Els drets d'autor

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Els drets d’autor El dret d'autor es defineix com el conjunt de drets d'una persona sobre la seva obra de naturalesa literària, artística o científica; les persones jurídiques també poden ser titulars dels drets.

Els drets d’autor:

Els drets d’autor La legislació vol que el treball de l’autor sigui sempre reconegut i afavoreix que pugui obtenir uns beneficis pel seu treball intel·lectual i per la seva aportació a la cultura o a la ciència, beneficis que es reconeixen durant un temps limitat. Les obres objecte de propietat intel·lectual són totes les creacions originals literàries, artístiques o científiques expressades en qualsevol mitjà o suport, tangible o intangible, actualment conegut o que s'inventi en un futur.

Règim jurídic:

Règim jurídic Llei de la propietat intel·lectual (22.11.1987) Drets d’explotació. Principis bàsics de remuneració (drets econòmics de durada limitada en el temps) Dret moral : Vetllar per la reputació i honor,.. ...... “Hoy puede ser un gran dia”

Registrar les cançons:

Registrar les cançons Omplir formularis que podem trobar a Registre de la propietat intel·lectual SGAE Acceptar les condicions com associat

SGAE (1899):

SGAE (1899) Entitat de gestió col·lectiva Recaptar per l’ús del repertori dels seus afiliats . Què passa si només escric lletres ? Puc fer adaptacions ?... Versions. s i hi ha més d’un autor ¿?

Arranjaments musicals ?¿ gravacions discogràfiques ? es poden fer tenint en compte que,...:

Arranjaments musicals ?¿ gravacions discogràfiques ? es poden fer tenint en compte que,... No són de domini públic copyright Sol·licitud d’autorització Dades SGAE Als propietaris rollalties per disc fabricat o venut. De domini públic Perden els drets que les lleis els ofereixen 50 anys post mortem

Pot algú enregistrar una cançó meva? Obra inèdita Obra ja editada:

Pot algú enregistrar una cançó meva ? Obra inèdita Obra ja editada LES COVER VERSIONS Suplantació

Què passa si algú em roba una cançó ?:

Què passa si algú em roba una cançó ? S’ha de demostrar Accés en algun procés de la composició. Les Demos a les cases discogràfiques.

El Plagi:

El Plagi

Règim jurídic:

Règim jurídic Llei de la propietat intel·lectual (22.11.1987) Dret moral. Vetllar per la reputació i honor Drets d’explotació. Principis bàsics remuneració Recorda

PowerPoint Presentation:

Registre de la propietat intel·lectual: A on es troba ? Quines taxes s’han de pagar per registrar una obra musical ? Quin és el procediment per fer un registre d’una obra musical ? SGAE A “Informes i Auditoria” que podem trobar ? Quins són els grups que més drets han generat en el 2008 ? Tasques:

authorStream Live Help