dieta mediterrania mireia

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

La dieta Mediterrània :

La dieta Mediterrània Fet per : L’Alexia, la Mireia i l’Ingrid

ÍNDEX :

ÍNDEX Introducció Que es la dieta mediterrània? D’on ve o procedeix? Per què es una dieta saludable? Quins són els aliments bàsics ? La dieta mediterrània , patrimoni Universal Conclusió. Bibliografia

Introducció:

Introducció -Fem aquest projecte perquè estem estudiant l’alimentació saludable. Per posar un bon exemple hem fet el treball sobre la DIETA MEDITERRÀNIA que pel que sabem de saludable ho és molt.

Què és la dieta Mediterrània ?:

Què és la dieta Mediterrània ? La dieta mediterrània és la forma d'alimentació que, des de fa diversos segles, mantenen els pobles de la ribera del mar Mediterrani és a dir pobles i països que estan banyats pel Mediterrani. Quins països se’n beneficien? No són només els països europeus com Espanya, França, Itàlia, Xipre,Grècia, Portugal, l'antiga Iugoslàvia, Albània, San Marino, o Mònaco sinó també el Marroc, Tunísia, Malta, Líbia, Israel, Jordània, Egipte, i Síria. Encara que Portugal no és un país mediterrani, també es beneficia dels avantatges de la dieta mediterrània perquè forma part de la Península Ibèrica .

D’on ve o procedeix ?:

D’on ve o procedeix ? L'origen de la dieta mediterrània és tan antic, com l'agricultura mateixa, ja que neix en la Prehistòria, quan l'home va aprendre a conrear plantes com ara els cereals i la vinya. Els sumeris fa 5.000 anys i altres civilitzacions van mantenir aquesta dieta, que després s'estendria per la Mediterrània a través dels fenicis. Però, van ser els grecs els que li donarien la forma que, a grans trets, conserva encara avui. A ells es deu la triada clàssica de blat, vi i oli a la qual van afegir l'arròs i algunes classes de fruits secs. Durant anys, aquesta ha estat la dieta bàsica i principal dels països de la conca Mediterrània especialment,Grècia ,Itàlia , Creta, Espanya i Portugal .

Quins països se’n beneficien?:

Quins països se’n beneficien? Els països que se’n beneficien són : No són només els països europeus com: Espanya, França, Itàlia, Xipre, Grècia, Portugal, l'antiga Iugoslàvia, Albània, San Marino, o Mònaco, sinó també el Marroc, Tunísia, Malta, Líbia, Israel, Jordània, Egipte i Síria.

Per què és una dieta saludable ?:

Per què és una dieta saludable ? Es una dieta saludable perquè El seu descobriment com dieta saludable es va realitzar a partir d'estudis nutricionals a Grècia on es va detectar una incidència de arteriosclerosi, malalties ,cardiovasculars i malalties degeneratives inferior a la mitjana. I una major esperança de vida.

Quins són els aliments bàsics d’aquesta dieta :

Quins són els aliments bàsics d’aquesta dieta el pa , la pasta , les patates , fruits secs , llegums i l’arròs . Aquests aliments són els més importants de la nostra dieta mediterrània. Hi ha més aliments que són de la dieta mediterrània . Els aliments bàsics de aquesta dieta són :

Dieta mediterrània patrimoni de la humanitat:

Dieta mediterrània patrimoni de la humanitat El passat 16 de novembre de 2010, es va declarar la Dieta Mediterrània Patrimoni de la Humanitat. Es tracta del reconeixement de la Dieta Mediterrània com una tradició viva, heretada dels nostres avantpassats i transmesa als nostres descendents, que confereixen un sentiment de pertinença i continuïtat a la comunitat Mediterrània.

Conclusió:

Conclusió Hem après que la dieta mediterrània té aliments saludables i que per tant ens hauríem d’alimentar d’aquesta manera sempre i així evitaríem problemes de salut.

Bibliografia :

Bibliografia Aquesta informació s’ha tret de diverses webs de google, com ara la wikipedia, i de les pròpies explicacions de la mestra, les imatges s’han tret del google imatges . I les lletres són del mateix programa power point.

authorStream Live Help