Cristu Laurentiu- 9 B

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Gravitatia:

Gravitatia Cristu Laurentiu clasa IX B

PowerPoint Presentation:

Au trecut mai mult de trei secole de cand , fizicianul , matematicianul si astronomul englez Sir Isaac Newton (1642-1727) si -a facut cunoscuta marea descoperire – Legea Gravitatiei Universale - , publicata in cartea sa “ Principiile matematice ale filosofiei naturale ” (1687).

:

Gravitația este fenomenul fizic natural prin care corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forță a cărei intensitate depinde de masele acestora și de distanța dintre ele. Este una din cele patru interacțiuni fundamentale din natură cunoscute, alături de interacțiunea electromagnetică, interacțiunea nucleară tare și interacțiunea nucleară slabă . În viața de zi cu zi fenomenul este observat pretutindeni ca forță de atracție exercitată de Pământ asupra tuturor corpurilor terestre, forță numită greutate .

La nivel astronomic gravitația este responsabilă de faptul că Luna se rotește în jurul Pământului și că sistemul Pământ-Lună se rotește în jurul Soarelui. De asemenea gravitația este forța care a dus la apariția tuturor planetelor și satelitilor naturali ai acestora, prin atracția reciprocă dintre particulele de materie care se roteau în jurul Soarelui. :

La nivel astronomic gravitația este responsabilă de faptul că Luna se rotește în jurul Pământului și că sistemul Pământ-Lună se rotește în jurul Soarelui . De asemenea gravitația este forța care a dus la apariția tuturor planetelor și satelitilor naturali ai acestora, prin atracția reciprocă dintre particulele de materie care se roteau în jurul Soarelui .

În cadrul unei galaxii, diferitele stele și sisteme stelare sunt menținute împreună tot prin fenomenul gravitației, iar evoluția întregului univers (de exemplu modul în care acesta se dilată în timp) este la rândul ei dictată de forțele de gravitație dintre toate particulele de materie existente. :

În cadrul unei galaxii , diferitele stele și sisteme stelare sunt menținute împreună tot prin fenomenul gravitației, iar evoluția întregului univers (de exemplu modul în care acesta se dilată în timp) este la rândul ei dictată de forțele de gravitație dintre toate particulele de materie existente .

authorStream Live Help