Energia eoliana

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Energia Eoliana Porusniuc Catalina Clasa : a X-a D

PowerPoint Presentation:

Energia eoliană este energia vantului , o formă de energie regenerabila . La început energia vântului era transformată în energie mecanica . Valorificarea energiei eoliene a inceput in anii ’70, odata cu prima criza mondiala a petrolului . In anii ’90 a revenit in prim plan din cauza ingrijorarilor generate de impactul asupra mediului a poluarii generate de combustibilii fosili. Turbine eoliene sunt dispozitive ce transforma miscarea kinetica a palelor unei elice in energie mecanica. Daca aceasta energie mecanica este apoi transformata in electricitate avem de-a face cu un generator alimentat cu vant/convertor de energie eoliana.

PowerPoint Presentation:

O masura cantitativa a energiei eoliene disponibile la orice locatie se numeste Densitate Putere Vant(DPV) reprezinta un calcul de putere medie anuala disponibila pe metru patrat de suprafata ocupata de turbinele, si e impartita pe tabele pentru inaltimi diferite a solului sol. Calcularea densitatii de putere eoliana include efectul vitezei vantului si densitatea aerului. Harti cu coduri de culori sunt pregatite pentru un anumit domeniu descris, de exemplu, ca "medii anuale Putere Densitate la 50 de metri."

PowerPoint Presentation:

Ele au evoluat ca putere de la 25-30 KW la început până la 1500 KW (anul 1988), devenind în acela s i timp s i loc de depozitare a materialelor prelucrate Morile de vânt americane pentru ferme erau ideale pentru pomparea de apă de la mare adâncime. Turbinele eoliene moderne transformă energia vântului în energie electrica producând între 50-60 KW (diametre de elice începând cu 1m)-2-3MW putere (diametre de 60-100m), cele mai multe generând între 500-1500 KW.

PowerPoint Presentation:

Avantaje Principalul avantaj al energiei eoliene este emisia zero de substanțe poluante și gaze cu efect de sera datorită faptului că nu se ard combustibili. Nu se produc deșeuri. Producerea de energie eoliană nu implică producerea nici unui fel de deșeuri. Costuri reduse pe unitate de energie produsă. Costul energiei electrice produse în centralele eoliene moderne a scăzut substanțial în ultimii ani, ajungând în S.U.A. să fie chiar mai mici decât în cazul energiei generate din combustibili, chiar dacă nu se iau în considerare externalitățile negative inerente utilizării combustibililor clasici Costuri reduse de scoatere din funcțiune. Spre deosebire de centralele nucleare, de exemplu, unde costurile de scoatere din funcțiune pot fi de câteva ori mai mari decât costurile centralei .I n cazul generatoarelor eoliene, costurile de scoatere din funcțiune, la capătul perioadei normale de funcționare, sunt minime, acestea putând fi integral reciclate

PowerPoint Presentation:

Dezavantaje Principalele dezavantaje sunt: resursa energetică relativ limitată, inconstanța datorată variației vitezei vântului si numărului redus de amplasamente posibile. Puține locuri pe pamant oferă posibilitatea producerii a suficientă electricitate folosind energia vântului Un alt dezavantaj este s i "poluarea vizuală" - adică faptul că au o apariție neplăcută - iar altul ar fi faptul că produc "poluare sonoră" (sunt prea gălăgioase). De asemenea, se afirmă că turbinele afectează mediul si ecosistemele din împrejurimi, omorând pasari și necesitând terenuri mari virane pentru instalarea lor.

authorStream Live Help