Marte-frate cu Pământul CIOBO C

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

pamant

Comments

Presentation Transcript

Diapozitivul 11:

THE HARMONY OF NATURE(3) - THE HARMONY OF LIGHT Marte-frate cu Pământul Autori (elevi):CIOBOTARU CRISTI Profesor coordonatori POSTOLACHE DUMITRITA Colegiul TEHNIC MIHAI VITEAZU VULCAN

Diapozitivul 11:

Astronomia dă omului o viziune globală a lumii în care trăieşte, îi oferă informații asupra Universului, îl ajută să înţeleaga locul pe care îl ocupă Pământul în Sistemul Solar, iar acesta în imensitatea spaţiului cosmic . Fără observații astronomice Marte ar fi fost doar o mică stea pe cer și nu ”fratele ”mai mic…. Al Pământului. .

Diapozitivul 11:

Marte este, pornind dinspre Soare, a patra planetă a sistemului solar, a cărei denumire provine de la Marte, zeul roman al războiului. Uneori mai este numită și „planeta roșie” datorită înfățișării sale văzuta de pe Pământ. Culoarea roșiatică se explica prin prezența pe suprafața sa a oxidului de fier. .

Diapozitivul 11:

Marte este o planetă telurică (de tip terestru) cu o atmosferă subțire. Printre caracteristicile suprafeței se numără și craterele de impact ce amintesc de Lună, dar și vulcani, văi, deșerturi și calote glaciare polare ce amintesc de Pământ. Colegiul TEHNIC MIHAI VITEAZU VULCAN

Diapozitivul 11:

Pe Marte se găsește cel mai înalt munte cunoscut al Sistemului Solar, Olympus Mons (26.000 m alt.), precum și cel mai mare canion, numit Valles Marineris .

Diapozitivul 11:

În anul 2008, în trei articole publicate în revista Nature s-au adus dovezi despre un crater de impact uriaș, lung de 10.600 km și lat de 8.500 de km, care este de aproximativ patru ori mai mare decât craterul Bazinul Polul-Sud-Aitken de pe Lună.

Diapozitivul 11:

Ziua marțiană durează cu o jumătate de oră mai mult decât ziua terestră și este uneori numită sol iar anul marțian durează aproape cât doi ani pământești. Marte are anotimpuri ce se aseamănă celor de pe Pământ. Temperaturile variază între –140 °C (-220 °F) și 20 °C (68 °F).

Diapozitivul 11:

De asemenea, Marte are cele mai puternice furtuni de nisip din sistemul solar. Acestea pot varia între furtuni pe areale mici și furtuni ce acoperă întreaga planetă. Ele tind să apară când Marte este în poziția cea mai apropiată de Soare, și crește temperatura la sol.

Diapozitivul 11:

Sateliții lui Marte sunt în număr de doi, numiți după câinii zeului Marte ( Phobos și Deimos ). Aceștia sunt niște corpuri mici, întunecate și puternic marcate de cratere, la origine putând fi niște asteroizi captați de gravitația Planetei Roșii. Satelitul Phobos , datorită perioadei sale de revoluție siderală mult mai mică decât perioada de rotație siderală a planetei, are mișcare aparentă de la vest spre est și răsare și apune de câte 2 ori într-o zi marțiană.

Diapozitivul 11:

Misiunea Viking de la mijlocul anilor ’70 ce a avut ca scop detectarea de microorganisme în solul mar ț ian, a adus unele rezultate pozitive, mai târziu comb ă tute de mul ț i cercet ă tori.

Diapozitivul 11:

În laboratorul Lyndon B. Johnson Space Center din Houston, Texas s-au g ă sit componente organice în asteroidul ALH84001, care se crede c ă ar proveni de pe Marte. D ac ă au existat vreodat ă organisme vii pe Marte ramâne înca o întrebare deschis ă . Colegiul “Ştefan Odobleja” Craiova EARTHLINGS

authorStream Live Help