ENERGIA EOLIANA

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ENERGIA EOLIANA :

ENERGIA EOLIANA Elev:Pavel Alexandra Ecaterina Clasa:A IX-a B Profesor:Luminita Galanton

DEFINITIE:

DEFINITIE Energia eoliana - este energia continuta de forta vantului ce bate pe suprafata pamantului. Exploatata, ea poate fi transformata in energie mecanica pentru pomparea apei, de exemplu, sau macinarea graului, la mori ce functioneaza cu ajutorul vantului. Prin conectarea unui rotor la un generator electric, turbinele de vant moderne transforma energia eoliana in energie electrica.

Diagrama :

Diagrama Compunerea sistemului cuprinde : Pale - Forma si conceptia lor este esentiala pentru a asigura forta de rotatie necesara. Acest designeste propriu fiecarui tip de generator electric. Nacela - Contine generatorul electric asigurand si o protectie mecanica Pilon - Asigura strucura de sustinere si rezistenta a ansamblului superior. Fundatie - Asigura rezistenta mecanica a generatorului eolian.

Utilizari:

Utilizari Egiptenii au fost poate primii care au folosit energia generata devant atunci cand au navigat pe Nil in amonte, in jurul secolului IV i.Hr.Peste secole vasele cu panze aveau sa domine marile si oceanele lumii, servind in principal transportului comercial, dar si in scopuri militare si stiintifice. Marile imperii ale erei noastre foloseau vasele cu panze pentru a controla si domina marile. Aceste vase cu panze sunt si astazi prezente pe apa, insa sunt construite cu echipamente moderne. Utilizarea lor este, insa, cu totul alta - fie ca vase sportive, fie ca ambarcatiuni de agrement. Energia eoliana a fost exploatata pe uscat de cand prima moara de vant a fost construita in vechea Persie in secolul VII. De atunci morile de vant sunt folosite pentru macinarea graului, pomparea apei, taierea lemnului sau pentru furnizarea altor forme de energie mecanica. Insa exploatarea pe scara larga a aparutabea in secolul XX, odata cu aparitia “morilor de vant” moderne – turbinelede vant ce pot genera o energie de 250 pana la 300 de kilovati.

authorStream Live Help