018 aqui hi som de pas (català)

Views:
 
     
 

Presentation Description

presentació inspirada en el llibre d'Anselm Grün "Per qué a mi?"

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

“tal com diu l’Escriptura: Cap ull no ha vist mai, ni cap orella ha sentit, ni el cor de l’home somia allò que Déu té preparat per als qui l’estimen” (1Cor,2,9) Aquí hi som de pas

PowerPoint Presentation:

(text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”) El sofriment sempre pot aparèixer a les nostres vides… i l’experiència ens demostra que ens atrapa una i altra vegada… Déu no desitja el sofriment… tampoc l’envia… i la persona es pregunta: ¿per què ha succeït? ¿per què a mi? ¿quin és el sentit de tot això?

PowerPoint Presentation:

(text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”) La incomprensibilitat del sofriment és una part de la incomprensibilitat de Déu... Jesús no ha manifestat res respecte al “perquè” i al “per a què” del sofriment. La seva resposta és existencial. Ell mateix va travessar el dolor i donà així un nou sentit al sofriment... no s’està sol davant el sofriment. Crist viu, normal i proper acompanya cada persona com un amic... Ell manté l’amistat amb cada un en el sofriment.

PowerPoint Presentation:

(text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”) Dos deixebles es troben en el camí cap a Emmaús ... s’allunyen horroritzats perquè no comprenen la mort de Jesús en la creu. No poden entendre quin sentit pot tenir aquesta mort. Tots ells havien posat la seva esperança en Jesús, però aquesta esperança evidentment, va ser trencada... Jesús recorre un llarg camí amb ells... els acompanya... els ofereix ajuda per a entendre... ells escolten... interpreta el seu propi sofriment i no el dels deixebles... “Llavors, començant pels llibres de Moisès i continuant pels de tots els profetes, els va explicar tots els passatges de les Escriptures que es refereixen a ell”... Jesús respecta la seva llibertat i va fer com si seguís més enllà... li demanen que es quedi amb ells... i a taula, el reconeixen en partir el pa... ( Lc 24-31 )

PowerPoint Presentation:

(text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”) És possible que jo m’obri i descobreixi el vertader misteri de la vida, i brolli en mi l’autèntica imatge de la meva existència, que és independent de la salut, de la força, de l’èxit i del reconeixement, fins i tot si em fos pres tot el que per a mi és digne de vida, existeix una brillantor en la meva ànima que no pot ésser destruïda… és la teva dignitat reial… és el regne l’àmbit interior en el qual Déu habita i regna amb tu. Allà on Déu és amb tu, el sofriment no et pot fer mal. Enfosquirà les teves emocions, confondrà el teu esperit, però no atacarà el nucli més intern. És un regne que no prové d’aquest món. Per aquesta raó, el món amb tot el sofriment i tot l’infortuni del destí, no tenen poder sobre el teu regne interior...

PowerPoint Presentation:

(text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”) Com més concentrats estiguem en el sofriment que ens colpeja, tant més ens hi enfonsarem. Cal aixecar la mirada cap a Jesús... en la sinagoga de Nazaret refereix a Ell mateix les paraules del profeta Isaïes: “L’Esperit del Senyor reposa sobre meu, perquè ell m’ha ungit. M’ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn de la llum, a posar en llibertat els oprimits a proclamar l’any de gràcia del Senyor” ( Lc 4,18...) Crist avui, ens enforteix enfront de les pressions internes, la manca de sentit, un cop del destí, la mort d’un ésser estimat, un accident, una catàstrofe natural, una malaltia incurable... la resposta de Jesús és: “¡Coratge! Sóc jo. No tingueu por” ( Mt 14,27) , i com a Pere: “Home de poca fe! Per què has dubtat?” ( Mt 14,31)

PowerPoint Presentation:

(text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”) Job comença a queixar-se per haver perdut els seus béns, els fills i la salut... els amics tracten de persuadir el desesperat. L’alaben per haver enfortit tantes mans debilitades. Però ara que la pena l’aclapara, reacciona confós. Ha d’acceptar la voluntat de Déu... Déu és incapaç de fer res injust... “Has mudat en danses els meus planys, m’has tret el dol i m’has vestit de festa. Per això el meu cor et cantarà; no callaré” (Salm 30(29),12) Després de totes les preguntes i respostes, el mateix Déu respon a Job ... observa els miracles de la Creació i cau admirat davant Déu... no tots els sofriments acaben amb un tomb del destí com el de Job ... però podem i hem de tenir l’esperança que la queixa es transformarà en dansa i el dol en alegria, i que amb el salmista podem dir:

PowerPoint Presentation:

La mort i la resurrecció de Jesús mostren que no hi ha res que Déu no pugui transformar, que no existeix cap tomba en la qual no regni la vida, cap foscor que no il·lumini, cap misèria que no es pugui canviar, cap desesperació que no es pugui convertir en esperança. En la mort i resurrecció de Jesús hi podem reconèixer que no existeix res que ens pugui separar “de l’amor de Déu que s’ha manifestat en Jesucrist , Senyor nostre” ( Rm 8,39) (text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”)

PowerPoint Presentation:

El mateix Crist, a la creu va cridar: “Déu meu, Déu meu, per què m’has abandonat?” (salm 22,2) Tampoc Jesús no va tenir resposta a la seva pregunta... però en la creu, va continuar resant el salm 22: “Perquè no ha rebutjat ni menyspreat al pobre desvalgut; no l’ha privat de la seva mirada i quan cridava auxili l’ha escoltat.” (salm 22,25) En la resurrecció Déu el va escoltar... per la mort i la resurrecció, també nosaltres arribem al nostre veritable ser, a la imatge autèntica de Déu en nosaltres... però la mort i la resurrecció no tenen lloc -- segons Lluc -- precisament en la nostra mort física, sinó que en cada sofriment trobem la mort que ens obrirà el nostre veritable ser... (text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “Per què a mi?”)

PowerPoint Presentation:

AQUÍ HI SOM DE PAS Realitzat el dia 15 de Juny de 2012 per: terrissaire@ gmail.com Text inspirat en el llibre d’Anselm Grün “¿Per què a mi?” (El misteri del dolor i la justícia de Déu) Música: Adagio-Schumann ; intèrpret: Pau Casals “Aquí hi som de pas, tindrem una nova i llarga vida, plena de goig, alegria i benestar junt amb familiars i amics.” ( de la carta de l’amic Gaspar del dia15/04/2012 )

authorStream Live Help