Pastravanu Ionut Gabriel , clasa a X-a D

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Curentul electric in viata de zi cu zi:

Curentul electric in viata de zi cu zi Pastravanu Ionut -Gabriel clasa a X-a D Colegiul Comercial Carol I Constanta

Curentul electric :

Curentul electric Curentul electric reprezintă deplasarea dirijată a sarcinilor electrice. Există două mărimi fizice care caracterizează un curent electric: intensitatea curentului electric, numită adesea simplu tot curent electric, care caracterizează global curentul, referindu-se la cantitatea de sarcină electrică ce străbate secțiunea considerată în unitatea de timp. Se măsoară în amperi. densitatea de curent este o mărime vectorială asociată fiecărui punct, intensitatea curentului regăsindu-se ca integrală pe întreaga secțiune a conductorului din densitatea de curent. Se măsoară în amperi pe metru pătrat. Fulgerul este o forma de curent electric.

PowerPoint Presentation:

Dacă se notează sarcina electrică prin Q, timpul cu t și intensitatea curentului electric cu I, aceste mărimi sunt legate prin relația Pentru mărimi variabile în timp formula se poate rescrie folosind mărimi instantanee:

Cum este obtinut curentul electric.:

Cum este obtinut curentul electric. Curentul electric este obtinut prin diferite procedee . Unul dintre acestea este o centrală termoelectrică, sau termocentrală este o centrală electrică care produce curent electric pe baza conversiei energiei termice obținută prin arderea combustibillilor.Curentul electric este produs de generatoare electrice antrenate de turbine cu abur, turbine cu gaze, sau, mai rar, cu motoare cu ardere internă.

Termocentrala Mohave pe cărbune, de 1580 MW, lângă Laughlin, Nevada.:

Termocentrala Mohave pe cărbune, de 1580 MW, lângă Laughlin, Nevada.

Centrala nucleara de la Cernavoda.:

Alt procedeu prin care se obtine curentul electric este centrala nucleara o centrală nucleară generează electricitate în urma procesului de fisiune a atomilor de uraniu, proces ce generează căldură şi încălzeşte apă, care prin încălzire se transformă în abur, abur ce învârte paletele unor turbine, care la rândul lor pun în mişcare generatorul producător de energie electrică. Centrala nucleara de la Cernavoda .

PowerPoint Presentation:

Toate aceste dispozitive genereaza energie electrica care la randul ei este prelucrata si distribuita oamenilor din tara prin conductori .

Energia electrica are o deosebita influenta asupra populatiei din mai multe motive.:

Energia electrica are o deosebita influenta asupra populatiei din mai multe motive. Omenirea foloseste energia electrica in iluminat cladiri,strazi , institutii,alei . Iluminatul se face cu ajutorul Stalpilor,becurilor,ledurilor etc. Toate acestea au la baza energia electrica .

PowerPoint Presentation:

Alt motiv datorita caruia omenirea dispune de energia electrica este urmatorul : Folosind energia electrica in gospodarie activitatile devin mai usoare datorita aparaturi care functioneaza pe baza de energie electrica . Cateva dintre acestea sunt : Centrale termice de apartament , aspiratorul , frigiderul , caloriferul electric, masini de spalat , robotii de bucatarie etc. Toate acestea fac munca omului mult mai rapid si mult mai bine .

PowerPoint Presentation:

Energia electrica in viata omului mai este folosita si pentru intretinerea aspectului fizic placut depinzand de aparatura care functioneaza pe baza de enrgie electrica . Feonul , placa de par , aparate de ras etc.

PowerPoint Presentation:

De asemenea de energia electrica mai depind si convorbirile telefonice , semnale tv , internetul si alte aparaturi ce au ca folosinta amuzamentul si tot odata comunicarea de la distanta cu alte persoane .

Concluzia:

Concluzia Din toate aceste date putem trage concluzia ca datorita curentului electric omenira este atat de avansata si activitatile omului sunt mult mai usoare . Curentul electric este o necesitate in majoritatea timpului .

Va multumesc pentru vizionare:

Va multumesc pentru vizionare

authorStream Live Help