ENERGIA EOLIANA-BUZDUGAN DORIN CLASA 10 B

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ENERGIA EOLIANA:

ENERGIA EOLIANA Nume:Buzdugan Prenume:Dorin-Constantin Clasa : a X-a B Colegiul Comercial “CAROL I” Constanta

PowerPoint Presentation:

Energia eoliana este energia vantului,o forma de energie regenerabila . La început energia vântului era transformată în energie mecanica . Ea a fost folosită de la începuturile umanitătii ca mijloc de propulsie pe apă pentru diverse ambarcatiuni,iar ceva mai târziu ca energie pentru morile de vânt . Morile de vânt au fost folosite începând cu sec al 7-lea î.Hr de persi pentru măcinarea grăuntelor . Morile de vânt europene , au fost folosite atăt pentru măcinarea de boabe cât si pentru tăierea bustenilor , măruntirea tutunului,confectionarea hartiei presarea semintelor de in pentru ulei si măcinarea de piatră pentru vopsele de pictat .

•TURBINELE EOLIENE MODERNE :

•TURBINELE EOLIENE MODERNE Dorința de electrificare a gospodăriilor de-a lungul Great Plains din anii 30 a impulsionat dezvoltarea de turbine eoliene battery-charging. Așa-numitele windchargers au premers turbinelor eoliene cu cu 2 sau trei palete actuale , folosite pentru furnizarea de electricitate pentru reședințele îndepărtate și pentru a asigura electricitate satelor din țările în curs de dezvoltare . Criza petrolului din anii 1970 a fost un stimulent pentru preocupările de valorificare a energie eoliene ca o sursă verde , alternativă de electricitate . Turbinele de vânt uzuale moderne generează între 250-300KW putere , aproape de 10 ori mai mult ca turbinele tradiționale europene de aceeasi mărime .

•MARIMEA TURBINELOR EOLIENE :

•MARIMEA TURBINELOR EOLIENE Turbinele eoliene pot fi împărțite arbitrar în trei clase : mici , medii și mari . Turbinele eoliene mici sunt capabile de generarea a 50-60 KW putere și folosesc rotoare cu diametru între 1-15 m. Se folosesc în principal în zone îndepărtate , unde există un necesar de energie electrică dar sursele tradiționale de electricitate sunt scumpe sau nesigure . Cele mai multe dispozitive eoliene sunt turbinele de dimensiune medie . Acestea folosesc rotoare care au diametre între 15-60 m și au o capacitate între 50-1500 KW. Cele mai multe turbine comerciale generează o capacitate între 500KW-1500KW Turbinele eoliene mari au rotoare care măsoară diametre între 60-100 m și sunt capabile de a genera 2-3 MW putere . S-a dovedit în practică că aceste turbine mastodont sunt mai puțin economice și mai puțin sigure în raport cu cele de dimensiune medie

SINGURANTA ENERGIEI EOLIENE :

SINGURANTA ENERGIEI EOLIENE Energia eoliană este o energie curată și regenerabilă dar este intermitentă , având variații în timpul zilei și al anotimpului , și chiar de la un an la altul . Majoritatea turbinelor produc energie peste 25 % din timp , acest procent crescând iarna , când vânturile sunt mai puternice

Energia eoliană în România:

Energia eoliană în România În sectorul eolian din România au investit CEZ ( Cehia ), ENEL (Italia), Energias de Portugal ( Portugalia ) și Iberdrola Renovables ( Spania ). CEZ a instalat 115 turbine la Fântânele , 90 dintre ele fiind deja legate la rețeaua natională de energie electric. Eolienele au cca 100 m înălțime . Turbinele pentru parcul eolian construit de CEZ sunt livrate de către gigantul industrial american General Electric. Energias de Portugal ( Portugalia ), al treilea cel mai mare investitor în energie eoliană la nivel mondial , a terminat construcția unui parc eolian de 69 MW la Cernavoda,în mai 2011. Energia poate alimenta 70 000 de gospodării și a costat 200 milioane de dolari . La această dată în Dobrogea sunt construite deja parcuri eoliene care însumează 600MW.

PowerPoint Presentation:

In 2009 erau instalați doar 14 MW. În 2010, în centralele eoliene erau instalați în total 462 MW. România a ajuns , în 2011, la 850 MW instalați în total în eolian ( adică o putere mai mare decât cea a unui reactor nuclear de la Cernavodă ). Un MW instalat costă 1,6 milioane de euro. La începutul anului 2012, în Dobrogea există peste 500 de turbine eoliene . Cehii de la CEZ, portughezii de la EDP sau italienii de la Enel au investit în energie eoliană în Dobrogea .

PowerPoint Presentation:

În România , la începutul anului 2012, există peste 1000 de turbine eoliene care produc 3% din totalul de energie .

Avantaje:

Avantaje Energia eoliană s-a dovedit deja a fi o soluție foarte bună la problema energetică globală . Utilizarea resurselor regenerabile se adresează nu numai producerii de energie , dar prin modul particular de generare reformulează și modelul de dezvoltare , prin descentralizarea surselor . Energia eoliană în special este printre formele de energie regenerabilă care se pretează aplicațiilor la scară redusă . Principalul avantaj al energiei eoliene este emisia zero de substanțe poluante și aze cu efect de sera datorită faptului că nu se ard combustibili . Nu se produc deșeuri . Producerea de energie eoliană nu implică producerea nici unui fel de deșeuri .

PowerPoint Presentation:

Costuri reduse pe unitate de energie produsă . Costul energiei electrice produse în centralele eoliene moderne a scăzut substanțial în ultimii ani , ajungând în S.U.A. să fie chiar mai mici decât în cazul energiei generate din combustibili , chiar dacă nu se iau în considerare externalitățile negative inerente utilizării combustibililor clasici . În 2004 prețul energiei eoliene ajunsese deja la o cincime față de cel din anii 1980, iar previziunile sunt de continuare a scăderii acestora deoarece se pun în funcțiuni tot mai multe unități eoliene cu putere instalată de mai mulți megawati . Costuri reduse de scoatere din funcțiune . Spre deosebire de centralele nucleare , de exemplu , unde costurile de scoatere din funcțiune pot fi de câteva ori mai mari decât costurile centralei ., în cazul generatoarelor eoliene , costurile de scoatere din funcțiune , la capătul perioadei normale de funcționare , sunt minime , acestea putând fi integral recilcate .

•Dezavantaje :

• Dezavantaje Principalele dezavantaje sunt : resursa energetică relativ limitată , inconstanța datorată variației vitezei vântului și numărului redus de amplasamente posibile . Puține locuri pe Pământ oferă posibilitatea producerii a suficientă electricitate folosind energia vântului.La început , un important dezavantaj al producției de energie eoliană a fost prețul destul de mare de producere a energiei și fiabilitatea relativ redusă a turbinelor . De asemenea , se afirmă că turbinele afectează mediul și ecositemele din împrejurimi , omorând pasari și necesitând terenuri mari virane pentru instalarea lor si existenta unui risc mare de distrugere în cazul furtunilor

SCHEMA ASAMBLARII UNEI TURBINE:

SCHEMA ASAMBLARII UNEI TURBINE

BIBLIOGRAFIE:

BIBLIOGRAFIE TEXT: Wikipedia- ro.wikipedia.org/wiki/ Energie _ eoliană IMAGINI: Google

authorStream Live Help