LES PLANTES

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Estudi plantes

Comments

By: jovivi (85 month(s) ago)

muy buena

Presentation Transcript

Slide 1: 

1. SÓN ESSERS VIUS 2. PARTS DE LES PLANTES 3. ELS ARBRES 4. LES FLORS 5. ELS FRUITS Per ampliar : Edu365.com LES PLANTES

Les plantes són éssers vius : 

Les plantes són éssers vius Les plantes es reprodueixen. Totes les plantes neixen d’altres plantes. Les plantes també creixen, es fan més grans i canvien. NEIXEN CREIXEN ES REPRODUEIXEN

Slide 3: 

Les plantes s’alimenten. Per les arrels prenen del sòl aigua i altres substàncies: fabriquen el seu propi aliment. Les plantes es relacionen amb el lloc que viuen.

PARTS DE LES PLANTES : 

PARTS DE LES PLANTES La tija: sosté la planta. Té dues parts: la tija principal i les branques. Hi ha tiges llenyoses : són dures i tiges herbàcies : són toves.

Slide 5: 

TIPUS DE TIGES TIPUS DE TIGES Ceba Ametller Corretjola Plantatge

PARTS DE LES PLANTES : 

PARTS DE LES PLANTES Les fulles: capten la llum i creixen de la tija. Tenen dues parts: el limbe , és la part més ample de la fulla i el pecíol , és la part per la qual la fulla s’uneix a la tija.

PARTS DE LES PLANTES : 

PARTS DE LES PLANTES L’arrel: és la part que fixa la planta al sòl. Tenen diferents formes: amb una arrel principal gruixuda i unes altres que són més fines, i altres que no tenen un arrel principal sinó que tenen moltes arrels d’una mida semblant.

Slide 8: 

A) LIMBE 1.-Nervis 2.-Contorn 3.-Revers 4.-AnversB) PECÍOL PARTS DE LA TIJA

ELS ARBRES : 

ELS ARBRES . Són les plantes més grans. . Tenen una tija llenyosa i gruixuda que s’anomena tronc. . Les branques dels arbres formen capçada. Surten del tronc, lluny de la terra.

ELS ARBUSTOS : 

ELS ARBUSTOS Els arbustos tenen tiges llenyoses, però més primes que els tronc dels arbres. La tija dels arbustos es divideix en branques a prop del terra.

LES HERBES : 

LES HERBES Les herbes tenen una tija fina i flexible, que sol ser de color verd.

LES FLORS : 

LES FLORS Les flors tenen diverses parts: . Els pètals: són les parts de color de les flors. El conjunt de pètals s’anomena corol·la. . Els sèpals són les fulles verdes que protegeixen la flor quan encara no s’ha obert. El conjunt de sèpals s’anomena calze. . Els estams i el gineceu són al centre de la flor. Als extrems dels estams i ha el pol·len.

ELS FRUITS : 

ELS FRUITS Els fruits es formen a partir de les flors. Cada planta produeix un tipus de fruit. Segons la quantitat d’aigua que tenen a l’ interior, els fruits es classifiquen en dos grups: - els fruits carnosos són sucosos perquè tenen molta aigua a l’ interior. - els fruits secs no acumulen aigua a l’ interior.

LES LLAVORS : 

LES LLAVORS Les llavors són a l ’interior dels fruits. Hi ha llavors toves, com les del tomàquet, i també llavors dures, com les de la llimona. Altres llavors, com ara les del préssec tenen una coberta molt dura i gruixuda, anomenada pinyol.

authorStream Live Help