027 ..no m'han robat la música! (català)

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

faula que inclou un ensenyament

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

..no m’han robat la música!

Slide2:

Diu la llegenda d’en Galeano que: No hi havia festa a la plana ni ball sense l’arpa màgica del mestre Figueredo . Els seus dits acaronaven les cordes, s’encenia l’alegria i brollava incontenible l’ample riu de la seva música prodigiosa.

Slide3:

Anava de poble en poble, anunciant i possibilitant la festa. Ell, les seves mules i la seva arpa, pels camins infinits de la plana. Una nit , havia de creuar un bosc espès i allà el van esperar els bandits . El van assaltar , el van colpejar de manera salvatge fins a deixar -lo mig mort I es van emportar les mules i l’arpa .

Slide4:

L’endemà al mati, van passar per allà uns traginers i van trobar el mestre Figueredo cobert de morats i de sang. Estava viu, però en molt mal estat. Gairebé no podia parlar. Va fer un increïble esforç i va arribar a balbucejar amb uns llavis entumits i inflats: “M’han robat les mules”.

Slide5:

Va tornar a enfonsar-se en un silenci que feria i, després d’una llarga pausa, va aconseguir empènyer cap els seus llavis destrossats una nova queixa: “M’han robat l’arpa”.

Slide6:

Al cap d’una estona. I quan semblava que ja no diria res més, va començar a riure. Era un riure profund i fresc que, inexplicablement sortia d’aquell rostre escorxat. I, enmig del riure, el mestre Figueredo va aconseguir dir: “Però no m’han robat la música!”.

Slide7:

No deixem que ens robin la música, la il·lusió, l’esperança, els somnis, la utopia. La felicitat que neix de saber en mans de qui hem posat la nostra vida, de saber que no en quedarem decebuts.

Slide8:

La vida és un misteri per viure, no un problema per resoldre.

Slide9:

.. NO M’HAN ROBAT LA MÚSICA! Presentació realitzada per “Quim de Cal Terrisser” calterrisser@gmail.com

authorStream Live Help