Spiritualism in the past and now

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ Ο Πνευματισμός στα Παλαιότερα και Νεότερα χρόνια.

Τι είναι ο πνευματισμός?:

Τι είναι ο πνευματισμός? Ο πνευματισμός βασίζεται στην πίστη ότι οι ψυχές των νεκρών επικοινωνούν με τους ζωνρανούς με την μεσολάβηση «ενδιάμεσων» (μέντιουμ) μέσω φυσικών φαινομένων ή κατά την διάρκεια μη φυσιολογικών διανοητικών καταστάσεων όπως είναι η έκσταση. Ο βασικός άξονας των θεωριών του πνευματισμού είναι η μετενσάρκωση, δηλαδη η θεωρία ότι η ανθρώπινη φύση εξαγνίζεται, γνωρίζοντας διαδοχικές γεννήσεις και θανάτους.

Αντιλήψεις Πνευματιστών!:

Αντιλήψεις Πνευματιστών! 1. Η πίστη στην δυνατότητα επικοινωνίας με τα πνεύματα . 3. Στην προσωπική ευθύνη του ατόμου για κάθε κατάσταση στην ζωή. 2. Η πίστη πως η ψυχή συνεχίζει να υπάρχει και μετά τον θάνατο. 4. Η ψυχή μετά τον θάνατο είναι δυνατό να μάθει και να βελτιωθεί . 5. Ο φυσικός κόσμος θεωρείται η έκφραση της νοημοσύνης .

Πνευματιστικές Συγκεντρώσεις!:

Πνευματιστικές Συγκεντρώσεις! Ο πνευματισμός εφαρμόζεται στις πνευματιστικές συγκεντρώσεις, ενώ οι πληροφορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές είναι συγκεχυμένες και πολλές φορές ακολουθούνται από μυθοπλασίες ή κενή ιδέα τρόμου. Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν πάνω από δυο άτομα που συγκεντρώνονται γύρω από ένα μέντιουμ. Κατά την διάρκεια ακολουθείται τελετουργικό, μουσική, προσευχές κ.λπ. Κυρίαρχο στοιχείο στις συγκεντρώσεις είναι η επίκληση πνευμάτων, νεκρών ανθρώπων που συμμετέχουν στη τελετή.

Ο Πνευματισμός στην Αρχαία Ελλάδα.:

Ο Πνευματισμός στην Αρχαία Ελλάδα. Στην Αρχαία Ελλάδα ο πιο γνωστός μάντης ήταν ο Τειρεσίας και μάντισσα η Πυθία . Η Πυθία, η οποία για να μπορεί να αναλάβει το λειτούργημα της, έπρεπε να είναι 50 χρονών, ηταν προορισμένα να μεταδίδει τους χρησμούς του θεού Απόλλωνα στους θνητούς στο ιερό των Δελφών. Πριν από κάθε μαντεία προηγούνταν η εξής ιεροτελεστία : η Πυθία πρώτα απ’ όλα πλενόταν και καθαιρούταν και στην συνέχεια έπινε νερό από την Κσσοτίδα που φύτρωνε στον ιερό χώρο. Οι αναθυμιάσεις και η δάφνη προκαλούσαν έκσταση στην Πυθία, που άρχιζε να προσφέρει άλλοτε με λόγια με σημασία και άλλοτε ασυνάρτητα. Τα πιο φημισμένα μαντεία στην Αρχαία Ελλάδα ήταν της Δωδώνης στην Ήπειρο και των Δελφών . Στο μαντείο των Δελφών την λατρεία του Απόλλωνος την διαχειρίζονταν άντρες ιερείς και μάντεις, αλλά κατά περίεργο τρόπο το πραγματικό φερέφωνο του μαντείου ήταν η Πυθία . Οι εννένα μέρες που λειτουργούσε το μαντείο δεν ήταν αρκετές για να δικαιολογήσουν την φήμη ενός ακμάζοντος μαντικού κέντρου.

Ο Πνευματισμός στον Αρχαίο Κόσμο.:

Ο Πνευματισμός στον Αρχαίο Κόσμο. Στην θρησκεία των Ρωμαίων η μαντική έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς άνηκε στην υπηρεσία του κράτους και ήταν οργανωμένη κατά πολύ πιο αυστηρό τρόπο από ότι στην Ελλάδα. Η χρησιμοποίηση της αστρολογίας και της μαγείας για την πρόβλεψη του μέλλοντος ήταν ευρέως διαδεδομένη, αλλά έχουν επίσης καταγραφεί πολυάριθμες απαντήσεις μαντείων, ιδιαίτερα των Διδύμων.

Ο Νεότερος Πνευματισμός:

Ο Νεότερος Πνευματισμός Ο Νεότερος Πνευματισμός διαφοροποιήθηκε από τις αρχαικές του ρίζες. Εμφανίστηκε το 19 ο αιώνα στις Η.Π.Α., έθεσε στο περιθώριο τις θεωρίες περί πνευματισμού και θέλησε να ακολουθήσει «επιστημονικότερες» μεθόδους. Στην Ιταλία τα νεότερα χρόνια η πρακτική της προφητείας μέσω της έκστασης δεν ήταν γηγενές φαινόμενο. Υπήρχαν όμως κέντρα μαντικής, όπως οι ναοί της τύχης όπου χρησιμοποιούσαν κλήρους. Οι απαντήσεις δεν ηταν απλώς ένα «ναι» και ένα «όχι», αλλά ασυνάρτητες προτάσεις.

Ο Πνευματισμός σήμερα στην Ελλάδα:

Ο Πνευματισμός σήμερα στην Ελλάδα Στην σημερινή Ελλάδα οι άνθρωποι τρέχουν στα μέντιουμ για να μάθουν για θέματα που τους απασχολούν όπως τα οικονομικα, τα οικογενειάκα, τα επαγγελματικά κ.λπ. Σε σχέση με το παρελθόν υπάρχη έξαρση του φαινομένου γιάτι καθημερινά ο άνθρωπος αντιμετωπίζει πολλά προβήματα δημιουργόντας του αγχοι, ανασφάλειες, διάφορες σκέψεις που τον οδηγούν να σπαταλάει μεγάλα χρηματικά ποσά σταν μέντιουμ.

ΟΜΑΔΑ «CHARMED»:

ΟΜΑΔΑ « CHARMED » ΠΟΥΛΗ ΜΑΡΘΑ-ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΦΑΦΟΥΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α’ ΤΑΞΗ

authorStream Live Help