ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Διαθεματική εργασία στο πλαίσιο των μαθημάτων Σ.Κ.Ζ και Τ.Π.Ε από τους μαθητές: Κωνσταντίνος Ριζόπουλος Κώστας Ραμάκης Έλενα Πλέσσια Νίκος Σιγάλας Βασίλης Σταθόπουλος Γιώργος Φωτεινός

Τροχαία ατυχήματα:

Τροχαία ατυχήματα Καθημερινά συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα που πολλές φορές ευθύνονται οι οδηγοί τους για αυτά. Αν ο οδηγός δεν είναι αφοσιωμένος στην οδήγηση και τρέχει ή περνάει κόκκινο φανάρι κινδυνεύει ο ίδιος και οι υπόλοιποι οδηγοί. Επίσης πρέπει να προσέχει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα γιατί μπορεί να ξεκινήσουν ξαφνικά ή να ξεπροβάλλουν πεζοί. Επίσης ο οδηγός πρέπει να έχει άσπρο φωτάκι μπροστά και κόκκινο φωτάκι πίσω. Την ώρα της οδήγησης ο οδηγός δεν πρέπει να έχει ακουστικά στα αυτιά του, γιατί η μουσική θα του αποσπάσει την προσοχή.

Τι πρέπει να κάνετε πριν σας συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα :

Τι πρέπει να κάνετε πριν σας συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα 1) ΚΟΚ: Φροντίζετε πάντα να τηρείτε τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 2) Συντήρηση ΙΧ: Φροντίζετε πάντα για τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου και ιδίως φρένων, αμορτισέρ και ελαστικών.

PowerPoint Presentation:

3) Διαδρομές: Όταν έχετε να επιλέξετε, ακολουθείστε τη διαδρομή που σας είναι γνώριμη, και όχι μια νέα άγνωστη, έστω και αν η δεύτερη είναι συντομότερη. Έχει αποδειχθεί ότι οι άγνωστες διαδρομές έχουν μεγαλύτερο ρίσκο για ατύχημα. 4) Σωστικά μέσα: Φροντίζετε να υπάρχουν στο αυτοκίνητο, ανακλαστικό τρίγωνο, σωστό φαρμακείο, και καλός πυροσβεστήρας αυτοκινήτου.

PowerPoint Presentation:

5) Το σωστό φαρμακείο αυτοκινήτου πρέπει να περιέχει τα απαραίτητα και όχι περιττά υλικά. Τα χρήσιμα είναι τέσσερα: Ένας συμπιεστικός επίδεσμος Nylexo Grip URGO, ένας πλαστικός αεραγωγός τεχνητής αναπνοής, μία αιμοστατική λαβίδα, μία ένεση κορτιζόνης και μία σύριγγα. Αυτά μπορούν να σώσουν μια ζωή. Γάζες, αντισηπτικά, κλπ είναι δευτερεύοντα και μάλλον περιττά σε αστικό περιβάλλον .

PowerPoint Presentation:

6) Αλκοόλ και φάρμακα: Φροντίζετε να μην οδηγείτε όταν πίνετε αλκοόλ, ή όταν παίρνετε ψυχοφάρμακα, ή άλλα φάρμακα πού καταστέλλουν τα αντανακλαστικά (υπνηλία, κλπ).

PowerPoint Presentation:

7) Ζώνες: Φοράτε πάντα τις ζώνες ασφαλείας. Ο νόμος τις θεσμοθέτησε ως υποχρεωτικές, από το έτος 1978, και από το έτος 1997 είναι πλέον υποχρεωτικές για όλους τους επιβάτες, μπρός και πίσω, σε εναρμόνιση με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης 91/671/EEC. Ακόμα και για μικρές αποστάσεις εντός πόλεως είναι απαραίτητες γιατί το 80% των ατυχημάτων γίνονται σε αστικό περιβάλλον.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ:

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ:

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

authorStream Live Help