7 principii ale creierului

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

Gimnastica creierului Cele 7 principii ale lui André Vermeulen

Slide 2: 

1. Stimuleaza-te fizic. Misca-te. Danseaza, fa exercitii aerobice, înoata, joaca tenis, sau fotbal. Fa exercitii de lateralitate, adica cu mâna stânga atinge-ti urechea dreapta si cu mâna dreapta atinge-ti nasul, dupa care inverseaza-le, si repeta miscarea pâna o stapânesti complet.

Slide 3: 

2. Bea 8 pahare cu apa pe zi. Dupa cum sustin expertii, acest lucru nu este optional, ci obligatoriu daca dorim sa ne functioneze creierul la capacitate maxima.Si daca suntem stresati, trebuie sa marim la 16 paharele de apa pe zi. 90 % din volumul creierului este apa, si este principalul vehicul de transmisii electrochimice.

Slide 4: 

3. Oxigeneaza-te. Fa exercitii, pleaca la tara. Înainte de o întalnire importanta, sau de o munca care are nevoie de concentrare, respira adânc.Respira în 4 timpi, Tine aerul în 16 si expira în 8. Doctorul Otto Warburg, Premiul Nobel în Fiziologie, A facut un experiment în care a reusit sa converteasca celule sanatoase în maligne, printr-un proces lent de reducere de oxigen.

Slide 5: 

Înconjoara-te de plante. Stiai ca o singura planta poate înlatura particule contaminante din aer într-un spatiu de 9 m2? Plantele maresc ionizarea negativa a aerului si îl încarca de oxigen, crescându-ne productivitatea cu 10%. Unele plante, cum ar fi cele din familia dracaena http://www.bing.com/images/search?q=dracaena&FORM=BILH# s-au dovedit a fi cele mai bune pentru oxigenare.

Slide 6: 

4. Consuma alimente pentru creier. Creierul are nevoie de 5 portii de fructe si legume/verdeturi pe zi, seminte, nuci, usturoi, cereale complete, ciuperci, uleiuri presate la rece si proteine. Pestele practic porneste regenerarea a noi celule nervoase.

Slide 7: 

5. Gândeste pozitiv. Gândurile negative genereaza substante chimice care blocheaza conexiunile între neurotransmitatori. Cum spunea Henry Ford: “Daca gândesti ca poti, sau nu poti, tot timpul vei avea dreptate".

Slide 8: 

6. Asculta muzica baroca. Muzica este poarta catre lumea interioara; atinge locuri pe care noi nu suntem capabili sa le descoperim. Ajuta creativitatea, expresia personala. Usureaza învatarea. Un fermier a observat ca punând muzica baroca vacilor, a crescut productia de lapte si numarul globulelor albe în sângele acestora.

Slide 9: 

7. Provoaca-ti creierul. Daca nu îl folosim, îl pierdem. Joaca sah, rezolva cuvinte încrucisate, învata sa cânti la un instrument, fa exercitii de matematica,calatoreste în locuri noi, mergi la expozitii de arta, citeste, studiaza ceva.Scrie si deseneaza cu mâna nedominanta. Deschide-ti mintea noilor experiente si formelor de gândire. Toate acestea ajuta unei mai bune functionari a creierului.

Slide 10: 

Putem trage concluzia ca în acest "Mileniu al Mintii", unica maniera de a fi competitivi si de a mentine un echilibru în vietile noastre este nu sa muncim mai mult, ci mai bine, sa alegem calitatea, în detrimentul cantitatii….! Tradus din spaniola de Carmen C.

authorStream Live Help