staklenka_i_kava

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Kada vam se čini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada 24h na dan nije dovoljno, sjetite se staklenke od kiselih krastavaca……i kave.

PowerPoint Presentation:

Profesor je stajao pred grupom studenata na satu filozofije i držao neke predmete iza sebe. Kada je sat počeo, bez riječi je podigao veliku, praznu staklenku od kiselih krastavaca, stavio je na katedru i napunio lopticama za tenis. Potom je pitao studente je li staklenka puna. Složili su se da jest.

PowerPoint Presentation:

Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i sipao ih u staklenku.Blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor između loptica. Tada je ponovo upitao studente je li staklenka puna. Opet su rekli da jest.

PowerPoint Presentation:

Sljedeća kutija koju je profesor uzeo, bila je puna pijeska. Kad ga je sipao, pijesak je, naravno, ispunio sve preostale šupljine u staklenci. Pitao je još jednom je li staklenka puna. Studenti su skrušeno odgovorili da jest. Onda je profesor ispod stola izvadio dvije šalice pune kave i ulio ih u staklenku. Kava je natopila pijesak. Studenti su se smijali.

PowerPoint Presentation:

Sada! , rekao je profesor, dok se smijeh utišao, hoću da shvatite kako ova staklenka predstavlja vaš život. Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vjera, obitelj, djeca, zdravlje, i ostalo čemu se jako predajete.To su one stvari uz koje bi vaš život i dalje bio ispunjen i kada bi sve drugo nestalo.

PowerPoint Presentation:

Kamenčići su ostale stvari koje su važne: posao, kuća.... Pijesak predstavlja preostale stvari. Male stvari. Ako napunite staklenku samo pijeskom, nema mjesta za teniske loptice i kamenčiće. Isto vrijedi u životu. Ako potrošite svo vrijeme i energiju na male stvari, nikada nećete imati mjesta za one važne stvari.

PowerPoint Presentation:

Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću. Igrajte se s djecom. Nađite vremena za odlazak liječniku. Izvedite partnera na večeru. Ponašajte se kao da vam je ponovo 18 godina. Uvijek će biti vremena da se kuća očisti i naprave popravci. Prvo se pobrinite za teniske loptice - stvari koje su vam zaista važne. Utvrdite svoje prioritete. Sve ostalo je pijesak.

PowerPoint Presentation:

Jedna je studentica podigla ruku i upitala što je predstavljala kava. Profesor se nasmijao: „Drago mi je da ste to pitali. Nju dolijevam, kako bih vam pokazao, da bez obzira koliko mislite da vam je život pun, uvijek ima prostora za šalicu kave s prijateljem.“

PowerPoint Presentation:

Molim vas, podijelite ovo s nekim prijateljem. Ja jesam.

authorStream Live Help