Casa mila

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Comentari PAU de la Casa Milà d'Antoni Gaudí

Comments

Presentation Transcript

Antoni Gaudí: Casa Milà o la Pedrera.:

Antoni Gaudí: Casa Milà o la Pedrera.

Fitxa tècnica:

Fitxa tècnica Edifici: Casa Milà o la Pedrera. Autor: Antoni Gaudí (Reus, 1852 – Barcelona, 1926.) Cronologia: 1906-1912. Tipologia: civil. Materials: pedra, maó, ceràmica i ferro. Estil: modernista. Localització: Barcelona.

Obres del mateix autor::

Obres del mateix autor: Parc Güell (1900-1914)

PowerPoint Presentation:

Sagrada Família (començada en 1882)

PowerPoint Presentation:

Illa de la discòrdia

PowerPoint Presentation:

Casa Batlló (1904-1906)

Biografia de l’autor:

Biografia de l’autor Antoni Gaudí és el màxim representant del Modernisme català. L’any 1878 es va graduar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, on ja va mostrar el seu gust per les formes imaginatives i agosarades. Elies Rogent, director de l’Escola, va dir d’ell: “Hem donat el títol a un boig a un geni; el temps ens ho dirà”. Eusebi Güell es va fixar aviat en el seu treball, i es van iniciar alhora el seu mecenatge i la seva relació d’amistat amb l’arquitecte. L’any 1883 Gaudí es va fer càrrec de la construcció del temple expiatori de la Sagrada Família , per al qual existia un projecte anterior.

Descripció formal:

Descripció formal La línia corba domina la espectacular façana de la Casa Milà , formada per una planta baixa, amb dues entrades independents, cinc pisos i un àtic amb terrassa. Cada pis està separat per una ondulació que recorre al llarg tota la façana i que li confereix una accentuada horitzontalitat. Les finestres i les balconades, modelades amb forma de motiu vegetals i realitzades amb ferro forjat, també segueixen el mateix estil curvilini. A la coberta se situen les xemeneies, les caixes dels ascensors, les ventilacions i els dipòsits d’aigua, elements dissimulats sota l’aparença d’imaginatives formes escultòriques . A l’interior de l’edifici hi ha un pati privat descobert que aporta ventilació i llum natural. Al voltant d’aquest pati s’hi distribueixen les diferents plantes, articulades de manera irregular i sense un ordre lògic aparent. El resultat són habitacions poligonals, els mobles de les quals van ser dissenyat pel mateix Gaudí.

PowerPoint Presentation:

El terra d’aquest pati prolonga de manera molt original el carrer exterior, fent que “el carrer” central condueixi els vehicles a un soterrani que feia la funció d’aparcament, i que “les voreres” portin a les escales i als ascensors que donen accés directe als diferents habitatges. Tot l’edifici se sosté per mitjà d’una estructura de ferro combinada amb pedra i maons que permet eliminar el murs de càrrega, la funció dels quals és substituïda pels arcs parabòlics i les columnes inclinades. Així, per exemple, la façana de l’edifici és una estructura autònoma suportada a partir d’un complex sistema de bigues i tensors de ferro. Això permet que l’espai interior de cada planta es pugui distribuir lliurement.

Entorn i integració urbanística:

Entorn i integració urbanística La seva innovadora façana principal, situada justament en la confluència de dos carrers, permet a l’edifici aprofitar tota l’amplada del xamfrà i gaudir alhora de les àmplies perspectives visuals del passeig de Gràcia de Barcelona.

Funció, contingut i significat:

Funció, contingut i significat Roser Segimon de Milà va encarregar a Gaudí la casa Milà l’any 1906. L’edifici va ser projectat per poder allotjar un aparcament de carruatges i cotxes al soterrani, botigues a l’entresòl, el domicili particular a la planta noble o principal, quatre pisos amb habitatges de lloguer, i un àtic o golfes amb terrat de diferents nivells que és remarcable per la seva originalitat. Hi destaquen sis dipòsits d’aigua i un gran nombre de xemeneies i sortides de ventilació, amb unes estranyes formes que han estat objecte d’un gran nombre d’interpretacions.

PowerPoint Presentation:

La casa Milà és també anomenada popularment la Pedrera, ja que les pedres que s’utilitzaren per a la seva construcció foren tallades i treballades en un solar que hi havia davant el mateix edifici.

Models i influències:

Models i influències L’edifici anomenat la Pedrera és producte de la gran llibertat creativa del seu autor, que hi segueix l’estil imaginatiu de la casa Batlló o del Parc Güell . L’enorme influència que en l’arquitecte exerceixen les formes de la natura és evident, per exemple, en el fet que les formes capricioses dels penyals de Montserrat seguien el referent de l’ondulació dels murs de la façana.

PowerPoint Presentation:

Paradigma de l’arquitectura modernista, la casa Milà no va oblidar la funcionalitat, i va aportar un sistema innovador d’ascensors que conduïen directament a cadascun dels habitatges. Igualment, es va avançar a la idea de planta lliure propugnada pel Moviment Modern, i és per això que va utilitzar pilars en lloc de murs de càrrega en l’estructura. Finalment, el tractament escultòric de la pedra ha estat considerat un antecedent de l’arquitectura expressionista alemanya d’ Erich Mendelsohn i Bruno Taüt. E. Mendelsohn: Torre Einstein (1920).

authorStream Live Help