christmas22

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Има ли Дядо Коледа?:

Има ли Дядо Коледа? През декември 1897 година в редакцията на в. " Ню Йорк пост" се получава писмо от едно осемгодишно момиченце, което по съвет на баща си моли авторитетния вестник да й отговори на въпроса има ли наистина дядо Коледа. Дават писмото на един от най-опитните журналисти Франсис П . Чърч . И той сяда и пише отговора. Неговото неподписано есе днес има славата на най-известната вестникарска публикация на всички времена. В. " Ню Йорк пост" го публикува в навечерието на всяка Коледа до 1949 година, когато спира да излиза.

PowerPoint Presentation:

Драги редакторе, Аз съм на осем години. Някои от моите малки приятели казват, че дядо Коледа не съществува. Моля ви, кажете ми истината, има ли дядо Коледа? Вирджиния О’ Ханлън

PowerPoint Presentation:

А ето и отговора на Франсис Чърч

PowerPoint Presentation:

Да, Вирджиния, има Дядо Коледа. Вирджиния, твоите малки приятели не са прави. Те са повлияни от скептицизма на една скептична възраст. Те не вярват, ако не видят. Те мислят, че нещо не съществува, ако не го възприемат техните малки умове. Всеки ум, Вирджиния, и на големите хора, и на децата, е малък . В огромната ни вселена човекът е същинско насекомо, мравка, по своя интелект в сравнение с безкрайния свят над него, ако се мери възможността му да овладее цялата истина и всички знания.

PowerPoint Presentation:

Да, Вирджиния, има Дядо Коледа. Че той съществува, е толкова сигурно, колкото е сигурно, че съществуват любовта, благородството, преданността. А ти знаеш, че ги има навсякъде и те носят красота и радост в живота. Уви! Колко тъжен би бил светът, ако го нямаше Дядо Коледа! Той би бил толкова тъжен, колкото ако нямаше Вирджинии. Тогава нямаше да има детската вяра, поезия, романтика, които правят поносимо нашето съществувание. Нямаше да получаваме никакви удоволствия, освен усетеното и видяното. Светлината, с която детството озарява света, ще угасне.

PowerPoint Presentation:

Ти би могла да не вярваш и във феите. Можеш да накараш някого да наблюдава всички комини в коледната вечер, за да хване Дядо Коледа. Но дори да не го видиш как влиза в комина, какво доказва това? Никой не вижда Дядо Коледа, но това не е знак, че няма Дядо Коледа. Да не вярваш в Дядо Коледа!

PowerPoint Presentation:

Най - истинските неща на този свят са тези , които нито децата , нито възрастните могат да видят .

PowerPoint Presentation:

Някога виждала ли си феи да танцуват на поляната? Разбира се, че не, но това не значи, че те не съществуват. Никой не може да възприеме или да си представи всички чудеса на света, които са невидени и невидими. Ти можеш да счупиш бебешката дрънкалка и да видиш какво издава шума вътре в нея, но има един воал, който покрива невидимия свят, и него не може да разкъса нито най-силният човек, нито обединената сила на най-силните хора, живели някога на този свят.

PowerPoint Presentation:

Реално ли е всичко това ? Ех , Вирджиния , в целия наш свят няма нищо по-реално и трайно . Само вярата , поезията , любовта , романтиката , могат да дръпнат завесата и да съзрат и обрисуват върховната красота и великолепието зад нея .

PowerPoint Presentation:

Благодарим ти, Господи, той е жив и ще живее винаги. След хиляди години, Вирджиния, нещо повече, след 10 пъти по 10 000 години, той ще продължи да носи радост на детското сърце. Нямало Дядо Коледа?

PowerPoint Presentation:

Автор на презентацията - Д . Миленкова - KidsBG.com Източници - Интернет ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА

authorStream Live Help