016 benaurances (català)

Views:
 
     
 

Presentation Description

presentació inspirada en un text de Fra Lluís Solà, del monestir cistercenc de Poblet (Cat)

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

…en veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s’assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient: (Mt 5,1-10) Benaurances

PowerPoint Presentation:

Alceu vers ell la mirada. Us omplirà de llum, i no haureu d’abaixar els ulls, avergonyits. Quan els pobres invoquen el Senyor, els escolta i els salva del perill. - del Salm 34 (33) - Feliços els pobres en l’esperit: D’ells és el Regne del cel!

PowerPoint Presentation:

Ho veieu vós, que mireu les penes i sofrences, per prendre-les a les vostres mans; a vós s’abandona l’indefens, vos sou l’ajuda dels orfes. - del Salm 10 (9) - Feliços els qui ploren: Déu els consolarà!

PowerPoint Presentation:

El Senyor, bondadós i recte, ensenya el bon camí als pecadors. Encamina els humils per sendes de justícia, els ensenya el seu camí. - del Salm 25 (24) - Feliços els humils: ells posseiran la terra!

PowerPoint Presentation:

El meu cor us lloarà amb sinceritat, quan aprengui que heu obrat amb justícia. Vull guardar els vostres decrets; no m’abandoneu, no hem deixeu sol. - del Salm 119 (118) - Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà!

PowerPoint Presentation:

Com un pare s’apiada dels fills, el Senyor s’apiada dels fidels, perquè sap de quin fang ens va formar, i es recorda que som pols. - del Salm 103 (102) - Feliços els compassius: Déu se’n compadirà!

PowerPoint Presentation:

Déu meu, creeu en mi un cor ben pur, feu renéixer en mi un esperit ferm. No hem llenceu de la vostra presència, ni hem prengueu el vostre esperit sant. - del Salm 51 (50) - Feliços els nets de cor: ells veuran Déu!

PowerPoint Presentation:

Per amor dels meu germans i amics, deixeu-me dir: “Que hi hagi pau dintre teu”. Per la casa del Senyor, el nostre Déu, et desitjo la felicitat. - del Salm 122 (121) - Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!

PowerPoint Presentation:

Quants n’hi ha, Senyor, que em persegueixen! Són molts els qui s’aixequen contra meu. Són molts els qui diuen de mi: “No espereu pas que Déu el salvi”. Però tu, Senyor, ets l’escut que em protegeix, tu, la meva glòria, aixeques el meu cap. - del Salm 3 - Feliços els perseguits pel fet de ser justos: D’ells és el Regne del cel!

PowerPoint Presentation:

Benaurances Inspirat en un text de fra Lluís Solà, Poblet, Quaresma 2008 Realitzat el dia de Sant Jordi de 2012 per: terrissaire@ gmail.com Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calumnies! alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit ( Mt 5, 11-12)

authorStream Live Help