Есенни празници

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Есенни празници по света 21 октомври:

Есенни празници по света 21 октомври Въведение Богородично Ден на Християнското семейство Дебора Данаилова, IV- б клас, СОУ „ Лет . Христо Топракчиев “, гр. Божурище

Въведение Богородично:

Въведение Богородично На 21 ноември Православната Църква празнува един от големите вселенски празници Въведение . Този ден се свързва с въвеждане на тригодишната Мария, обречена на Бога, от родителите ѝ, Йоаким и Анна, в Йерусалимския храм. Тя била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея.

Ден на християнското семейство:

Ден на християнското семейство С решение на Светия синод на Българската православна църква от 1929 г. Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната учаща се младеж.

PowerPoint Presentation:

Празникът се посвещава на християнското семейство. Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво трябва да бъде християнското семейство.

PowerPoint Presentation:

Християнският дом е този, в който гори кандилото на вярата и благочестието си. Семейството възпитава в добродетели като: любов, трудолюбие, честност, вярност и др.

PowerPoint Presentation:

Задължение на всички благочестиви родители, за този ден, е да научат децата си на молитва и да ги заведат до християнския храм.

PowerPoint Presentation:

На този ден моето семейство посещава храма в гр. Божурище – Света Троица. Пали свещички за здраве и се моли за благоденствие и закрила от Бога и Пресвета Богородица. Когато денят е през работната седмица, нашата учителка също ни води до храма.

Молитва:

Молитва Дядо господи, прости ме, моля ти се от душа, с ум и разум надари ме, да не мога да греша! Запази ми ти сърцето от зли мисли и неща, всичко видиш от небето: зло до мен недей праща! Дай на мама, дай на тате здравье, сила и живот, мир, любов на всички братя и добро на наш народ! Иван Вазов Моята молитва

authorStream Live Help