Proiect fizica

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Energia Nucleara:

Energia Nucleara Cristian Timotei

Cum a aparut?:

Cum a aparut? Energia nucleara a debutat cu desoperirea radiatiilor ionizate, care au constituit doar o curiozitate de laborator, cunoscuta numai catorva initiati. Descoperirea radioactivitatii artificiale si apoi aceea a fisiunii uraniului, in deceniul al patrulea al acestui secol, au dat un puternic imbold cercetarilor de fizica nucleara. Pentru marele public, energia nucleara a iesit insa din anonimat abia dupa aruncarea celor doua bombe nucleare in 1945 asupra Japoniei. Aceasta sursa de energie – energia nucleara – a fost adusa la cunostinta omenirii prin forta distructiva si va fi multa vreme privita cu teama si suspiciune, intampinand destule obstacole in drumul dezvoltarii ei in scopuri pasnice. De aceea se impune familiarizarea maselor largi cu problema nucleara, atat cu partile bune, cat si cu pericolele poluarii radioactive, astfel incat deciziile sa fie luate cunoscandu-se toate datele problemei!

Hai sa va povestesc mai pe scurt cum se produce energia nucleara!:

Hai sa va povestesc mai pe scurt cum se produce energia nucleara! Totul incepe de la o centrala care produce in interiotul ei reactii chimice si schimburi de reactii care produc aceasta energie nucleara.

Avem si noi in Romania Centrala Cernavoda!:

Avem si noi in Romania Centrala Cernavoda! Centrala Nucleară de la Cernavodă este unica din România. În prezent (2011) funcționează unitățile I și II, ce produc împreună circa 18% din consumul de energie electrică al țării. Planul inițial, datând de la începutul anilor 1980, prevedea construcția a cinci unități. Unitatea I a fost terminată în 1996, are o putere electrica instalata de 706 MW si produce anual circa 5 TWh. Unitatea II a fost pornită pe 6 mai 2007 , conectată la sistemul energetic național pe 7 august și funcționează la parametrii normali din luna septembrie 2007.

Trebuie sa ne mandrim cu aceasta centrala! :

Trebuie sa ne mandrim cu aceasta centrala! Din punctul meu de vedere energia nucleara este cea mai grea obtinuta energie. Pentru asemenea energie ai nevoe de structuri de piese care fiecare au rolul ei in producerea energiei Nu este asa de usor ca energia produse de eoliene sau energia solara. Dar avem si noi o centrala suntem buni!!!

Avantaje si Desavantaje:

Avantaje si Desavantaje Avantaje sunt foarte mari deoarece aceasta centrala poate funciona pe orice tip de vreme. Ganditi-va ce s-ar face o eoliana fara vant sau panourile solare fara soare nu ar mai functiona. De aceea trebuie sa ne mandrim cu aceasta centrala pentru ca ia produce o energie constana fara intrerupere. Desavantage poluare aerului ne afecteaza oxigenul din cauza fumului care ies pe tevile centralei. Multi experti spun ca aceasta energie poate aduce chiar la distrugerea pamantului deoarece conform anului 2011 cand a fost acea eruptie solara stratul nostru de ozon a rezistat dar in 2013 va mai fi inca o eruptie mai mare si daca avem asa de multe centrale care distrug stratul de ozon el va deceda si vom fi isbiti de o masa de foc care va afecta cat pamantul cat si aerul.

Dezastre nucleare!!:

Dezastre nucleare!! In aceste centrale se produc fel si fel de reacti chimice sau cum zicem noi Radiatii. Amintiti-va acel cutremur de 9.6 din Japonia ce a afectat doua centrale nu? Centralele de la Hiroshima si Fukushima. Aceste doua centrale au explodat ceea ce au lansat in aer o masa foarte mare de radiatii care produceau fel de boli gen cancer de piele care ne tratat si descoperit la timp aduce la deces. Acest (nor) de radiatii a afectat 20 de tari care sunt si cele din America si cele din Asia.

Alete tipuri de obiecte nucleare! :

Alete tipuri de obiecte nucleare! Bomba nucleara. Ati auzit sigur de ea! Stiti din isotrie cu ce se ciondaneau americani si rusi cu rachete uriase dar devastatoare! Pai ganditi-va o recheta daca ar lovi Constanta cel putin jumate din acest oras nu va mai fi si cealalta jumate va fi afectata. Adica daca va lovi liceul nostru aria exploziei ma merge pana la C.E.T care va afecta aceasta centrala care si ea va exploda provcand o arie de explozie pana in Mamaia deci aproape 80% sin orasul nostru va disparea cu tot cu locuitori Albert Einstein este cel care a produs aceasta mica bomba nucleara care poate distruge la cat de mica e un oras intreg dar depinde de oras daca este New York atunci nici un sfert din el nu este distrus.

Va voi arata doua timpuri de explozi nucleare :

Va voi arata doua timpuri de explozi nucleare

PowerPoint Presentation:

Arata ca o ciuperca , o ciuperca de foc poate ca pare inofensiva dar e periculoasa. Nu e periculoasa , masa aia de de foc care se inalta in aer si cenusa care vine cu o viteza de 1000km/h si distruge tot ce are in cale ca la o eruptie vulcaniaca , aceea cenusa arde si distruge tot. Bine ca nu suntem in conflict cu America sau Rusia ca acum imi faceam un Bunker anti-nuclear!!

PowerPoint Presentation:

Nu o sa ma apuc sa imi fac un bunker de o marime exagerata ca acel american care si-a facut si garaj casa dormitor incalzire centrala instalatie , adica o casa. Un bunker mic care sa ma protejeze. Sau sa plec din tara ce-a mai buna optiune ! Like that!

Concluzie:

Concluzie Sper ca va placut acest mic referat.Am incercat sa fie amuzant ca sa va captez atentia. Daca apar manifestari neplacute va rog sa ma contactati!!!!

authorStream Live Help