Презентация за планетите

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Презентацията е направена от четвъртокласничката Лора.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Лора Тодорова СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА

PowerPoint Presentation:

Лора Тодорова Меркурий Венера Земя Марс Юпитер Сатурн Уран Нептун

PowerPoint Presentation:

Слънцето Сънцето е най-близката до нас звезда. Температурата на повърхността е много висока – 5500 градуса по Целзий, затова то излъчва светлинна енергия. Слънчевите лъчи осветяват и нагряват Земата.

Меркурий:

Меркурий Меркурий е най-малка планета от Слънчевата система. Тя е най-близка до Слънцето и прави една обиколка около него само за 88 дни.

Венера :

Венера Венера е най-близката до Земята планета. Въздушната й обвивка е от въглероден диоксид. Тя, подобно на одеяло, задържа топлината. Затова темп e р a турата на повърхност т а на Венера е много висока.

Планетата Земя:

Планетата Земя Земята е третата планета от Слънчевата система. Само на нея има течна вода и кислород във въздуха. Затова Земята е единствена планета от Слънчевата система, на която има живот.

Марс:

Марс Марс прилича на Земята . На него в миналото може би е имало реки и морета . Водата от тях обаче се е изпарила и е напуснала планетата. Днес са останали само ледени шапки на полюсите.

Юпитер:

Юпитер Юпитер е най-голямата планета. В него могат да се поберат 1300 планети като Земята.

Сатурн:

Сатурн Сатурн е голяма почти колкото планетата Юпитер. Той има пръстен от парченца лед и от прах.

Уран:

Уран Уран е третата по големина планета на Слънчевата система. Денят и нощта на неговите полюси продължават по 42 години.

Нептун:

Нептун Нептун прилича на Уран. Върху него се вижда едно огромно тъмно петно колкото Земята. Нептун и Уран са най-студените планети, защото са на-отдалечени от Слънцето. Той е толкова отдалечен от Слънцето, че го обикаля за 160 години.

authorStream Live Help