122 Salm 22 (21) (català)

Views:
 
     
 

Presentation Description

Salmo 22 (21)

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Salm 22 (21) El mateix Crist, a la creu va cridar: “Déu meu, Déu meu, per què m’has abandonat?” (salm 22,2 )... tampoc Jesús no va tenir resposta a la seva pregunta... però en la creu, va continuar resant el salm 22 “Perquè no ha rebutjat ni menyspreat al pobre desvalgut; no l’ha privat de la seva mirada i quan cridava auxili l’ha escoltat.” (salm 22,2 5 ). En la resurrecció Déu el va escoltar... per la mort i la resurrecció, també nosaltres arribem al nostre veritable ser, a la imatge autèntica de Déu en nosaltres... Però la mort i la resurrecció no tenen lloc -- segons Lluc -- precisament en la nostra mort física, sinó que en cada sofriment trobem la mort que ens obrirà el nostre veritable ser... (text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”)

PowerPoint Presentation:

Déu meu, Déu meu, per què m’heu abandonat? No us arriba el meu crit d’auxili, la pregària que us adreça el meu clam. Crido de dia, i vós no em responeu, crido de nit, i no me’n feu cas. I això que vós teniu el tron al santuari, esperança d’Israel.

PowerPoint Presentation:

En vós confiaven els nostres pares, hi confiaven, i els vau alliberar; clamaven a vós, i eren deslliurats, confiaven en vós, i no els vau defraudar.

PowerPoint Presentation:

Però jo sóc un cuc, no pas un home , befa de la gent i menyspreat del poble; tots els qui em veuen es riuen de mi, amb els llavis i amb el cap prenen aires de mofa: “S’ha adreçat al Senyor; que l’alliberi, doncs; que el salvi, si tant l’estima”.

PowerPoint Presentation:

Però sou vós qui em traguéreu del si de ma mare, sou vós qui em confiàreu als seus pits; acabat de néixer, hem van dur a la vostra falda, sou el meu Déu des d’aleshores. No us allunyeu, que el perill és a prop, i no tinc qui m’ajudi.

PowerPoint Presentation:

M’envolta un ramat de braus, m’acorralen uns vedells de Basan ; com lleons que rugeixen i destrossen, baden la boca contra mi. Tot jo m’escolo com aigua, tinc desarticulats els meus ossos, el cor, com si fos cera, se’m fon dins les meves entranyes; tinc eixut com terrissa el paladar, la llengua se m’hi encasta, i m’ajaieu a la pols de la mort. M’envolta una munió de gossos, em rodeja un estol de malfactors, m’han lligat les mans i els peus, puc comptar tots els meus ossos.

PowerPoint Presentation:

Em miren, em contemplen satisfets, es reparteixen entre ells els meus vestits, es juguen als daus la meva roba. Almenys vós, Senyor, no us allunyeu; força meva, cuiteu a defensar-me. Allibereu la meva vida de l’espasa, que no mori entre les grapes del gos, salveu-me de la gola del lleó, guardeu de les banyes del brau la meva pobra vida. Anunciaré als meus germans el vostre nom, us lloaré enmig del poble reunit. Fidels del Senyor, lloeu-lo, fills de Jacob, glorifiqueu-lo, reverencieu-lo, fills d’Israel.

PowerPoint Presentation:

No ha mirat amb repugnància ni amb menyspreu el pobre desvalgut; no l’ha privat de la seva mirada, i, quan cridava auxili, l’ha escoltat. En ell s’inspirarà el meu himne el dia del gran aplec, davant dels seus fidels oferiré els sacrificis promesos. En menjaran els humils fins a saciar-se , lloaran el Senyor els qui sincerament el busquen, i diran: “Viviu per molts anys”

PowerPoint Presentation:

Ho tindran present i es convertiran al Senyor tots els països de la terra; es prosternaran davant seu gent de totes les nacions. Perquè la reialesa és del Senyor, ell té la sobirania sobre els pobles. Fins les cendres de les tombes l’adoraran, s’agenollaran davant seu els qui dormen a la pols. Serà per a ell la vida que em dóna els meus descendents li seran fidels. Parlaran del Senyor a les generacions que vindran, anunciaran els seus favors als qui naixeran després, i els diran: “El Senyor ha fet tot això”.

PowerPoint Presentation:

Salm 22 (21) Realitzat el dia 12 de Juliol de 2012 per: terrissaire@ gmail.com

authorStream Live Help