Gravitatia .Popa Catalin cls a9aB

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Gravitatia:

Gravitatia Popa Catalin cls a9a B liceul Carol –l Profesor Luminita Galanton

PowerPoint Presentation:

Legea atracției universale , descoperită și enunțată de Sir Isaac Newton , este o lege a mecanicii clasice . Enunțul său este următorul: Două corpuri punctiforme de masă m 1 și m 2 se atrag reciproc printr-o forță direct proporțională cu produsul maselor corpurilor și invers proporțională cu pătratul distanței dintre ele, orientată pe direcția dreptei ce unește centrele de greutate ale celor două corpuri. (Corpurile sunt considerate punctiforme față de distanța dintre ele).

PowerPoint Presentation:

în care: F este magnitudinea forței gravitaționale dintre cele două corpuri punctiforme, K este un coeficient de proporționalitate numit constanta atracției universale , m 1 este masa primului corp, m 2 este masa celui de al II-lea corp, r este distanța dintre cele două corpuri. În Sistemul Internațional , F se măsoară în newtoni (N), m 1 și m 2 în kilograme (kg), r în metri (m), iar constanta K este aproximativ egală cu 6,672 × 10 -11 N m 2 kg −2 . K a fost măsurată pentru prima dată cu acuratețe prin experimentul Cavendish , de către savantul britanic Henry Cavendish , în 1798 . A fost prima verificare experimentală, în laborator, a teoriei gravitației, la 111 ani după ce Isaac Newton publicase Principiile matematice ale filozofiei naturale și la 71 de ani după moartea lui Newton. Este remarcabil faptul că Newton nu a putut folosi în calculele sale valoarea lui K, el calculând o forță numai relativ la altă forță.

PowerPoint Presentation:

Existenta acestei forte si natura acesteia reprezinta un mister pentru noi toti . Gravitatia este descrisa de teoria relativitatii generalizate la scara macroscopica , insa se poate aplica cu mare exactitate si legea atractiei universale a lui Newton, din mecanica clasica . Legea atractiei universale spune ca oricare doua corpuri actioneaza unul asupra celuilalt cu o forta de atractie direct proportionala cu masele celor doua corpuri si invers proportionale cu patratul distantei dintre ele .

PowerPoint Presentation:

Daca nu era gravitatie noi nu existam in ziua de astazi.Gravitatia reprezinta forta care a dus la aparitia tuturor planetelor si satelitilor naturali , prin atractia reciproca dintre particulele de materie care se roteau in jurul unei stele. Chiar si in cadrul unei galaxii , stelele si sistemele stelare sunt mentinute impreuna datorita gravitatiei , iar evolutia intregului Univers este la randul ei dictata de forta de gravitatie dintre particulele de materie existente .

PowerPoint Presentation:

Desi efectele gravitatiei sunt grandioase , la nivel atomic, interactiunile gravitationale sunt mult mai slabe decat cele nucleare sau decat cele electromagnetice . Gravitatia este cea mai slaba dintre cele 4 forte fundamentale .

PowerPoint Presentation:

Efectele acestui fenomen fizic sunt observabile . Prin acest fenomen corpurile fizice se atrag reciproc , cu o forta a carei intensitate depinde de masele acestora si distanta dintre ele . Gravitatia este una din cele patru interactiuni fundamentale din natura cunoscute .

PowerPoint Presentation:

Einstein a sustinut ca cele trei dimensiuni ale spatiului si dimensiunea timpului sunt unite intr -o singura structura de spatiu-timp . Deformarea sau curbarea structurii spatiu-timp , in geometria cu patru dimensiuni , creeaza gravitatia .

authorStream Live Help