Ionizarea aerului

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Ionizarea aerului :

Ionizarea aerului Dan Maria Alexandra Cls . a IX-a D

Folosirea sistematica a electricitatii in scopuri terapeutice a fost realizata de Benjamin Franklin. Metoda numita franklinizare consta in supunerea unui pacient la descarcaile electrice prin plasarea sa cu picioarele pe o placa metalica si suspendarea deasupra capului a unui ciucure cu varfuri metalice, legate la cate un pol al masinii electrostatice. :

Folosirea sistematica a electricitatii in scopuri terapeutice a fost realizata de Benjamin Franklin. Metoda numita franklinizare consta in supunerea unui pacient la descarcaile electrice prin plasarea sa cu picioarele pe o placa metalica si suspendarea deasupra capului a unui ciucure cu varfuri metalice , legate la cate un pol al masinii electrostatice . Alessandro Volta si -a exprimat ideile cu privire la rolul electricitatii atmosferice in activitatea vitala a organismului bolnav si sanatos , recomandand electrizarea incaperilor de locuit sau tratament .

Ce sunt ionii? Sunt atomi sau molecule aflati in alta stare electrica decat cea naturala (neutra) avand surplus (cationi) sau deficit (anioni) de electroni pe ultimul strat al invelisului de electroni. Oxigenul se gaseste in compunerea aerului atmosferic sub forma pura sau compusi. Radicalii sunt atomi sau grupari de atomi instabili, cu timp de viata scurt ce au reactivitate mare si intra usor in reactie cu alte elemente. :

Ce sunt ionii ? Sunt atomi sau molecule aflati in alta stare electrica decat cea naturala ( neutra ) avand surplus ( cationi ) sau deficit ( anioni ) de electroni pe ultimul strat al invelisului de electroni . Oxigenul se gaseste in compunerea aerului atmosferic sub forma pura sau compusi . Radicalii sunt atomi sau grupari de atomi instabili , cu timp de viata scurt ce au reactivitate mare si intra usor in reactie cu alte elemente .

Unde se formeaza? Ionii se formeaza la munte, mai ales in zonele cu paduri de rasinoase, langa cascade si cataractele facute de paraiele de munte, (aici concentratia de ioni negativi creste pana la 5000/cm3, in timp de in Bucuresti de exemplu, concentratia lor este de numai 100-250/cm3, adica de circa 40 de ori mai mica!). De asemenea, acestia de formeaza la malul marii, pe timpul ploilor si furtunilor, peste tot unde exista miscarea aerului, apei sau pamantului ca o consecinta fireasca a permanentelor transformari ale materiei. :

Unde se formeaza ? Ionii se formeaza la munte , mai ales in zonele cu paduri de rasinoase , langa cascade si cataractele facute de paraiele de munte , ( aici concentratia de ioni negativi creste pana la 5000/cm3, in timp de in Bucuresti de exemplu , concentratia lor este de numai 100-250/cm3, adica de circa 40 de ori mai mica!). De asemenea , acestia de formeaza la malul marii , pe timpul ploilor si furtunilor , peste tot unde exista miscarea aerului , apei sau pamantului ca o consecinta fireasca a permanentelor transformari ale materiei .

Cum se formeaza ionii? La producerea ionilor negativi pe cale naturala contribuie mai multi factori: radiatiile ultraviolete(foarte puternice in zona de munte), ploaia si caderile de apa, fotosinteza, precum si vanturile reci care strabat cetinile padurilor de rasinoase. Producerea ionilor negativi artificiali se realizeaza cu ajutorul ionizatorului de aer.:

Cum se formeaza ionii ? La producerea ionilor negativi pe cale naturala contribuie mai multi factori : radiatiile ultraviolete ( foarte puternice in zona de munte ), ploaia si caderile de apa , fotosinteza , precum si vanturile reci care strabat cetinile padurilor de rasinoase . Producerea ionilor negativi artificiali se realizeaza cu ajutorul ionizatorului de aer . Ionizator aer

Efectele ionilor negativi: Ei au fost supranumiti si vitaminele aerului, deoarece stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitala, dar si pe cele in sfera psihicului si a emotionalului. In prezenta acestor ioni, sistemul imunitar este extrem de activ, asimilatia se regleaza de la sine, circulatia sanguina se intensifica, in timp ce procesele de regenerare sunt stimulate. Ionizarea cu incarcatura negativa intre anumite limite, aduce o relaxare generala, si o diminuare a presiunii arteriale si al ritmului de respiratie, a schimbului de vitamine, determina cresterea echilibrului hemodinamic(diminuarea vitezei de oxidare a eritrocitelor, cresterea numarului de eritrocite din hemoglobina, diminuarea leuocitelor), imbunatatirea starii de sanatate, imbunatatirea atentiei si a capacitatii de munca, normalizarea functiei neurale centrale si vegetative. Ionii negativi de oxigen, fac bine sanatatii deoarece ajuta copul sa isi gaseasca echilibrul natural.:

Efectele ionilor negativi : Ei au fost supranumiti si vitaminele aerului , deoarece stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitala , dar si pe cele in sfera psihicului si a emotionalului . In prezenta acestor ioni , sistemul imunitar este extrem de activ , asimilatia se regleaza de la sine, circulatia sanguina se intensifica , in timp ce procesele de regenerare sunt stimulate. Ionizarea cu incarcatura negativa intre anumite limite , aduce o relaxare generala , si o diminuare a presiunii arteriale si al ritmului de respiratie , a schimbului de vitamine , determina cresterea echilibrului hemodinamic ( diminuarea vitezei de oxidare a eritrocitelor , cresterea numarului de eritrocite din hemoglobina , diminuarea leuocitelor ), imbunatatirea starii de sanatate , imbunatatirea atentiei si a capacitatii de munca , normalizarea functiei neurale centrale si vegetative. Ionii negativi de oxigen , fac bine sanatatii deoarece ajuta copul sa isi gaseasca echilibrul natural.

Efectele ionilor pozitivi: a) favorabile: daca numarul ionilor pozitivi creste, scade valoric potentialul de echilibru al membranei celulelor, apropiindu-se de potentialul de actiune si impulsul de excitatie se declanseaza rapid. Creste viteza de reactie la stimulii externi, predomina sentimentul de siguranta in decizii, creste atentia, gandirea. Atunci organismul este in plenitudinea capacitatii functionale. b) nefavorabile: in prezenta necontrolata a ionilor pozitivi( concentratia este ridicata in zonele de campie, fara vegetatie si in depresiunile montane) scade puterea de concentrare apar dureri de cap, indispozitie, somnolenta, tulburari nervoase, afectiuni pulmnare sau renale. Daca ionii pozitivi sunt in exces, se trece in faza de iritabilitate, stres, agresivitate.:

Efectele ionilor pozitivi : a) favorabile : daca numarul ionilor pozitivi creste , scade valoric potentialul de echilibru al membranei celulelor , apropiindu -se de potentialul de actiune si impulsul de excitatie se declanseaza rapid. Creste viteza de reactie la stimulii externi , predomina sentimentul de siguranta in decizii , creste atentia , gandirea . Atunci organismul este in plenitudinea capacitatii functionale . b) nefavorabile : in prezenta necontrolata a ionilor pozitivi ( concentratia este ridicata in zonele de campie , fara vegetatie si in depresiunile montane ) scade puterea de concentrare apar dureri de cap, indispozitie , somnolenta , tulburari nervoase , afectiuni pulmnare sau renale . Daca ionii pozitivi sunt in exces , se trece in faza de iritabilitate , stres , agresivitate .

Cercetari privind inflenta aeroionilor negativi asupra unor procese fiziologice la legume si fructe. Prin aplicarea ionizarii, durata de pastrare a salatei s-a prelungit pana la 7 zile in conditii de refrigerare si 4 zile la temperatura de 15 grade C, tinandu-se cont ca in conditii normale, acest produs devine nevandabil in 48 de ore. S-a constatat de asemenea ca tehnologia de pastrare electroionica prin introducerea unui curent de ioni negativi in atmosfera de pastrare prelungeste durata de pastrare a caiselor cu aproximativ o saptamana,ceea ce este apreciabil tinand cont ca, de obicei caisele se pastreaza numai temporar pe o perioada de doua saptamani.:

Cercetari privind inflenta aeroionilor negativi asupra unor procese fiziologice la legume si fructe . Prin aplicarea ionizarii , durata de pastrare a salatei s-a prelungit pana la 7 zile in conditii de refrigerare si 4 zile la temperatura de 15 grade C, tinandu -se cont ca in conditii normale , acest produs devine nevandabil in 48 de ore. S-a constatat de asemenea ca tehnologia de pastrare electroionica prin introducerea unui curent de ioni negativi in atmosfera de pastrare prelungeste durata de pastrare a caiselor cu aproximativ o saptamana,ceea ce este apreciabil tinand cont ca, de obicei caisele se pastreaza numai temporar pe o perioada de doua saptamani . Avand in vedere beneficiile terapiei cu ioni negativi , spitale din Germania, Franta , Marea Britanie, Japonia , SUA etc. trateaza pacientii prin aceasta metoda .

Dispozitive pentru producerea ionilor. Producerea artificiala a ionilor se bazeaza pe obtinerea unei descarcari electrice intre doi electrozi. Descarcarea se obtine la tensiuni ridicate, produse de multiplicatoarele de tensiune.:

Dispozitive pentru producerea ionilor . Producerea artificiala a ionilor se bazeaza pe obtinerea unei descarcari electrice intre doi electrozi . Descarcarea se obtine la tensiuni ridicate , produse de multiplicatoarele de tensiune .

Dublorul de tensiune monoalternanta In semiperioada pozitiva a tensiunii, dioda D1 este polarizata direct, dar dioda D2, invers. Condensatorul C1 se incarca pana la valoarea de varf a tensiuni Vv dar minus caderea de tensiune pe dioda. In semiperioada negativa a tensiunii, dioda D2 este polarizata direct iar dioda D1, invers. Condensatorul C1 nu se poate descarca, tensiunea de varf de pe el se adauga la tensiunea de alimentare, incadrandu-l pe C2 pana la aproximativ 2Vv. In cazul triplorului pe urmatoarea alternanta pozitiva, C3 se incarca prin D3 pana la 2 Vv. Pe acest principiu de multiplicare a tensiunii se poate realiza o retea de “n” celule dioda-condensator care sa creasca corespunzator tensiunea.:

Dublorul de tensiune monoalternanta In semiperioada pozitiva a tensiunii , dioda D1 este polarizata direct, dar dioda D2, invers . Condensatorul C1 se incarca pana la valoarea de varf a tensiuni Vv dar minus caderea de tensiune pe dioda . In semiperioada negativa a tensiunii , dioda D2 este polarizata direct iar dioda D1, invers . Condensatorul C1 nu se poate descarca , tensiunea de varf de pe el se adauga la tensiunea de alimentare , incadrandu -l pe C2 pana la aproximativ 2Vv. In cazul triplorului pe urmatoarea alternanta pozitiva , C3 se incarca prin D3 pana la 2 Vv. Pe acest principiu de multiplicare a tensiunii se poate realiza o retea de “n” celule dioda-condensator care sa creasca corespunzator tensiunea . Vv= tensiune C= condensator D= dioda R= rezistor O celula

authorStream Live Help