FERRERIES ANTIGA

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

poble ferreries

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

ALUMNES DEL COL·LEGI CASTELL DE SANTA ÀGUEDA

PowerPoint Presentation:

SOM EN TOMEU VAIG NÉIXER A FERRERIES H ola fillets i filletes de Ferreries. Som de nom Tomeu i fa 80 anys que vaig néixer a Ferreries, el vostre poble. M’he posat en contacte amb voltros perquè necessito la vostra ajuda. Però abans us contaré la meva història:

PowerPoint Presentation:

ELS MEUS PARES I GERMANS VAM ANAR A VIURE A ARGENTINA A questa és la meva família. Els meus pares, jo que era el major i els meus germans. Vam néixer tots a Ferreries. I aquesta foto que veis és del dia en que ens vam embarcar cap a L’Argentina. Vam passar més d’un mes dins un barco per atravessar la mar i van arribar a Bons Aires. I des de llavors he viscut sempre allà.

PowerPoint Presentation:

ELS MEUS NÉTS H an passat els anys, me vaig casar, he tingut dos fills i aquí us presento als meus néts. I ells són el motiu de la meva carta. Com us he dit, jo ja tenc 80 anys i ja no me’n record de moltes coses que voldria explicar als meus néts, de quan vivia a Ferreries, de quan jugava amb els meus amics pels carrers de Ferreries. I també tenc curiositat per saber com és Ferreries ara.

PowerPoint Presentation:

CARRER NOU A quest és el carrer on jo vaig néixer i viure fins que vam partir. En una casa del carrer nou. Quins records!! Encara existeix aquest carrer, ha canviat molt?

PowerPoint Presentation:

PLA DE L’ESGLÉSIA CARRERES DE SACS A quest era el pla de l’Església on també hi havia s’Ajuntament. Aquí veníem a fer carreres de sacs. Però no me’n recordo gaire com hi jugàvem. Voltros m’ho podeu explicar? I teniem un amagatall per guardar els sacs i talvegada encara hi són si ningú els ha trobat.

PowerPoint Presentation:

PONT DE SON GRANOT ESTIRAR CORDA V eis aquest pont. Es trobava als afores del poble. I ens agradava molt anar-hi per jugar a estirar la corda. Ens posàvem o baix el pont dins el torrent o fins i tot dalt. I venga!! Uns quants a cada banda de corda i a estirar, a veure quin equip guanyava!! Què bé ens ho passaven!! I sabeu què, també teníem un amagatall per amagar la corda.

PowerPoint Presentation:

ELS POUS JOC DE XAPES A quí, vora la peixateria hi havia els pous, hi solíem anar a jugara amb els taps de refrescos. Li dèiem jugar a xapes. Encara hi jugau? Ah!! El que no recordo era com hi jugàvem I segurament encara hi ha alguna xapa amagada per entre aquestes pedres.

PowerPoint Presentation:

PLAÇA ESPANYA JUGÀVEM A LA GALLINETA CEGA A h!! Sa plaça Espanya. Era la plaça més gran del poble on també hi havia el convent de les monges. Aquí, quan ens trobavém un grupet de fillets i filletes ens agrava jugar a la gallineta cega. Què divertit!! Ens tapàvem els ulls amb un mocador i…..

PowerPoint Presentation:

SES ESCOLES EL JOC DE LA XARANGA A quí veníem a l’escola. I quan acabaven les classes dibuixaven una xaranga en terra i amb una pedreta jugàvem a la xaranga. És aquesta la vostra escola? O està en un altre lloc?

PowerPoint Presentation:

EL CAMP DE FUTBOL JUGÀVEM A FUTBOL I A LA BANDERETA E l camp de futbol!!! Aquí els fillets veníem a entrenar alguns dies i els diumenges anàvem a veure els partits del Ferre. Però també ens agradava anar a jugar a la bandereta. Un joc on hi havia també dos equips i…. Ah!! Com es jugava? Voltros hi jugau també? Jo només recordo que havíem de tenir un mocador o bandera, que…. Tal vegada encara hi és, en algún racó del camp.

PowerPoint Presentation:

S’ERMITA I S’Ermita, encara existeix? Des d’allà dalt es veia tot Ferreries. Jo hi solia anar amb els amics i per allà construíem casetes i jugàvem a espasades i a fer baralles.Quins records!! I quantes ferides i escarrinçades ens fèiem!! Si no hi heu anat mai, digau als vostres pares que algun dia us hi acompanyin.

PowerPoint Presentation:

A miguets i amiguetes Quins records!! M’agradaria moltíssim que me expliquesiu com és Ferreries ara. També m’encantaria poder explicar, aquells jocs que jo jugava, als méus néts. Si voltros no coneixeu els jocs talvegada podríeu consultar als vostres avis Me podeu ajudar? Adéu i fins prest Esper notícies vostres!!

authorStream Live Help