Els Amfibis

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Els 5 grups de vertebrats : 

Els 5 grups de vertebrats

Els 5 grups de vertebrats : 

Els 5 grups de vertebrats Peixos. Són els vertebrats que presenten la pell amb escates dèrmiques i que neden a l'aigua amb aletes. Amfibis. Són els vertebrats que tenen la pell nua (sense escates, ni plomes ni pel) i humida i que presenten quatre potes en posició lateral per caminar i nedar. Rèptils. Són els vertebrats que presenten la pell amb escates epidèrmiques i que tenen quatre potes en posició lateral (excepte les serps que no tenen potes) per la qual cosa generalment caminen reptant pel terra. Ocells. Són els vertebrats que presenten la pell amb plomes, les extremitats anteriors constituint dues ales que a la majoria els permeten volar, i les extremitats posterior constituint dues potes que els permeten caminar. Mamífers. Són els vertebrats que presenten la pell amb pèls. La majoria presenten quatre potes per caminar, uns pocs presenten aletes per nedar, com les balenes, i uns altres pocs presenten ales per volar com els ratpenats.

Els amfibis : 

Els amfibis

Característiques generals : 

Característiques generals En estat adult presenten quatre extremitats (tetràpodes). Tenen pell nua, fina i humida. La reproducció té lloc a l’aigua. Les larves respiren per brànquies, ja que fins la metamorfosi són animals aquàtics. Els adults viuen fora de l’aigua i respiren per pulmons. També tenen respiració cutània. La major part dels amfibis són carnívors. Els capgrossos però són herbívors. La fecundació és externa i són ovípars. Ponen els ous a l’aigua. No són capaços de regular la seva temperatura interior (quan fa molta calor o fred han d’estar inactius). Són poiquiloterms.

Slide 5: 

La classificació dels amfibis Anurs. Manquen de cua en estat adult. El segon parell de potes està adaptat al salt i són capaços d'emetre sons. Són les granotes i els gripaus (com granotes però amb potes posteriors més curtes). Urodels. Els adults presenten cos allargat i amb cua. Les extremitats són curtes i estan adaptades a la marxa reptant. Exemples són les salamandres (presenten color negre amb taques grogues) i els tritons (presenten una cresta dorsal a manera d'aleta).

Slide 6: 

Granota

Slide 7: 

Gripau

Slide 8: 

Salamandra

Slide 9: 

Tritó ibèric

Slide 10: 

Tritó pirenaic

Morfologia externa : 

Morfologia externa El cos d'alguns amfibis com les granotes i els gripaus només presenten dues parts (cap i tronc) i el d'uns altres, com les salamandres i els tritons, presenten tres parts (cap, tronc i cua)

Morfologia externa : 

Morfologia externa Cap: Presenta: dos ulls amb parpelles (una superior, una inferior, que és mòbil, i una membrana nictitant transparent que recobreix tot el glòbul ocular quan l'amfibi està submergit), dues membranes timpàniques laterals la boca que posseeix llengua bífida i projectable i unes dents molt febles i tots ells iguals.

Slide 13: 

Morfologia externa dels anurs

Slide 14: 

Rana ojos rojos, Agalychnis callidryas

Slide 17: 

Tronc: Presenta quatre extremitats. Les anteriors acaben en quatre dits i les posteriors en cinc dits que, en moltes espècies, estan units mitjançant membranes interdigitals (adaptació a la natació).

Slide 18: 

Anatomia interna d’una granota

Slide 19: 

Granotes verinoses

La reproducció : 

La reproducció La fecundació és externa (1) o interna (urodels) . Els òvuls fecundats es dipositen en l'aigua i són fixats amb substàncies mucoses (2) . Al cap de 2 o 3 mesos neixen les larves anomenades capgrossos que respiren per brànquies, manquen d'extremitats i es mouen mitjançant una cua (3). Després experimenten una metamorfosi: la cua es redueix, apareixen les quatre potes, desapareixen les brànquies (4) Es formen els pulmons, per la qual cosa el individus ja poden sortir de l'aigua (5).

authorStream Live Help