Мери Попинз

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

4 клас 65 ОУ

Comments

Presentation Transcript

Мери Попинз:

Мери Попинз Памела Травърз

Памела Травърз е псевдоним на Хелен Линдън Гоф, родена на 9 август 1899 г. в Мерибъро, Австралия. Баща й е ирландец, майка й - шотландка. Още твърде малка бъдещата писателка пътува до Англия и Ирландия. Влюбва се в земята на своите предци.  Била е актриса, журналистка. Писателката прекарва по-голямата част от живота си в Англия. През 1934 г. публикува своя първи и най-известен роман „Мери Попинз“. Той е последван от книгите „Мери Попинз се завръща“ (1935), „Мери Попинз отваря вратата“ (1944), „Мери Попинз в парка“ (1952), „Мери Попинз от улица Черешово дърво“ (1982) и други. Травърз започва да публикува свои поеми още през юношеската си възраст, докато по същото време репутацията ѝ на театрална актриса расте. През 1924 г. се премества да живее в Англия, където се посвещава на писането, подписвайки се с псевдонима „P. L. Travers“ (двете първи букви са използвани за скриване на женското име — обичайна практика за англоезичните писателки). :

Памела Травърз  е псевдоним на Хелен Линдън Гоф , родена на 9 август 1899 г. в Мерибъро , Австралия . Баща й е ирландец , майка й - шотландка . Още твърде малка бъдещата писателка пътува до Англия и Ирландия . Влюбва се в земята на своите предци .  Била е актриса , журналистка . Писателката прекарва по-голямата част от живота си в Англия. През  1934  г . публикува своя първи и най-известен роман „ Мери Попинз “. Той е последван от книгите „ Мери Попинз се завръща“ ( 1935 ), „ Мери Попинз отваря вратата“ ( 1944), „Мери Попинз в парка“ (1952), „Мери Попинз от улица Черешово дърво“ (1982) и други. Травърз започва да публикува свои поеми още през юношеската си възраст, докато по същото време репутацията ѝ на театрална актриса расте. През  1924  г. се премества да живее в  Англия, където се посвещава на писането, подписвайки се с псевдонима „P. L. Travers “ (двете първи букви са използвани за скриване на женското име — обичайна практика за англоезичните писателки).

PowerPoint Presentation:

“ Мери Попинз ” е първият роман от поредицата на Памела Травърз , разказваща за едноименната детегледачка на семейство Банкс , с помощта на която децата в семейството изживяват невероятни и вълшебни приключения . Т я е толкова тайнствена и загадъчна личност , че никакво вълшебство не ѝ е чуждо . По книгата са създадени множество анимации и мюзикъл , вече издаван в България .

    В книгата „Мери Попинз отваря вратата“ се разказва как Мери Попинз се завръща при децата на семейство Банкс, за да ги поведе към нови вълшебни приключения: заедно летят на захарни кончета, спускат се сред обитателите на морското дъно, танцуват с любимите си герои от приказките. :

    В книгата „ Мери Попинз отваря вратата “ се разказва как Мери Попинз се завръща при децата на семейство Банкс , за да ги поведе към нови вълшебни приключения : заедно летят на захарни кончета , спускат се сред обитателите на морското дъно , танцуват с любимите си герои от приказките .

PowerPoint Presentation:

В книгата „ Мери Попинз се завръща “ се разказва как в семейство Банкс се ражда още едно момиченце и отново имат нужда от помощта на вълшебната гувернантка Мери Попинз . Тя наистина ще се погрижи за множество приключения .

Други книги от поредицата са::

Други книги от поредицата са :

PowerPoint Presentation:

Създаден е британско-американски игрален филм „Мери Попинз“ ( на английски: Mary Poppins) - музикална приказка, излязъл по екраните през 1964година. Сценарият, е базиран на поредицата детски книги от Памела Травърз. Произведението разказва историята на семейството на консервативния банков служител Г-н Банкс, който се отнася към съпругата, децата си и домашните прислужници като към вещи, без емоционалност, съблюдавайки строга дисциплина. Един ден, в дома на Банкс се появява приказната бавачка-фея Мери Попинз, на която е поверено отглеждането и възпитанието на децата Джейн и Майкъл. „Мери Попинз“ е сред основните заглавия на 37-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“, където е номиниран за отличието в цели 13 категории, печелейки 5 статуетки. Създателите на музиката към филма са удостоени, както с „Оскар“, така и с престижната награда „Грами“.

 А ето и някои от персонажите в книжката::

  А ето и някои от персонажите в книжката : Художникът, в чиято картина се разхожда Мери в свободния си ден. Мериният чичо, който се изпълва с летящ газ, докато се смее (което се случва само на рождения му ден)

PowerPoint Presentation:

Кралят, който си има проблеми с рижата крава, в чиито рога е заседнала звезда Жената, която продава храна за гълъбите на площада

Ето ги Майкъл и Джейн - хлапетата, на които им върви повече от всички други, когато става въпрос за добра гувернантка::

Ето ги Майкъл и Джейн - хлапетата , на които им върви повече от всички други , когато става въпрос за добра гувернантка :

Сега нека да прочетем „Смехотворният газ“, който е част от презентираната книга, в нашия учебник !:

Сега нека да прочетем „ Смехотворният газ “ , който е част от презентираната книга, в нашия учебник !

PowerPoint Presentation:

М е р и П о п и н з Б а н к с м а с а Д ж е й н А л б ъ р т ч а й в е с Т н и к т о р т а т ъ ж н а м и с ъ л г у в е р н а н т к а М а й к ъ л с м е х о т в о р е н г а з з

СПРАВИХТЕ СЕ ОТЛИЧНО!:

СПРАВИХТЕ СЕ ОТЛИЧНО!

authorStream Live Help