Λατινοαμερικανικη Μουσικη

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ:

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

PowerPoint Presentation:

Η μουσική χωρίζεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής Στη μουσική των Άνδεων(Περού,Βολιβία,Εκουαδόρ,Χιλή,Βενεζουέλα). Στη μουσική της κεντρικής Ν.Αμερικής(Ελ Σαλβαδόρ,Νικαράγουα,Παναμάς,Ονδούρα,Κόστα Ρίκα). Στη μουσική της Καραϊβικής(Αϊτή,Κούβα,Πουέρτο Ρίκο,Μαρτινίκα) Στη μουσική της Βραζιλίας.

ΜΟΥΣΙΚΗ …. ΧΟΡΟΣ:

ΜΟΥΣΙΚΗ …. ΧΟΡΟΣ Η Λατινοαμερικάνικη μουσική βασίζεται στη δομή των ισπανικών τραγουδιών και τους αφρικάνικους ρυθμούς διατηρώνοντας ταυτόχρονα τις παραδόσεις των ιθαγενών.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ-ΜΑΓΙΑ:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ-ΜΑΓΙΑ Η μουσική τους είναι κυρίως θρησκευτική. Εκτελούνταν από επαγγελματίες μουσικούς. Τα μουσικά όργανα ήταν αυλοί,τύμπανα,ένα είδος τρομπέτας από κοχύλι, διάφορα σείστρα,κρόταλα, οκαρίνες και αυλοί του Πάνα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ Η Ινδιάνικη μουσική στις Άνδεις περιλαμβάνει τελετουργικά τραγούδια,θρή- νους,δουλείας,διασκέδασης κ.α.Έχουν επηρεαστεί από την Ευρωπαϊκή μουσική(λόγω των κατακτητών).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ Το πιο δημοφιλές είδος μουσικής είναι η ΣΑΜΠΑ . Το PANTEIRO (παντέιρο) είναι το εθνικό μουσικό όργανο της Βραζιλίας και είναι ένα ταμπουρίνο με ζίλια.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Η μουσική προέκυψε από την ένωση διαφόρων ειδών ευρωπαϊκής μουσικής. Το TANGO είναι εξέλιξη του χορού MILONGA . Η μουσική του TANGO είναι κυρίως ορχηστρική.Μερικές φορές περιλαμβάνει και φωνητικά .

ΠΕΡΟΥ:

ΠΕΡΟΥ Η παραδοσιακή μουσική του Περού είναι η GUANIO ,που δημιουργήθηκε στα ορεινά χωριά.Έχουν ακόμα τη μουσική της θάλασσας και τη μουσική της ζούγκλας. Χαρακτηριστικά όργανα είναι το cajon ( καχόν-κουτί που χρησιμοποιείται ως τύμπανο), charango (μικρή κιθάρα) , zampona (μικρή φλογέρα).

ΚΟΥΒΑ:

ΚΟΥΒΑ Η μουσική παράδοση της Κούβας είναι πολύ πλούσια με αφρικανικές και ευρωπαϊκές επιδράσεις.Το βασικό είδος είναι το Son , από το οποίο προήλθε η Salza , η Rumba ,το Mambo και το αργό Cha-cha-cha . Τα πιο πολλά κουβανέζικα όργανα είναι αφρικάνικα όπως οι μαράκες,γκουϊρο,μαρίμπα.

ΑΪΤΗ:

ΑΪΤΗ Η μουσική της Αϊτής έχει αφρικανική επίδραση και στηρίζεται κυρίως στα κρουστά.

ΧΙΛΗ:

ΧΙΛΗ Η Tonada είναι παραδοσιακό τραγούδι. Η Kueka είναι ο επίσημος εθνικός χορός από το 1979. Έχει στοιχεία ισπανικά, αφρικανικά και ιθαγενή.

PowerPoint Presentation:

ΤΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΗ: ΣΤ΄ 12 ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας

authorStream Live Help