Α2-ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ Γιασεμή θεοχάρη Γιώργος καλλιπέτσησ Στράτος κόμπουλησ χρίστος κότσης

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΩΦΩΡΙΩΝ:

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΩΦΩΡΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ Τυφώνας ονομάζεται ένα σύστημα θύελλας με μία κλειστή περιστροφική κυκλοφορία γύρω από ένα ήρεμο κέντρο χαμηλής βαρομετρικής πίεσης, γνωστό ως μάτι του τυφώνα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ Τα συστήματα αυτά δημιουργούνται πάνω από θερμούς ωκεανούς υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά ποτέ πάνω από στεριές και όταν φτάνουν σε ψυχρότερα νερά ή στεριά, διαλύονται. Παράγουν βαριές καταιγίδες και εξαιρετικά σφοδρούς ανέμους και αποτελούν τους μεγαλύτερους μετεωρολογικούς κινδύνους των ναυτιλλομένων στις τροπικές θάλασσες, καθώς και των πληθυσμών των παράκτιων περιοχών που πλήττονται από αυτά.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΥΦΩΝΑ:

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΥΦΩΝΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ:

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ Τυφώνας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΕΜΟΣΤΟΒΙΛΟΥ:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΕΜΟΣΤΟΒΙΛΟΥ Ο ανεμοστρόβιλος , είναι ένα μικρής έκτασης μετεωρολογικό φαινόμενο μικρής χρονικής διάρκειας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥ:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥ Το φαινόμενο αυτό προκαλείται λόγω του ιξώδους του ατμοσφαιρικού αέρα, ιδιαίτερα όταν θερμές μάζες του υψώνονται με ταχύτητα που υπερβαίνουν κάποιο σχετικό "κρίσιμο όριο", ή όταν συναντούνται αντίθετα ρεύματα αέρος. Μπορεί επίσης να δημιουργηθεί σε κάποιο αιφνίδιο εμπόδιο κινούμενης μάζας αέρος, όπως συμβαίνει κυρίως σε κορυφές βουνών.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΕΜΟΣΤΟΒΙΛΟΥ:

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΕΜΟΣΤΟΒΙΛΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ:

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO

authorStream Live Help