BP Holdings Madrid Spain Article Reviews

Views:
 
     
 

Presentation Description

Kilde: http://www.guardian.co.u… BP og Shell raidet i Europakommisjonen pris-rigg-forespørselen BP Holdings Madrid Spain Article Reviews Europakommisjonen utfører 'uanmeldt inspeksjoner' for å etterforske påstander prisene var rigget for mer enn et tiår London kontorene til BP og Shell har blitt plyndret av europeiske regulatorer gransker påstander som de har "colluded" for å rigge oljeprisen i mer enn et tiår. http://liesbethfemke.wor… EU-kommisjonen sa dens offiserer gjennomført "uanmeldt inspeksjoner" på flere oljeselskaper i London, Nederland og Norge for å etterforske påstander som de kanskje har "samarbeidet i rapportering forvrengt priser til en pris rapportering byrå [PRA] for å manipulere de publiserte prisene for en rekke olje og biodrivstoff produkter".

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

1 5/29/2013 BP og Shell raidet i Europakommisjonen pris-rigg-forespørselen BP Holdings Barcelona & Madrid Spain Article Reviews

PowerPoint Presentation:

2 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging Europakommisjonen utfører 'uanmeldt inspeksjoner ' for å etterforske påstander prisene var rigget for mer enn et tiår

PowerPoint Presentation:

3 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging London kontorene til BP og Shell har blitt plyndret av europeiske regulatorer gransker påstander som de har "colluded" for å rigge oljeprisen i mer enn et tiår . EU- kommisjonen sa dens offiserer gjennomført " uanmeldt inspeksjoner " på flere oljeselskaper i London, Nederland og Norge for å etterforske påstander som de kanskje har " samarbeidet i rapportering forvrengt priser til en pris rapportering byrå [PRA] for å manipulere de publiserte prisene for en rekke olje og biodrivstoff produkter ". Kommisjonen sier påståtte pris sammarbeidsspill , som kanskje har pågått siden 2002, kunne ha hatt en " stor innvirkning " på prisen på bensin på pumpene " potensielt skade endelige forbrukere ".

PowerPoint Presentation:

4 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging Lord Oakeshott , tidligere Liberal demokrat Treasury talsmann , sa den påståtte opprigging av oljeprisen var " så alvorlig som rigging Libor"- noe som førte til bankene blir bøtelagt hundrevis av millioner av pounds. Han forlangte å vite hvorfor britiske myndigheter hadde ikke tatt aksjon tidligere og sa han ville stille spørsmål til den britiske regulatoren i parlamentet . " Hvorfor har vi måtte vente til Brussel for å finne ut om britisk olje gigantene er ripping av britiske forbrukere ?" han sa . " Prisen på energi krusninger rett gjennom vår økonomi og virkelig betyr noe for enhver bedrift og familier ." RAC teknisk direktør David Bizley sa påstandene ble " urovekkende nyheter for bilistene " som allerede lider på grunn av de høye kostnadene ved å holde et kjøretøy .

PowerPoint Presentation:

5 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging " Bilistene vil være veldig interessert i å se hva som kommer av disse RAID. Uansett hva som skjer RAC vil fortsette å kampanje for større åpenhet i det britiske markedet for drivstoff og for en ytterligere reduksjon i drivstoff plikt til å stimulere økonomisk vekst ." Fire måneder siden beherske den Office of Fair Trading ( ofte ) ut en etterforskning bensin prissamarbeid etter å finne " svært begrenset bevis " på at pumpen prisene stige raskt når engros prisen går opp , men falle saktere når det faller. De europeiske myndighetene nektet å nevne noen av selskapene raidet , men BP, Shell, Norges Statoil og Platts , verdens ledende oljepris rapportering byrå , alle bekreftet de blir undersøkt .

PowerPoint Presentation:

6 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging I en uttalelse Shell sa : "Vi kan bekrefte at Shell- selskapene er for tiden assistere EU- kommisjonen i en forespørsel til handel aktiviteter ." BP sa : "BP er en av selskapene som er gjenstand for en undersøkelse som ble annonsert av EU- kommisjonen . "Vi er samarbeider fullt ut med etterforskningen og ute av stand til å kommentere videre på denne tiden ." Statoil, som er 67% eid av den norske regjeringen , sa : " myndighetene mistenker deltakelse av flere selskaper , deriblant Statoil, i konkurransebegrensende avtaler og / eller samordnet praksis i strid med artikkel 53 av det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS) [ markedsmanipulasjon ].

PowerPoint Presentation:

7 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging "De mistenkte bruddene er relatert til Platts ' markedet ved avslutning (MOC) pris vurderingsprosessen , som brukes til rapporten priser spesielt for råolje , raffinerte oljeprodukter og biodrivstoff , og kan ha vært pågående siden 2002." Platts sa etterforskerne hadde " foretatt en gjennomgang på sine lokaler i London denne morgenen i forhold til Platts Taksering prosessen ". EF sa de store oljeselskapene kan ha " forhindret andre fra å delta i vurderingsprosessen pris , med sikte på å forvrenge publiserte priser ". " Slik oppførsel , hvis etablert , kan utgjøre brudd på European antitrust-lover som forbyr karteller og restriktive forretningspraksis og misbruk av en dominerende markedsposisjon .

PowerPoint Presentation:

8 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging Det advarte : " selv små forvrengninger av takserte priser kan ha en stor innvirkning på prisene på råolje , raffinerte olje produkter og biodrivstoff kjøp og salg , potensielt kan skade endelige forbrukere ." Luke Bosdet av AA sa britiske bilistene ville være lettet som den " lokket er endelig blir løftet av mørk og dyster verden av olje priser ". " Fordi prisene er satt i hemmelighet , drivere og forbrukere har ingen anelse om prisen de betaler på pumpene er en rettferdig refleksjon av engros-pris ." Skygge energi og klima endre sekretær Caroline Flint sa : " Dette er meget om rapporter , hvis sann , forslag til sjokkerende atferd i oljemarkedet som bør behandles med sterkt .

PowerPoint Presentation:

9 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging "Da påstandene om prissamarbeid i gassmarkedet ble gjort , Labour advarte at ugjennomsiktig over-the-counter avtaler og stole på pris rapportering etater igjen markedet sårbar å misbruke . " Disse siste påstandene prissamarbeid i oljemarkedet reise svært lignende spørsmål . Forbrukerne trenger å vite at de betaler for deres energi eller bensin prisene er rettferdig , gjennomsiktig og ikke blir manipulert av handelsmenn ." Skygge økonomiske sekretær til statskassen Chris Leslie sa : " Hvis olje prissamarbeid har funnet sted det ville være en sjokkerende skandale for våre finansmarkeder . " Arbeidskraft tabled endringer i parlamentet i fjor ringer for råvarer som olje å være del av finansielle gjennomføre Authority regulatoriske nettet , men ministrene nektet å handle. De bør forklare hvorfor de selvtilfredshet ikke klarte å gjøre dette ."

PowerPoint Presentation:

10 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging RAID komme seks måneder etter Guardian avdekket påstander om en gass trading svindel som førte til undersøkelser av energi -regulator, Ofgem og Financial Services Authority ( nå finansielle gjennomføre myndighet ) som er pågående . Gransking av Brussel også kommer på en tid da de pris-rapportering byråene er under større gransking og har blitt fortalt av Iosco, Paraplygruppen av finansielle regulatorer , for å stramme opp måten de arbeider . Det har vært dypt uro siden Libor skandalen som handlet råvarer som olje og gass har blitt stadig viktigere som investeringer og ennå mange av transaksjonene ikke kommer gjennom utvekslinger der prisene kan kontrolleres og åpenhet for investorer som er sikret .

PowerPoint Presentation:

11 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging Montering bekymring at energihandel hadde blitt et område av potensielle markedsmisbruk ble fremhevet i en funksjon i Financial Times forrige uke . Dette utløste et svar fra Platts . I et brev til FT denne uken , Larry Neal, president i Platts , sa : "din sammenligning av PRA aktivitet til Libor er en falsk en... Mens PRAs skaffe informasjon fra ' handelsmenn som kanskje har en egeninteresse i å flytte markedene , etatene ikke har slike egeninteresse . I kontrast , vår rolle er å gi åpenhet ." Forrige uke Guardian rapportert at noen store energiselskapene , pluss banker og handel hus har sluttet å gi informasjon til PRAs som har indekser etter konflikten har understøttet engros og i sin tur detaljhandel gassmarkedet .

PowerPoint Presentation:

12 5/29/2013 http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/14/bp-shell-oil-price-rigging Tjenestemenn i Statoil, var blant dem som sa at de hadde sluttet samarbeider med tre PRAs- Platts , Argus og Icis Heren . Før jul , franskmenn olje gruppen totalt sa i et brev til Iosco: " Noen ganger kriteriene som er pålagt av PRAs ikke forsikre en nøyaktig gjengivelse av markedet og følgelig deformere virkelige prisnivået betalt på alle nivåer av pris-kjeden , inkludert av forbrukeren ."

authorStream Live Help