САВЕЗНИЧКИ АВИОНИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

САВЕЗНИЧКИ АВИОНИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ:

САВЕЗНИЧКИ АВИОНИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Авиони СССР-а:

Авиони СССР-а

JAK 1 Јаковљев Јак-1 је совјетски ловачки авион из Другог светског рата. Био је један од најзначајнијих борбених авиона тог периода. Произведен је 1941. године. Oстао је у употреби све до краја рата. Имао је једно седиште, био је мале масе, структура му је израђена од мешовитих материјала. Крило је било потпуно од дрвета. Имао је добре маневарске карактеристике и био је добро наоружан.:

JAK 1 Јаковљев Јак-1 је совјетски ловачки авион из Другог светског рата. Био је један од најзначајнијих борбених авиона тог периода. Произведен је 1941. године . O стао је у употреби све до краја рата. Имао је једно седиште, био је мале масе, структура му је израђена од мешовитих материјала. Крило је било потпуно од дрвета. Имао је добре маневарске карактеристике и био је добро наоружан.

JAK 3 Јак-3 је совјетски једномоторни ловачки авион који је конструисан крајем Другог светског рата. Развијен је и произвођен под идејом да наследи авион Јак-1. Представљао је надмоћног ловца у ваздушном простору источног фронта. Многи га са разлогом сматрају најбољим ловачким авионом Другог светског рата. У току 1944. и 1945. године је укупно произведено 4 848 авиона Јак-3.:

JAK 3 Јак-3 је совјетски једномоторни ловачки авион који је конструисан крајем Другог светског рата. Развијен је и произвођен под идејом да наследи авион Јак-1. Представљао је надмоћног ловца у ваздушном простору источног фронта. Многи га са разлогом сматрају најбољим ловачким авионом Другог светског рата. У току 1944. и 1945. године је укупно произведено 4 848 авиона Јак-3.

ЈАК 9 Јак-9 је совјетски једномоторни ловачки авион. Коришћен је као совјетски ловачки авион. Поседовао је боље карактеристике од свих својих савременика. Од октобра 1942. до краја 1948. произведено је укупно 16.768 авиона. Јак-9 се налазио у наоружању ратних ваздухопловстава 10 земаља, понегде је оперативно коришћен све до краја шездесетих година двадесетог века.:

ЈАК 9 Јак-9 је совјетски једномоторни ловачки авион. Коришћен је као совјетски ловачки авион. Поседовао је боље карактеристике од свих својих савременика. Од октобра 1942. до краја 1948. произведено је укупно 16.768 авиона. Јак-9 се налазио у наоружању ратних ваздухопловстава 10 земаља, понегде је оперативно коришћен све до краја шездесетих година двадесетог века.

Александар Сергејевич Јаковљев :

Александар Сергејевич Јаковљев

Tupoljev TU-2 Тупољев Ту-2 је двомоторни средње тешки тактички бомбардер на клипно елисни погон, који је пројектован уочи напада Немачке на СССР. Имао је велику брзину и пројектован је да оспори немачки Јункерс Ju 88. Поред бомбардера из овог типа авиона су развијени ловац пресретач, извиђач. Први лет био је 29. јануар 1941. године.:

Tupoljev TU-2 Тупољев Ту-2 је двомоторни средње тешки тактички бомбардер на клипно елисни погон , који је пројектован уочи напада Немачке на СССР. Имао је велику брзину и пројектован је да оспори немачки Јункерс Ju 88. Поред бомбардера из овог типа авиона су развијени ловац пресретач, извиђач . Први лет био је 29. јануар 1941. године.

НОЋНЕ ВЕШТИЦЕ:

НОЋНЕ ВЕШТИЦЕ

У близини Москве фебруара 1942. формиран је женски ваздухопловни бомбардерски пук за ноћна дејства. Од командира до механичара све су биле жене.Летеле су на лаким двоседима >POLIKARPOV PO-2< наоружаних са по 4 бомбе од по 50 кг. Иза линије фронта у глуво доба ноћи са малих висина бомбардовале су немачка складишта и друго.:

У близини Москве фебруара 1942. формиран је женски ваздухопловни бомбардерски пук за ноћна дејства. Од командира до механичара све су биле жене.Летеле су на лаким двоседима >POLIKARPOV PO-2< наоружаних са по 4 бомбе од по 50 кг. Иза линије фронта у глуво доба ноћи са малих висина бомбардовале су немачка складишта и друго.

Авиони Велике Британије:

Авиони Велике Британије

Spitfajer Спитфајер је британски ловачки авион. Сматра се једним од најуспелијих и најпознатијих ловачких авиона свих времена. Спитфајер је једномоторни нискокрилац, једносед, металне конструкције. Његова улога је пре свега била ловац за велике висине, али је служио и као ловац бомбардер и извиђач. Пројектовао га је Реџиналд Ј. Мичел (1895—1937).:

Spitfajer Спитфајер је британски ловачки авион. Сматра се једним од најуспелијих и најпознатијих ловачких авиона свих времена. Спитфајер је једномоторни нискокрилац, једносед, металне конструкције. Његова улога је пре свега била ловац за велике висине, али је служио и као ловац бомбардер и извиђач. Пројектовао га је Реџиналд Ј. Мичел (1895—1937).

De Havilland Хевиленд москитос је био британски двомоторни војни авион. Поред пилота у пилотској кабини налазио се и навигатор. Москитос је првобитно био замишљен као дневни бомбардер, авион за навођење, дневни и ноћни ловац, ловац-бомбардер, морнарички и извиђачки. Његови творци су га замислили без икаквог одбрамбеног оружја што је било необично за бомбардере тог времена. Упркос почетним губицима Хевиленд је из рата изашао са просечно најмање изгубљених авиона типа бомбардер. :

De Havilland Хевиленд москитос је био британски двомоторни војни авион. Поред пилота у пилотској кабини налазио се и навигатор. Москитос је првобитно био замишљен као дневни бомбардер, авион за навођење, дневни и ноћни ловац, ловац-бомбардер, морнарички и извиђачки. Његови творци су га замислили без икаквог одбрамбеног оружја што је било необично за бомбардере тог времена. Упркос почетним губицима Хевиленд је из рата изашао са просечно најмање изгубљених авиона типа бомбардер.

Hawker Tempest Хокер темпест је био британски једноседни ловац којег је прозводила фабрика авиона Хокер Еркрафт.:

Hawker Tempest Хокер темпест је био британски једноседни ловац којег је прозводила фабрика авиона Хокер Еркрафт .

Hawker Hurricane Хокер Харикен је једноседни ловац конструисан током 1930-тих година, који је интензивно користио Краљевско ратно ваздухопловство (В.Британија) током Другог светског рата. У време битке за Британију Харикен је био најбројнији британски ловац и оборио је више непријатељских авиона него сви други ловци заједно. Имао је доста недостатака.:

Hawker Hurricane Хокер Харикен је једноседни ловац конструисан током 1930-тих година, који је интензивно користио Краљевско ратно ваздухопловство (В.Британија) током Другог светског рата. У време битке за Британију Харикен је био најбројнији британски ловац и оборио је више непријатељских авиона него сви други ловци заједно. Имао је доста недостатака.

Short Stirling Шорт стерлинг је био британски тешки бомбардер из Другог светског рата. По димензијама био је импресиван, али је био непопуларан. Мали распон крила онемогућавао му је висок лет и маневарске особине. Због лоших особина од 1943. почео ја да се користи за транспорт, вучу једрилица и као носач електронских направа за ометање радарских система.:

Short Stirling Шорт стерлинг је био британски тешки бомбардер из Другог светског рата . По димензијама био је импресиван, али је био непопуларан. Мали распон крила онемогућавао му је висок лет и маневарске особине. Због лоших особина од 1943. почео ја да се користи за транспорт, вучу једрилица и као носач електронских направа за ометање радарских система.

Авиони Југославије:

Авиони Југославије

IKARUS IK-2 Икарус ИК-2 је југословенски ловачки авион који је конструисан у прелазном периоду између двокрилаца са неувлачивим стајним трапом и једнокрилаца са увлачивим. Наоружање и покретљивост авиона су били добри, али је у време Априлског рата 1941. авион je већ био застарио и заостајао у брзини, што га је чинило слабијим у борби са савременијим ловцима.:

IKARUS IK-2 Икарус ИК-2 је југословенски ловачки авион који је конструисан у прелазном периоду између двокрилаца са неувлачивим стајним трапом и једнокрилаца са увлачивим. Наоружање и покретљивост авиона су били добри, али је у време Априлског рата 1941. авион je већ био застарио и заостајао у брзини, што га је чинило слабијим у борби са савременијим ловцима .

ROGOŽARSKI IK-3 Рогожарски ИК-3 је био југословенски нискокрилни ловачки авион једносед, који je конструисаo пројектантски тим инжењера Љубомира Илића, Косте Сивчева и Слободана Зрнића 1936. Први авиона је направљен 1938. а серијска производња је отпочела 1940. Током Априлског рата учествовало само шест авиона овог типа. ИК-3 се показао као равноправни противник у сукобу са немачким Месершмитима.:

ROGOŽARSKI IK-3 Рогожарски ИК-3 је био југословенски нискокрилни ловачки авион једносед, који je конструиса o пројектантски тим инжењера Љубомира Илића, Косте Сивчева и Слободана Зрнића 1936. Први авиона је направљен 1938. а серијска производња је отпочела 1940. Током Априлског рата учествовало само шест авиона овог типа. ИК -3 се показао као равноправни противник у сукобу са немачким Месершмитима.

Slide31:

KOSTA SIVČEV

IKARUS ORKAN Икарус оркан је био лаки јуришни бомбардер чији је прототип полетео 1940. године у Краљевини Југославији. Конструктори су били Сава Момчиловић и Душан Радојковић. Икарус оркан је настао као приватни пројект двојице младих конструктора. Они су покушали да остваре лаки двомоторни бомбардер.:

IKARUS ORKAN Икарус оркан је био лаки јуришни бомбардер чији је прототип полетео 1940. године у Краљевини Југославији. Конструктори су били Сава Момчиловић и Душан Радојковић. Икарус оркан је настао као приватни пројект двојице младих конструктора. Они су покушали да остваре лаки двомоторни бомбардер.

ROGOŽARSKI PVT ПВТ је југословенски школски авион за прелазну ловaчку обуку, двоседни, једномоторни висококрилац.Био је погодан за акробације. Био је намењен за обуку пилота који су већ савладали основне акробације.:

ROGOŽARSKI PVT ПВТ је југословенски школски авион за прелазну лов a чку обуку , двосед н и, једномоторни висококрилац . Био је погодан за акробације. Био је намењен за обуку пилота који су већ савладали основне акробације.

ROGOŽARSKI SIM Рогожарски СИМ је југословенски хидроавион обалски извиђач, двомоторни нискокрилац са три члана посаде. Произведен је 1939. године у југословенској фабрици авиона Рогожарски из Београда.:

ROGOŽARSKI SIM Рогожарски СИМ је југословенски хидроавион обалски извиђач, двомоторни нискокрилац са три члана посаде . П роизведен је 1939. године у југословенској фабрици авиона Рогожарски из Београда.

Милета Протић (Товаришево, код Бачке Паланке, 21. јун 1913 — Жепче, 19. децембар 1944), војни пилот, мајор НОВЈ, командир Прве ваздухопловне ескадриле НОВЈ.:

Милета Протић (Товаришево, код Бачке Паланке, 21. јун 1913 — Жепче, 19. децембар 1944), војни пилот, мајор НОВЈ, командир Прве ваздухопловне ескадриле НОВЈ.

Приредила: Николина Адамов VIII4:

Приредила: Николина Адамов VIII 4

authorStream Live Help