνει άκρη:

Η προσφορά της Έλεν στην κοινωνία Έκανε περιοδίες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Αμερικάνικου Ιδρύματος Τυφλών. Οργάνωσε καμπάνιες για να βοηθήσει τις συνθήκες ζωής και δουλείας των τυφλών ατόμων. Για μιά δεκαπενταετία ήταν πρόεδρος της εταιρίας “Τζον Μίλτον” που είχε ως αντικείμενο την μόρφωση 300.000 τυφλών στις ΗΠΑ και περίπου άλλων 15.000.000 στον υπόλοιπο κόσμο. Η μοναδική επίσκεψη της Έλεν Κέλερ στην χώρα μας πραγματοποιήθηκε σε χρόνια δίσεκτα, στις 21 Νοεμβρίου του 1946.

Η μάθηση δεν σταματά ποτέ:

Το τέλος της ζωής της Είχε βραβευθεί με δεκάδες τιμητικές και ακαδημαϊκές διακρίσεις παγκοσμίως. Η Έλεν πέθανε την 1 η Ιουνίου του 1968 στην Arcan Ridge σε ηλικία 87 ετών. Πέθανε γαλήνια στον ύπνο της

PowerPoint Presentation:

Μερικές διάσημες φράσεις της… “Όταν μια πόρτα ευτυχίας κλείνει, μια άλλη ανοίγει- όμως πολλές φορές κοιτάμε τόσο πολύ την κλειστή πόρτα που δεν βλέπουμε την πόρτα που έχει ανοίξει για μας”. “Η αισιοδοξία είναι η πίστη που οδηγεί στην επιτυχία. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς ελπίδα και αυτοπεποίθηση” “Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε  τόσα πολλά” “Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από το να είναι κανείς τυφλός είναι να έχει όραση μα όχι όραμα” «Τα καλύτερα και πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορεί να τα δει ή να τα αγγίξει κανείς. Πρέπει να τα αισθανθείς με την καρδιά.” “Το να περπατάς με ένα φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.” “Όλα όσα απολαύσαμε δεν πρόκειται ποτέ να χαθούν. Όλα όσα αγαπάμε γίνονται κομμάτι μας” “Πίστη είναι η δύναμη με την οποία ένας κομματιασμένος κόσμος θα αναδυθεί στο φως” “Κράτησε το πρόσωπό σου κάτω από τις ηλιαχτίδες και ποτέ δεν θα δεις την σκιά..”

PowerPoint Presentation:

“Αφού δεν υπάρχει βασιλικός δρόμος για την κορυφή χρειάζεται να προχωρώ με δυσκολία το ανηφορικό μονοπάτι. Πολλές φορές γλιστράω προς τα πίσω, πέφτω. Σηκώνομαι όμως γρήγορα και τρέχω ενάντια στα εμπόδια. Συχνά χάνω την διάθεσή μου, αλλά την ξαναβρίσκω και την κρατώ πιο σφικτά. Σέρνομαι τότε προς τα πάνω, κερδίζω κάτι λίγο, αναθαρρώ, παίρνω πιο πολύ ζήλο, ανεβαίνω ψηλότερα και τότε αρχίζω να βλέπω τον ορίζοντα να πλαταίνει. Κάθε αγώνας που δίνεται είναι μια νίκη”.

PowerPoint Presentation:

Video Helen_Keller_In_Her_Story_clip.mp4 HELEN_KELLER_SPEAKS_OUT.mp4.mp4 Rare_Helen_Keller_Anne_Sullivan_1930_Newsreel_Footage.mp4

Τα βιβλία που εκδόθηκαν από την Έλεν:

Τι μπορούμε να μάθουμε από τη ζωή της Έλεν Κέλερ; Ακόμα πιστεύετε πως δεν είμαστε τυχεροί; Και ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα, παρόλη την διαθεσιμότητα των πάντων γύρω μας; Αν ο καθένας από εμάς ξέφευγε από τα τετριμμένα και εστίαζε στην ουσία των πραγμάτων θα βλέπαμε τη ζωή διαφορετικά και θα μπορούσαμε να κατορθώσουμε εκείνα που προσδοκάμε! Νίκησε όλες τις φυσικές της αδυναμίες και έγινε δυνατότερη των φαινομενικά «δυνατών». Δεν άκουσε ποτέ το χειροκρότημα και τις επευφημίες του πλήθους που την θαύμασε. Δεν είδε ποτέ τα πρόσωπά τους. Μέσα από το δικό της σκοτάδι άνοιξε τα ματιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο και έδωσε φως στη ζωή τους. Το μήνυμά της ήταν «Να βλέπεις με τα μάτια της καρδιάς...».  Το παράδειγμα της Έλεν

authorStream Live Help