Kako napraviti kviz u ppt - seminar

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Kако направити квиз у ppt:

K ако направити квиз у ppt Дигитални наставни материјал

PowerPoint Presentation:

Слајд Написати наслов , уметни позадину, уметни слике,. - Додај акциони дугме тако да у горњој траци кликнеш на Пројекција слајдова - Акцијски дугмад и ту одабереЛА Лжељени дугме .

PowerPoint Presentation:

2. Слајд Кликом на изабрани дугме појављује крстић који кликнете на жељено место на слајду (у овом случају то је у доњем десном углу). Тада ће се отворити прозорчић Подешавања акције помоћу којег се акцијском дугмету додаје акција (акција означава што ће се догодити када се на њега кликн ути, повећати га развлачењем, променити му боју тако да га означите, затим кликнете на њега десним тастером миша и изаберете у менију који ће се појавити .

PowerPoint Presentation:

3. СЛАЈД – Уређујемо слајд који ће се отворити ако је ученик на претходном слајду тачно одговорио тј кликнуо на дугме са тачним одговором. ? - Уметнемо позадину, сличицу неког лика по жељи и додамо облачић у који упишемо жељени текст - На крају уметнемо и акциони дугме

PowerPoint Presentation:

4. СЛАЈД Ссада морамо направити слајд који ће се отворити ако је ученик нетачно одговорио. ? - Уметнемо позадину, сличицу лика, облачић и на крају акциони дугме са стрелицом за назад или празан дугме у који можемо написати нпр покушај поново.

PowerPoint Presentation:

До сада смо само убацили акционе дугмад које иначе користимо за успостављање везе (тзв. хипервезе) са другим слајдовима у презентацији, а сада ћемо им доделити акцију. То значи да за сваки дугме морамо одредити шта ће се догодити тј који ће се слајд отворити када на њега кликнемо: 1. Идемо назад на 1. слајд (онај са насловом квиза) где желимо да када ученик кликне на тај дугме да се отвори следећи слајд са првим питањем. То ћемо учинити тако да прво означимо дугме на том слајду, кликнемо десним тастером миша и затим у понуђеном менију кликнемо на Уређивање хипервезе.

PowerPoint Presentation:

Отвориће се прозорчић Подешавања акције: Сада кликнемо на Хипервезу до и затим на стрелицу десно те ​​у понуђеном менију одабрати Следећи слајд уколико већ није одабран и онда кликнути доле на У реду. Тиме смо одредили да ћемо кликом на тај дугме прећи на следећи слајд где се налази прво питање нашег квиза.

PowerPoint Presentation:

Идемо на 2. слајд где се налази наше прво питање. Ми желимо постићи да ако ученик кликне на тачан одговор да се отвори следећи слајд где пише да је то тачан одговор, а ако кликне на нетачан одговор да се отвори 4. слајд где пише да то није тачан одговор.? Прво означимо дугме са тачним одговором , кликнемо десним тастером миша и када се отвори мени кликнемо на Уређивање хипервезе. Отвориће се прозорчић Подешавања акције где означимо Хипервезу до и на стрелици десно означимо Следећи слајд јер на следећем слајду пише да је одговор тачан. На крају кликнемо на У реду (види на претходној слици)

PowerPoint Presentation:

На слајду који ће се отварати када ученик тачно одговори (у овом случају то је 3. слајд) треба на исти начин направити хипервезу до слајда са новим питањем (то ће бити 5. слајд који овде нисмо радили).?? На слајду који ће се отварати када ученик нетачно одговори (у овом случају то је 4. слајд треба на исти начин направити хипервезу до оног слајда на којем је било питање на који је ученик дао нетачан одговор? (у овом случају то је 2. слајд)

PowerPoint Presentation:

Цео овај поступак треба поновити са сваким следећим питањем у нашем квизу. Када смо завршили са свим питањима и понуђеним одговорима, кликнемо на Пројекција слајдова - Покажи пројекцију и заиграмо наш квиз!

authorStream Live Help