171 salm 71 (70) (català)

Views:
 
     
 

Presentation Description

Presentació inspirada en el salm 71 (70), la joia d'envellir.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Salm 71 (70) Hi ha la il·lusió meravellada de la infància i la jovenesa, amb les seves reiterades descobertes, les grans finestres que s’obren a perspectives infinites. Hi ha la maduresa del pa eixut, del treball exigent, de l’empenta forta i sostinguda, del rendiment en tots sentits. i hi ha la vellesa, quan mires endins i enrera i et trobes buit i pobre... (introducció de Hilari Raguer al salm 71 (70)

PowerPoint Presentation:

En vós m’emparo, Senyor, que no en tingui un desengany. deslliureu-me, traieu-me del perill, vós que sou bo; escolteu i salveu-me, sigueu el meu castell de refugi, la meva roca salvadora.

PowerPoint Presentation:

Déu meu, traieu-me de les mans de l’injust, de les grapes malvades del dolent. Vos sou la meva esperança, Déu meu, he confiat en vós, Senyor, des de petit. Vós em traguéreu de les entranyes de la mare, acabat de néixer em vaig emparar en vós, tinc posada sempre en vós la confiança. Tothom em mirava com un prodigi, i éreu per a mi un refugi emmurallat. La meva boca no es cansava de lloar-vos, us glorificava tot el dia.

PowerPoint Presentation:

No em rebutgeu, doncs, al temps de la vellesa, ara que decau el meu vigor, no m’abandoneu, perquè els enemics, que m’espien per matar-me, diuen, parlant de mi: “Perseguiu-lo, Déu l’ha abandonat, agafeu-lo, que ningú no el defensa!” Senyor, no us allunyeu de mi; Déu meu, cuiteu a defensar-me, Déu Meu.

PowerPoint Presentation:

Que quedin confosos i avergonyits, els qui demanen contra mi pena de mort; que ploguin les befes i els escarnis, sobre els qui es busquen fer-me mal. El que és jo, mantindré sempre l’esperança i us lloaré més que mai. D’un cap a l’altre del dia els meus llavis diran a tothom com m’ajudeu; vós m’heu salvat tantes vegades; qui les podria comptar!

PowerPoint Presentation:

Contaré els vostres prodigis, Senyor, recordaré l’ajut que no trobo en ningú més. M’instruïu, Déu meu, des de petit, i encara avui us proclamo admirable; no m’abandoneu, Déu meu, ara que sóc vell, amb cabells blancs. Encara vull proclamar als presents i als qui vindran el poder del vostre braç, el vostre ajut i els vostres prodigis.

PowerPoint Presentation:

Les coses grans que heu fet, Déu meu, arriben fins el cel. Déu meu, qui és com vós? Vós m’heu fet viure aquests perills, que eren tants i tan greus; salveu-me encara la vida, traieu-me del fons de la terra, feu que recobri el meu nom, torneu a consolar-me.

PowerPoint Presentation:

Cantaré amb la cítara, Déu meu, la vostra lleialtat; us lloaré al so de l’arpa, Sant d’Israel. Plens de goig, els meus llavis i la vida recobrada, us aclamaran enmig dels cants; d’un cap a l’altre del dia, diré a tothom el vostre ajut, perquè han quedat confosos i avergonyits els qui buscaven fer-me mal.

PowerPoint Presentation:

Salm 71 (70) Realitzat el dia 05 d’Agost de 2012 per: terrissaire@ gmail.com

authorStream Live Help