Csingiling és az elveszett kincs

Views:
 
Category: Others/ Misc
     
 

Presentation Description

Csingiling és az elveszett kincs | InterCom Nemzetközi Kulturális Szolgáltató zRt. | http://dvdnews.freeblog.hu/

Comments

Presentation Transcript

Slide 2: 

A ma már világhírű „filmsztár”, Csingiling (akit a korabeli pletykák szerint Marilyn Monroe-ról mintáztak rajzolói) J. M. Barrie-nek köszönheti életét: 1904-ben először a színpadon, majd néhány évvel később regényváltozatban született meg a Peter and Wendy, amely máig szárnyaló karrierje során számtalan feldolgozást ért meg. Mind közül a leghíresebb a Walt Diney stúdió 1953-as sikere, a Pán Péter lett. A közönség rögtön szívébe zárta a Pán Pétert repülni tanító, duzzogásra és félékenységre hajlamos figurát, és ez ismét Walt Disney zseniális dramaturgiai érzékét dicséri: az eredeti regényben ugyanis a csöpp tündér nemcsak, néma, de a színpadon csupán egy fénypont jelezte, merre jár. A 2008-as Csingiling a Disney Toon Studiosban készült 3D-s komputeranimációban, így meglehetősen eltér a hagyományos rajzfilmtechnikával készült 2002-es Pán Pétertől és folytatásától, melynek címe Visszatérés Sohaországba. A költségvetése pedig megközelíti az 50 millió dollárt. A nagysikerű első rész után, 2009. novemberében jelenik meg a második rész, a Csingiling és az elveszett kincs. A tervek szerint a harmadik rész, a Csingiling és a nagy tündérmentés 2010-ben lesz elérhető DVD-n a nagyközönség számára.

Slide 3: 

Az őszi szezonban visszatér Csingiling, és egy vadonatúj filmet hoz magával… de ő maga is megújult, márpedig ő világ életében adott rá, hogy jól nézzen ki – ezért lett minden divatos, szabad szellemű, kíváncsi tündér példaképe. Új kalandja, az izgalmakkal teli Csingiling és az elveszett kincs 2009. november 18-án kerül a boltok polcaira. – Divatszempontból Csingiling mindig tudja, mi fontos, és ügyel is rá, hogy a legmodernebb cuccokban legyen. Még akkor is, ha veszélyes, kalandos útra kell indulnia – nyilatkozta a neves divattervező Kidada Jones. – Ő az eco-divat élenjáró képviselője. Amit egy-egy útján visel, az mindig arra figyelmeztet, hogy a természetből kell erőt és energiát merítenünk.” Számára a zöld az új fekete – a szokásos tündérgöncök izgalmasan átalakulnak ehhez a kalandhoz. Gladiátor-ihlette csizmák, kényelmes, természetes felsők és harisnyák alkotják az őszi kollekciót. A kiegészítőiben is sok a természetes elem: virágmag-csatok, hajfonat övek, tündetáskák és mindennek a tetejébe egy mókás kalpag teszi a főhősnő megjelenését érdekessé és izgalmassá. Aki hisz a divatban, az bármilyeket szívesen hordaná, és mindegyiket szeretné rögtön beszerezni. – Azért tetszik nagyon, amit hord – folytatja Jones –, mert végre megszabadult a szokásos, átlagos tündérruháktól, és engedi, hogy előtörjön belőle a vadóc. Csingiling ezekkel a ruhákkal találta magára, mostantól látom igazi személyiségnek.Ezzel egy másik vezető divatszakember, Gabrielle Teare is egyetért, szerinte Csingiling a retróhullámot is belekalulálta az új összeállításba. A világ egyik legismertebb tündére, CSINGILING DIKTÁLJA AZ ŐSZI DIVATOT

Slide 4: 

– A legdivatosabb levélzöld kendő, a fűzöld öv, amely csak kiemeli a tökéletes csípőt, a harmonikus színek mind izgalmasak, és követhetők – véli. Teare szerint a természettől ihletett zöld szín árnyalatai fogják idén uralni a divatbemutatók kifutóit, és a tündér is ehhez a trendhez alkalmazkodott. – Idén az őszi paletta súlyos őszi aranyból, zöldből, vörösből és rózsaszínűből áll. Az elegáns, drámai árnyalatok mellett megmarad tavalyról a narancs és a fekete. Amikor Csingiling egy bűvös kő nyomában kénytelen hosszú útra indulni, átalakul. Tündérből igazi kisméretű, modern csaj lesz, aki csizmától a kalapig, tetőtől talpig tudja, mitől döglik a légy: jó lenne, ha a az ő divathoz való viszonya általánossá válnia – véli Jones. A tündérdivat Csingiling új, tündérporos történetében csodálható meg, amelyben a szokásosnál több a kaland és az izgalom is. A tündérek éppen a természet színeit cserélik az évszaknak megfelelőre, átfestik a faleveleket, útbaigazítják a Dél felé készülő vadlibákat, végzik megszokott idénymunkájukat. Hamarosan felkel a Kék Hold, és amikor fénye keresztülvilágít az ősz jogarán, a fogyóban lévő tündérpor is megszaporodik. De a jogart a mi kis hősnőnkre bízzák, így ő tehet arról is, amikor csodálatos otthona bajba kerül: ezért kénytelen átkelni a tengeren, hogy rendbe hozza, amit elrontott, és ehhez a kalandhoz ölt új szerelést. A film teljes egészében CG technikával (vagyis komputerek segítségével) készült, és a boltokban nagyfelbontású Blu-rayen vagy a normál felbontású DVD-n kapható; a combo csomag egy Blu-ray és egy DVD lemezt is tartalmaz. A film a DisneyToon Studios gyártásában készült: a Csigiling és az elveszett kincs a második része annak a franchise-nak, amely emlékezetes történeteivel, izgalmas animációjával, jó zenével, minőségi szinkronnal és hősei töretlen népszerűségével szögez a karosszékbe minden korosztályt. A Tinker Bell és az elveszett kincs rendezője Klay Hall, producere Sean Lurie.

Slide 5: 

Rövid történet Engedd szabadjára a képzeleted, és szállj te is a világ legtündéribb tündérével legújabb kalandjainak szárnyán!A nagysikerű első rész után újabb kalandokba keveredik Csingiling és kis csapata. Tündérrév mágikus holdköve kezdi elveszíteni az erejét, így Csingiling kénytelen elhagyni biztonságos otthonát, hogy új varázskövet keressen. Egy hű tüntértárssal az oldalán ismeretlen világokat jár be, veszélyes akadályokon jut túl, és sok mindent megtanul, amiről addig fogalma sem volt. Még szerencse, hogy kalandos kirándulása során olyanokkal is találkozik, akik barátságukkal és bölcsességükkel segítik őt.

Slide 6: 

A Disney Tündérek a Disney-féle hagyományos, mindig népszerű mesemondás legújabb hajtása, amely gyorsan a cég legsikeresebb franchise-jává nőtte ki magát. A hatalmas népszerűség a Walt Disney Company jó néhány részlegét érinti, hiszen többek közt a Disney Consumer Products (emléktárgyak), a Parks and Resorts (a Disneylandeket működtető részleg), a Disney Internet Group (internet), és a Disney Channel (televíziós csatorna) is komoly sikereket arat vele. A filmek egy könyvsorozat alapján készülnek: ezek a kötetek 2005- től jelentek meg a Disney Publishing Worldwide gondozásában, eddig 60 országban 35 nyelven 575 Disney Tündérek-könyv valamint 125 Csingling filmkönyv jelent meg több mint 18 millió példányban, miközben a 28 országban megjelenő magazinnak összesen 7,5 milliós példányszáma van. A ruházati cikkekből, játékokból, szerepjátékokból, papíráruból, kozmetikai és otthoncsinosítási termékekből valamint a legifjabbaknak szánt szórakoztató elektronikai termékekből álló kiskereskedelmi választék is elérte a 250 millió dolláros forgalmat. A rajongók több mint 17 millió személyre szabott Tündér avatart hoztak létre, hogy saját maguk is bejárhassák Tündérrévet. Disney Tündérek

Slide 7: 

Csingiling(magyar hangja: Kardos Eszter) Amilyen apró, olyan dühös tud lenni. Türelmetlen, lázadó szellem, makacs kis vadóc… és mégis bájos és szeretetreméltó. Amikor bebeszéli magának, hogy nincs tehetsége semmihez, azt is elhiszi, hogy nem is fontos senkinek. Végül mégis ő menti meg Tündérrévet, és elhiszi, hogy sokan szeretik és mindenki számít rá. Kardos Eszter a Barátok közt c. sorozat egyik főszereplője, korából fakadóan nagyon közel áll a gyerekekhez, nagyon szereti a rajzfilmeket. "Nagyon jó a film, szinte szerelmes lettem a kis tündérbe. Aranyos karakterekkel készült, aranyos történet. Örülök, hogy én is a hangomat adhattam ehhez a filmhez, mert úgy gondolom, hogy ez az alkotás egy minőségi munka."

Slide 8: 

Rozetta - A kerti tündér(magyar hangja: Farkasházi Réka) Ro tele van energiával és természetességgel, gyorseszű és bájos. Szívesen ad szépítkezési tanácsokat a barátnőinek és a virágoknak – hisz ő is mindig igyekszik a lehető legcsinosabban kinézni. Farkasházi Réka a Barátok közt c. sorozat egyik főszereplője volt. Nagyon szereti a rajzfilmeket, gyerekműsoraival járja az országot, megjelent már egy gyerekeknek szóló meselemeze és gyerekkönyve is. "A szinkronizálás mindig is a kedvenc feladataim közé tartozott, rajzfilmhősnek kölcsönözni a hangomat pedig igazi jutalomjáték volt számomra. Egészen a szívemhez nőtt a kis vörös cserfes tündér, alig várom, hogy Beninek, a kisfiamnak is megmutathassam. A gyerekkoncertjeimnek is ő az elsőszámú és egyben legkritikusabb zsűrije, gyanítom így lesz ez ezzel a mesével is."

Slide 9: 

Ezüstcsepp - a vízitündér (magyar hangja: Végh Judit) Sil mindent különös és vidám színben lát; ha Egy fecsegő hullámú pataknak pletykálkodni van kedve, ő biztosan meghallgatja, és néha hagyja, hogy magával ragadja a sodrás. De legalább mindig felkavarja az állóvizet! Végh Judit a Jóban Rosszban c. sorozat egyik fiatal doktornőjét alakítja. "Ez volt az első ilyen jellegű munkám, de nagyon örültem neki, mert gyerekkorom óta imádom a meséket. Kiskorom óta gyűjtöm a rádiójátékokat, amiket a mai napig hallgatok, sőt sokszor mesét hallgatva alszom el. Az, hogy tündérmesét kellett szinkronizálnom pedig még egy plusz öröm."

Slide 10: 

Szivárványlány - a fénytündér(magyar hangja: Bogdányi Titanilla) Dess hisz a részletekben, nem szereti a félmunkát, viszont hajlamos a szorongásra. Igyekszik a dolgok vidámabb oldalát nézni, de valahogy mégis mindig ő szagolja ki előre, ha baj készül. Ragyogó eszű, fényes kedvű teremtés. Bogdányi Titanilla fiatal kora ellenére már évek óta szinkronizál, nagyon sok sorozat főszereplője az ő hangján szólal meg. "Régóta szinkronizálok már, nagyon sok karakternek kölcsönöztem a hangomat, de ez a kis tündérlány valahogy más, mint a többi. Igazi életvidám, örökmozgó, aki a barátait is nagyon szereti. A film pedig egyszerűen zseniális, be fogja lopni magát kicsik és nagyok szívébe egyaránt."

Slide 11: 

Gida - állat tündér(magyar hangja: Töreki Andrea) Pajkos, mint egy fiú, és mindig kész a rosszaságra. Imád a többiekkel viccelődni.A játék az élete: minél vadabb, ő annál jobban élvezi. Töreki Andrea a Társulat c. műsor egyik legbájosabb szereplője. Lételeme az éneklés és a zene. "Kiskorom óta szerettem volna Disney mesében énekelni vagy a hangomat kölcsönözni valamelyik karakternek, úgyhogy amikor megtudtam, hogy én kaptam meg Gida szerepét, röpködtem örömömben. Mintha egy álom vált volna valóra. A rajzfilm pedig nagyon aranyos, imádnivalóak a karakterek."

Slide 12: 

Csingiling és az elveszett kincs Családi rajzfilm Ország/év: USA-2009 Eredeti cím: TinkerBell and the Lost Treasure Rendező: Bradley Raymond Szereplők: rajzfilmfigurák DVD megjelenés: 2009. november 18. Hangok: magyar, angol, cseh, lengyel, szlovák (5.1) Feliratok: magyar, angol, cseh, lengyel,szlovák, angol (halláskárosultaknak) Játékidő: 76:56 Képarány: 1.78:1 EXTRÁK:Extra rövidfilm: Járd be Tünderrévet! (magyar hanggal!) Felvételek, kimaradt jelenetek és bakik (magyar felirattal és magyar hanggal!) A Disney kulisszái mögött: Tündérrév valósággá válik (magyar felirattal!) Videóklip: "The Gift Of A Friend" Dylan & Cole Sprouse: A Blu-Ray(tm) a király! (magyar felirattal!)

authorStream Live Help