ENERGIA EOLIANA-Burcea Oana

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ENERGIA EOLIANA:

ENERGIA EOLIANA Elev: BURCEA OANA-ANGELA clasa: a IX-a A

Energia eoliană este…:

Energia eoliană este… …energia vântului, o formă de energie regenerabilă. La început energia vântului era transformată în energie mecanică. Ea a fost folosită de la începuturile umanității ca mijloc de propulsie pe apă pentru diverse ambarcațiuni iar ceva mai târziu ca energie pentru morile de vânt. Morile de vânt au fost folosite începând cu sec al 7-lea î.Hr de perși pentru măcinarea grăunțelor. Morile de vânt europene, construite începând cu sec al 12-lea în Anglia și Franța, au fost folosite atăt pentru măcinarea de boabe cât și pentru tăierea buștenilor, mărunțirea tutunului, confecționarea hârtiei, presarea semințelor de in pentru ulei și măcinarea de piatră pentru vopselele de pictat.

PowerPoint Presentation:

E le au evoluat ca putere de la 25-30 KW la început până la 1500 KW (anul 1988), devenind în același timp și loc de depozitare a materialelor prelucrate. Morile de vânt americane pentru ferme erau ideale pentru pomparea de apă de la mare adâncime. T urbinele eoliene moderne transformă energia vântului în energie electrică producând între 50-60 KW (diametre de elice începând cu 1m)-2-3MW putere (diametre de 60-100m), cele mai multe generând între 500-1500 KW. Puterea vântului este folosită și în activități recreative precum windsurfing-ul.

La sfârșitul anului 2010, capacitatea mondială a generatoarelor eoliene era de 194 400 MW. Toate turbinele de pe glob pot genera 430 Terawațioră/an, echivalentul a 2,5% din consumul mondial de energie. Industria vântului implică o circulație a mărfurilor de 40 miliarde euro și lucrează în ea 670 000 persoane în întreaga lume.:

L a sfârșitul anului 2010, capacitatea mondială a generatoarelor eoliene era de 194 400 MW. Toate turbinele de pe glob pot genera 430 Terawațioră/an, echivalentul a 2,5% din consumul mondial de energie. Industria vântului implică o circulație a mărfurilor de 40 miliarde euro și lucrează în ea 670 000 persoane în întreaga lume. Ț ările cu cea mai mare capacitate instalată în ferme eoliene sunt China, Statele Unite, Germania și Spania. La începutul anului 2011, ponderea energiei eoliene, în totalul consumului intern era de 24% în Danemarca, 14% în Spania și Portugalia, circa 10% în Irlanda și Germania, 5,3% la nivelul UE; procentul este de 3% în România la începutul anului 2012. La aceeași dată în România existau peste o mie de turbine eoliene, jumătate dintre ele fiind în Dobrogea.

Părțile componente ale morilor de vânt :

O moară de vânt are mai multe părți componente.La o moară de vânt pentru măcinarea grânelor, acestea sunt: Acoperișul-acesta apăra interiorul morii de intemperii; Evantaiul-vântul făcea ca palele lui să se rotească până ajungeau în bătaia lui directă; Palele-pânzele întinse peste cadrul de lemn al palelor captează vântul și le rotesc; Pâlnia pentru grâne-grânele, aruncate de un om, cădeau prin aceasta și cădeau printre pietrele de moară; Cardanul-folosea rotirea palelor pentru a mișca pietrele de moară; Pietrele de moară-două pietre masive se roteu, strivind grânele aflate sub ele și transformându-le în făină. Părțile componente ale morilor de vânt

Componentele mori de vant.:

Componentele mori de vant.

Parcurile Eoliene:

Parcurile Eoliene Parcurile eoliene, care sunt cel mai fierbinte domeniu de investitii al momentului in Romania, reprezinta afaceri bune nu doar pentru traditionalii furnizori de echipamente, ci si pentru domenii cum ar fi asigurarile, transportul, constructiile, etc. Totodata, necesitatile care apar in momentul instalarii unui parc eolian nasc noi business-uri in zona, cum ar fi de exemplu monitorizarea zgomotului produs de morile de vant, potrivit Ziarul Financiar .

PowerPoint Presentation:

Poate una dintre primele afaceri dezvoltate in jurul investitiilor eoliene a fost aceea a serviciilor de consultanta. Potrivit unor date furnizate de Wind Expert, cea mai mare firma de consultanta romaneasca din domeniu, dar tinand cont si de statisticile europene, costurile pentru aceasta etapa de dezvoltare a unui parc eolian variaza intre 1% si 5% din valoarea totala a unei investitii. Wind Expert a inceput sa devina cunoscuta in anii 2007-2008, cand a inceput febra investitiilor in acest domeniu, a doua dupa cea imobiliara.

Care sunt beneficiile de mediu ale energiei eoliene? :

Care sunt beneficiile de mediu ale energiei eoliene? Operarea sistemului energetic cu vant nu genereaza emisii de aer sau de apa si nu produc deseuri periculoase. Nici nu epuizeaza resursele naturale, cum ar fi carbune, petrol, sau gaze naturale si nu provoaca daune mediului prin extractie a resurselor si de transport, sau sa foloseasca cantitati insemnate de apa in timpul functionarii. Energia electrica din vant cu poluare zero ajuta la reducerea daunelor aduse mediului cauzate de generarea de energie electrica in intreaga lume din alte surse.

Morile de Vânt:

Morile de Vânt Moară de vânt este o instalație ce permite transformarea energia eoliana în energie mecanica de rotație. În acest scop, vântul pune în mișcare elicea . Moara de vânt se folosește pentru măcinarea cerealelor sau pentru descarcarea terenurilor mlăștinoase prin pomparea pomepi.

Mori de Vant:

M ori de V ant

authorStream Live Help