Pere i el llop

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Conte musicat de S.PROKÓFIEV

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Pere i el Llop

PowerPoint Presentation:

Un bell matí en Pere obrí la porta de jardí i s’encaminà vers els extensos prats verds. Damunt la branca més alta d’un gran arbre hi havia un petit ocell, amic d’en Pere: - Tot és tranquil aquí dalt.

PowerPoint Presentation:

Mentrestant un ànec es capbussava feliç dins l’estany qui hi havia enmig del prat. L’ocell voleià fins a posar-se damunt l’herba i tot aixecant les ales digué a l’ànec: - Quina mena d’ocell ets tu que no saps volar.? - I quina mena d’ocell ets tu que no saps nedar? – replicà l’ànec tot capbussant-se dins l’aigua. Van discutir tot demostrant-se les seves habilitats fins que algun so atragué l’atenció d’en Pere.

PowerPoint Presentation:

Era el gat que s’apropava silenciós cap a l’ocell, mentre se li feia la boca aigua . Atenció! - cridà en Pere. L’ocell d’una revolada es posà segur dalt de l’arbre. Des del mig de l’estany l’ànec indignat, escridassava al gat fent “cuacs-cuacs”. El gat famolenc, vigilava l’ocell que estava dalt de l’arbre.

PowerPoint Presentation:

En aquell precís moment aparegué l’avi d’en Pere. Estava molt enfadat perquè el seu nét s’havia endinsat tot sol en el prat. L’indret és perillós! Pot sortir algun llop del bosc i ets massa petit per anar sol. - Els nens grans com jo no tenim por dels llops i ens agrada córrer pels prats. Però l’avi agafà en Pere pel braç i se l’emportà cap a casa.

PowerPoint Presentation:

Tot just en Pere se n’hagué anat, un gran llop gris sortí del bosc.

PowerPoint Presentation:

Com un llamp, el gat s’enfilà dalt de l’arbre, però l’ànec es precipità desorientat fora de l’estany clacant desesperat. Malgrat tots els esforços, el llop corria més depressa i s’anava apropant cada vegada més a l’indefens ànec, fins que se l’empassà de cop!

PowerPoint Presentation:

Darrera la porta del jardí, en Pere observava tot el que passava. Corregué cap a la casa, prengué una corda ben forta i grimpà dalt del mur que arribava a les branques més altes de l’arbre.

PowerPoint Presentation:

Aleshores en Pere digué a l’ocell: Ajuda’m a atrapar el llop. Vola al voltant del seu cap amb molt de compte! L’ocell volava amb molta agilitat tot fregant els morros del llop ; aquest intentava devorar-lo sense èxit.

PowerPoint Presentation:

Mentrestant el valent Pere va fer un nus escorredor amb la corda i el féu baixar molt lentament fins que l’enganxà a la cua del llop. El llop en sentir-se atrapat estirava amb més força , però les estrebades li estrenyien encara més el nus escorredor.

PowerPoint Presentation:

Aleshores uns caçadors que seguien les petjades del llop van sortir del bosc disparant trets de fusell.

PowerPoint Presentation:

No dispareu! L’ocell i jo hem atrapat el llop! Ajudeu-nos a portar-lo a un zoològic.

PowerPoint Presentation:

Després de deslligar-lo, s’inicià la marxa triomfal. El feliç Pere al davant; darrera els caçadors traginant el llop i tancant la marxa l’avi i el gat. Pel damunt d’ells l’ocell voleiava refilant alegrement. Si pareu atenció, podreu escoltar l’ànec clacant dins la panxa del llop, perquè amb la seva golafreria se l’havia empassat viu.

PowerPoint Presentation:

FI

authorStream Live Help