Girona

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

GIRONA Antoni

Slide2:

La ciutat de Girona està situada a la confluència dels rius Onyar , Güell , Galligants i Ter , a una altitud de 75 m, a l'anomenat pla de Girona . Girona limita al nord amb els municipis de Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter ; a l'est, els de Celrà i Juià ; al sud-est, amb el de Quart ; al sud-oest, amb els de Fornells de la Selva i Vilablareix ; i a l'oest amb els de Salt i Sant Gregori .

Slide3:

E l clima és mediterrani, al límit de la característica fonamental d'aquest clima - la sequera estival, amb prou feines percebuda alguns anys a la zona de Girona - i amb una oscil·lació entre els freds de l'hivern - són habituals les glaçades entre desembre i febrer- i les calors de l'estiu - màximes superiors als 35 °C durant la canícula - que li atorguen, en conjunt, un caràcter més extremat que als climes litorals, però sense arribar a la continentalitat de les conques interiors de Catalunya. Girona està dins de la zona temperada. Les temperatures mitjanes oscil·len entre els 13 °C i els 17 °C.

Slide4:

Girona costa brava

Slide5:

La ciutat de Girona té actualment l' autobús com un dels dos mitjans de transport públic. Hi ha cinc tipus de trens que serveixen la ciutat: Els trens regionals, que uneixen Portbou , Girona, Maçanet i Figueres amb Barcelona amb parada a totes les estacions; els trens de Mitja Distància, que uneixen les mateixes destinacions però només amb parades a Portbou, Figueres, Girona, Maçanet de la Selva, Sant Celoni i Barcelona; i els TAV o Trens d'Alta Velocitat, que uneixen Girona, per una banda, amb Barcelona, Tarragona , Lleida , Saragossa i Madrid , i per l'altra banda, amb Perpinyà , Montpeller , París , Zuric i Milà .

Slide6:

Un gran nombre d'infraestructures viàries travessen el municipi de Girona, atès que és un lloc de pas obligat vers la Costa Brava centre des de l'interior, i vers la frontera amb França. Dins les carreteres de l'Estat, hi ha l'autopista de peatge AP-7, que és la via de gran capacitat que comunica Catalunya amb la frontera francesa, i l'A-2 (antiga N-II), que és una antiga carretera nacional d'Espanya que lentament s'està convertint en una autovia lliure de peatges .

Slide7:

97.885 habitants

Slide8:

Girona es troba situada en el punt més estret de la ruta històrica que travessa els Pirineus, lloc de pas qualificat alhora de darrer pont vers l'Àfrica i de primer bulevard d'Europa. En el seu entorn s'hi ha testimoniat arqueològicament la presència de l'home des de les etapes més remotes del paleolític. Per la seva situació estratègica sobre la Via Augusta, els romans hi van establir una fortificació, anomenada Gerunda, vers els anys 75 i 76 de la nostra era.

Slide9:

Fiestas y tradiciones

Slide10:

Festa de les flors

Slide11:

Festa de sant Narcis

Slide12:

Gastronomia

Slide13:

Xuixo

Slide14:

Pastissets de Girona

Slide15:

Escudella

Slide17:

Lugares de interes

Slide18:

Catedral de Girona

Slide19:

Casco antiguo

Slide20:

Casas del Oñar

Slide21:

La juderia

authorStream Live Help