Audició On the trail

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

“ On the trail” de Grand Canyon Suite :

“ On the trail” de Grand Canyon Suite Audició Audició

L’OBRA:

L’OBRA Aquesta imatge pertany al Grand Canyon, un espectacular congost de 347 quilòmetres de llargària per on passa el riu Colorado. La immensitat del paisatge, una de les meravelles naturals més impressionants dels Estats Units i del món, va inspirar Ferde Grofé per a la seva obra Grand Canyon Suite.

L’OBRA:

L’OBRA Aquesta obra la formen cinc peces descriptives i hi apareixen aspectes de la vida en el congost: l’albada, el desert, un xàfec... L’audició que et presentem és la tercera peça: “On the trail” (“En el camí”). El títol fa referència a la ruta que fa un cowboy per les valls i els canals del congost menant un grup de mules.

L’AUTOR:

L’AUTOR F erde Grofé (1892 – 1972) Tot i que pertanyia a una família de músics, la formació del compositor nord-americà no va ser fàcil. De jove va haver de compaginar els seus estudis de piano i violí amb feines tan diverses com la de repartidor de diaris, conductor de camions, acomodador o ascensorista. Les seves composicions destaquen per una gran capacitat descriptiva.

Activitats:

Activitats Escolta l’audició de Grofé i para atenció als instruments que hi intervenen. Quin tipus d’agrupació interpreta aquesta obra ? 2. Escolta uns fragments dels dos temes d’ <On the trail> alhora que en segueixes la partitura.

Activitats:

Activitats 3. Ara que ja has vist tots dos temes per separat, torna a escoltar l’audició sencera i prova de reconèixer-los. Emplena les següents caselles amb una “A” o una “B” per al primer i segon tema, respectivament. Presta atenció, ja que pot ser que sonin dos temes a la vegada. Si passa això, indica-ho amb “A i B”. 0’01 1’10’’ 2’19 3’18’’

Activitats:

Activitats 4. Ja deus haver vist que l’obra de Grofé té quatre parts. Indica si les afirmacions següents són vertaderes (V) o falses (F). 1a Part No hi ha instruments de vent. 2a Part El tema “B” l’interpreten instruments de corda fregada. 3a Part L’acompanyament rítmic és diferent dels anteriors. 4a Part La dinàmica és piano.

Activitats:

Activitats L’acompanyament rítmic de la percussió és un element molt important a “On the trail”. A quina de les quatre parts no apareix ? Curiositats,.. Una vegada, un amic de Grofé, elogiant la facilitat del compositor per compondre música descriptiva, li va dir que podria inspirar-se en qualsevol cosa, fins i tot en la punxada de la roda d’una bicicleta. Tot i que Grofé tenia bon sentit de l' humor, es va prendre la broma com un repte, ja que al cap de poc temps va presentar l’obra Tema i variacions sobre el soroll d’un garatge.

authorStream Live Help