Energia eoliana, zguma stelian

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Energia eoliana este energia continuta de forta vantului ce bate pe suprafata pamantului. Exploatata, ea poate fi transformata in energie mecanica pentru pomparea apei, de exemplu, sau macinarea graului, la mori ce functioneaza cu ajutorul vantului.Prin conectarea unui rotor la un generator electric , turbinele de vant moderne transforma energia eoliana, ce invarte rotorul, in energie electrica.

PowerPoint Presentation:

Ea a fost folosită de la începuturile umanității ca mijloc de propulsie pe apă pentru diverse ambarcatiuni iar ceva mai târziu ca energie pentru morile de vant.

PowerPoint Presentation:

Se crede că potențialul tehnic mondial al energiei eoliene poate să asigure de cinci ori mai multă energie decât este consumată acum. Acest nivel de exploatare ar necesita 12,7 % din suprafața Pământului (excluzând oceanele) să fie acoperite de parcuri de turbine, presupunând că terenul ar fi acoperit cu 6 turbine mari de vânt pe kilometru pătrat. Aceste cifre nu iau în considerare îmbunătățirea randamentului turbinelor și a soluțiilor tehnice utilizate.

PowerPoint Presentation:

Cel mai mare dezavantaj al energiei eoliene este faptul ca nu se obtine electricitate cand vantul nu bate sau bate prea slab, motiv pentru care trebuie asigurata o sursa alternativa de electricitate.

PowerPoint Presentation:

Valorificarea energiei eoliene a inceput in anii ’70, odata cu prima criza mondiala a petrolului . In anii ’90 a revenit in prim plan din cauza ingrijorarilor generate de impactul asupra mediului a poluarii generate de combustibilii fosili. Singurele dezavantaje ale folosirii energiei eoliene este impactul asupra pasarilor si impactul vizual asupra mediului.

PowerPoint Presentation:

Avantajele utilizarii energiei eoliene : - Principalul avantaj al energiei eoliene este emisia zero de substante poluante si gaze cu efect de sera, datorita faptului ca nu se ard combustibili. - Nu se produc deseuri. Producerea de energie eoliana nu implica producerea a niciunui fel de deseuri . - Costuri reduse pe unitate de energie produsa. Costul energiei electrice produse in centralele eoliene moderne a scazut substantial in ultimii ani, ajungand in SUA sa fie chiar mai mici decat in cazul energiei generate din combustibili. In 2004, pretul energiei eoliene ajunsese deja la o cincime fata de cel din anii '80, iar previziunile sunt de continuare a scaderii acestora, deoarece se pun in functiune tot mai multe unitati eoliene cu putere instalata de mai multi megawati. - Costuri reduse de scoatere din functiune.

PowerPoint Presentation:

Dezavantajele utilizarii energiei eoliene : - La inceput, un important dezavantaj al productiei de energie eoliana a fost pretul destul de mare de produce re si fiabilitatea relativ redusa a turbinelor. In ultimii ani insa pretul de productie pe unitate de energie electrica a scazut drastic, ajungand pana la cifre de ordinul 3-4 eurocenti pe kilowatt ora, prin imbunatatirea parametrilor tehnici ai turbinelor. - Un alt dezavantaj este si "poluarea vizuala" - adica, au o aparitie neplacuta - si, de asemenea, produc "poluare sonora. Altii sustin ca turbinele afecteaza mediul si ecosistemele din imprejurimi, omorand pasari si necesitand terenuri mari virane pentru instalarea lor. Argumente impotriva acestora sunt ca turbinele moderne de vant au o aparitie atractiva stilizata, ca masinile omoara mai multe pasari pe an decat turbinele si ca alte surse de energie - Un dezavantaj practic este variatia in viteza vantului. Multe locuri pe Pamant nu pot produce destula electricitate folosind puterea eoliana.

Puterea eoliană instalată şi predicţii pe 1997-2010 :

Puterea eoliană instalată şi predicţii pe 1997-2010

PowerPoint Presentation:

Nume elev : Zguma Stelian clasa a X-a B

authorStream Live Help