ENERGIA EOLIANA

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ENERGIA EOLIANA :

ENERGIA EOLIANA Elev:Pavel Alexandra Ecaterina Clasa:A IX-a B Profesor:Luminita Galanton

DEFINITIE:

DEFINITIE Energia eoliana - este energia continuta de forta vantului ce bate pe suprafata pamantului. Exploatata, ea poate fi transformata in energie mecanica pentru pomparea apei, de exemplu, sau macinarea graului, la mori ce functioneaza cu ajutorul vantului. Prin conectarea unui rotor la un generator electric, turbinele de vant moderne transforma energia eoliana in energie electrica.

PowerPoint Presentation:

O altă sursă de energie este cea furnizată de curenţii de aer de suprafaţă. Teoretic , s-a stabilit că aceşti curenţi răspândesc anual o energie de 200 de ori mai mare decât necesarul mondial. Însă pentru captarea acestei energii este nevoie de eoliene foarte mari. In Europa , mai ales tarile nordice , folosesc eolienele pentru obtinerea energiei electrice . La noi in tara exista un proiect inceput in Dobrogea .

Diagrama :

Diagrama Compunerea sistemului cuprinde : Pale - Forma si conceptia lor este esentiala pentru a asigura forta de rotatie necesara. Acest designeste propriu fiecarui tip de generator electric. Nacela - Contine generatorul electric asigurand si o protectie mecanica Pilon - Asigura strucura de sustinere si rezistenta a ansamblului superior. Fundatie - Asigura rezistenta mecanica a generatorului eolian.

Utilizari:

Utilizari Egiptenii au fost poate primii care au folosit energia generata devant atunci cand au navigat pe Nil in amonte, in jurul secolului IV i.Hr.Peste secole vasele cu panze aveau sa domine marile si oceanele lumii, servind in principal transportului comercial, dar si in scopuri militare si stiintifice. Marile imperii ale erei noastre foloseau vasele cu panze pentru a controla si domina marile. Aceste vase cu panze sunt si astazi prezente pe apa, insa sunt construite cu echipamente moderne. Utilizarea lor este, insa, cu totul alta - fie ca vase sportive, fie ca ambarcatiuni de agrement. Energia eoliana a fost exploatata pe uscat de cand prima moara de vant a fost construita in vechea Persie in secolul VII. De atunci morile de vant sunt folosite pentru macinarea graului, pomparea apei, taierea lemnului sau pentru furnizarea altor forme de energie mecanica. Insa exploatarea pe scara larga a aparutabea in secolul XX, odata cu aparitia “morilor de vant” moderne – turbinelede vant ce pot genera o energie de 250 pana la 300 de kilovati.

Generatorul eolian este o instalaţie care converteşte energia vântului în energie electrică. O turbină eoliană cu ax orizontal este formată din rotor, nacelă şi pilonul de susţinere. Nacela conţine generatorul de energie electrică şi alte componente auxiliare. Generatoarele eoliene de mică putere funcţionează cu acumulare: energia electrică produsă de generator este convertită cu ajutorul unui regulator de încărcare şi stocată în acumulatori:

Generatorul eolian este o instalaţie care converteşte energia vântului în energie electrică. O turbină eoliană cu ax orizontal este formată din rotor, nacelă şi pilonul de susţinere. Nacela conţine generatorul de energie electrică şi alte componente auxiliare. Generatoarele eoliene de mică putere funcţionează cu acumulare: energia electrică produsă de generator este convertită cu ajutorul unui regulator de încărcare şi stocată în acumulatori

. De la aceşti acumulatori, prin intermediul unui invertor, se poate alimenta orice consumator casnic la tensiunea de 230V/50Hz. În această configuraţie se pot introduce şi alte mecanisme producătoare de energie electrică cum ar fi panourile fotovoltaice sau chiar un hidrogenerator. Catargul este fixat într-o fundaţie de beton şi ancorat cu 3-4 cabluri din oţel.:

. De la aceşti acumulatori, prin intermediul unui invertor, se poate alimenta orice consumator casnic la tensiunea de 230V/50Hz. În această configuraţie se pot introduce şi alte mecanisme producătoare de energie electrică cum ar fi panourile fotovoltaice sau chiar un hidrogenerator. Catargul este fixat într-o fundaţie de beton şi ancorat cu 3-4 cabluri din oţel.

Locul de amplasare al turbinei eoliene se alege ţinând cont de relieful şi condiţiile de vânt din zona respectivă. Dacă nu aveţi date referitoare la viteza vântului într-o anumită zonă, este bine să consideraţi că înălţimea minimă a catargului trebuie să fie cu 6-7 metri peste cel mai apropiat obstacol (casă, pâlc de copaci, deal) aflat la o distanţă de cel puţin 90 de metri. :

L ocul de amplasare al turbinei eoliene se alege ţinând cont de relieful şi condiţiile de vânt din zona respectivă. Dacă nu aveţi date referitoare la viteza vântului într-o anumită zonă, este bine să consideraţi că înălţimea minimă a catargului trebuie să fie cu 6-7 metri peste cel mai apropiat obstacol (casă, pâlc de copaci, deal) aflat la o distanţă de cel puţin 90 de metri.

Harta energie eoliana Romania:

Harta energie eoliana Romania

Energia eoliana in 2009 Energia eoliana este astazi o sursa mare de electricitate, iar daca urmam pasii corecti, poate deveni una dintre sursele principale. Stiati ca? Capacitatea eoliana instalata pana la sfarsitul lui 2009 va produce 4,8% din necesarul Uniunii Europene, in conditii normale. In 2009, pentru al doilea an la rand, a fost instalata mai multa energie eoliana decat orice alta tehnologie care genereaza curent, reprezentand 39% din toate instalatiile noi. :

Energia eoliana in 2009 Energia eoliana este astazi o sursa mare de electricitate, iar daca urmam pasii corecti , poate deveni una dintre sursele principale. Stiati ca? Capacitatea eoliana instalata pana la sfarsitul lui 2009 va produce 4,8% din necesarul Uniunii Europene, in conditii normale. In 2009, pentru al doilea an la rand, a fost instalata mai multa energie eoliana decat orice alta tehnologie care genereaza curent, reprezentand 39% din toate instalatiile noi.

PowerPoint Presentation:

In 2009 a fost instalata putere eoliana de 10GW – cu 23% mai mult decat in 2008. In 2009, energia eoliana din Europa a dus la evitarea a 106 de milioane de tone de CO2, echivalentul scoaterii a 25% din masinile Europei de pe sosea. In 2009, 2,8% din totalul energiei eoliene din Europa a fost in largul marii.

PowerPoint Presentation:

Prea puţină energie verde Fermele eoliene din România produc, deocamdată, o mică parte din energia livrată în sistemul energetic naţional, aproximativ 11 megawaţi, cantitate ce ar putea acoperi nevoile de consum pentru aproximativ 10.000 de locuitori.

Bibiografie:

Bibiografie http://www.naturenergy.ro http://ghidelectric.wordpress.com

authorStream Live Help