Защо Да Учим?

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

By: antoineta (123 month(s) ago)

Не се чувствай неудобно...:))). Тези материали са създадени с учебна цел и се радвам, че се ползват за това:)). Пиши ми на имейла за въпроси, него можеш да го откриеш в сайта на моя клас.

Presentation Transcript

Slide 1: 

Десет причини да знаеш повече за света около нас Може би днес не виждаш никакъв смисъл в часовете по български език, историята те отегчава или от математиката ти се плаче.

Slide 2: 

Въпреки това вземи всичко, което можеш от часовете в училище, дори и да не са ти интересни, защото знанието е най-голямото богатство!

Slide 3: 

Това “съкровище” не се съхранява в сейф  в банката, не се държи под леглото или в мазето. То е в главата на всеки един от нас и никой и нищо на света не може да ни го открадне! Колкото  по-голямо е това богатство, толкова по-подготвени  за предизвикателствата на утрешния ден ще бъдем. Ако не вярваш в тези думи, виж тези десет причини, заради които си струва да учим! Ти учиш...

Slide 4: 

Колкото повече знаеш, толкова по-доволен от себе си оставаш. Ако продължаваш да трупаш знания, ще намериш нови хоризонти, които можеш да завладееш само със силата на мисълта и това ще те накара да търсиш нови и нови предизвикателства за самия себе си. ...за да се чувстваш добре!

Slide 5: 

Днес разчиташ на родителите си. Те ти помагат и те напътстват в решенията ти, но не винаги ще бъде така. В бъдеще ще ти се наложи да се справяш сам/а и трябва да си подготвен/а за живота. За да се научиш да се справяш с трудностите и да се грижиш сам/а за себе си, трябва да имаш много знания и опит. А какво по-добро време за трупане на знания от това, когато си в училище! Ти учиш... ... за да си подготвен/а за бъдещето!

Slide 6: 

Може би днес не учиш точно това, което ти харесва. Дори и да е така, тези знания ще ти помогнат да продължиш образованието си. Без тях няма да имаш нужната основа, за да продължиш напред. Чрез знания и упоритост ще успееш да реализираш мечтата си, да станеш лекар или писател, например. Единственото, което трябва да направиш е да трупаш знания! Ти учиш... ... за да работиш това, за което си мечтаеш!

Slide 7: 

В този забързан свят, за да успееш да постигнеш нещо, трябва да се “пребориш” с конкуренцията, а тя всеки ден “вдига летвата”. Затова се приготви да посрещнеш предизвикателствата на живота. Ти учиш... ... защото обществото се нуждае от добре информирани хора, сигурни в себе си и своите знания!

Slide 8: 

Като начало прочети нова книга или изгледай някой научно-популярен филм. Направи нещо полезно за теб самия/самата. Започни от днес! Как ли?

... за да си отговориш на въпроси, които преди са били загадка за теб! : 

... за да си отговориш на въпроси, които преди са били загадка за теб! Информацията днес е много по-достъпна за всеки човек, отколкото преди. Новите технологии отварят нови врати пред всеки от нас – трябва просто да влезем в колкото се може повече. Ако се интересуваш от древни цивилизации, космически кораби или гигантски растения, но не знаеш много факти за тях, потърси нужната ти информация и тя ще отговори на твоите въпроси. Ти учиш...

... за да си полезен/полезна на другите и на себе си! : 

... за да си полезен/полезна на другите и на себе си! Най-важното, което трябва да запомниш за познанието е, че то не струва нищо, ако просто го държиш в себе си. Трябва да го приложиш! По този начин ще улесниш себе си в много отношения и ще бъдеш в полза и на някой друг. Ти учиш...

... защото ученето може да е лесно и интересно! : 

... защото ученето може да е лесно и интересно! Едва ли един ученик има желанието да замени училището с работа. Ученето е удоволствие. Признай си! Няма начин да не ти харесва поне малко ... Ти учиш...

... за да зарадваш родителите си! : 

... за да зарадваш родителите си! Ако покажеш на родителите си колко много знаеш и им докажеш, че годините, които прекарваш в училище не текат напразно за теб, те ще останат доволни и ще бъдат спокойни за бъдещето ти, защото ще са отгледали и възпитали един образован млад човек. Ти учиш...

...за да не изпаднеш в неудобна ситуация! : 

...за да не изпаднеш в неудобна ситуация! На всеки от нас поне един път се е случвало да го хванат в незнание. Не е приятно, но се случва. За да става по-рядко, помисли в кои области на познанието не си достатъчно подготвен/а и се опитай наваксаш. Ще успееш! Ти учиш...

Slide 14: 

За да сполучиш ще трябва да понаучиш туй-онуй! Или не туй-онуй, ами направо трябва да си учиш сериозно! Ти учиш... ... за да сполучиш!

Slide 15: 

26.09.2009г. 15 Мисли в перспектива! Знанието е ключът към успеха! Презентация: Антоанета Миланова гр. Божурище

authorStream Live Help