Cu timpul (Jorge Luis Borges)

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

Jorge Luis Borges

Slide 2: 

Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet,

Slide 3: 

si invata ca dragostea nu inseamna a te culca cu cineva,

Slide 4: 

si a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta

Slide 5: 

si, asa, omul incepe sa invete...

Slide 6: 

Ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni,

Slide 7: 

si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi, si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate pe astazi si acum pentru ca terenul lui maine este prea nesigur pentru a face planuri ...

Slide 9: 

Si, dupa un timp, omul invata ca - daca e prea mult - pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui arde si calcineaza.

Slide 10: 

Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina, si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori, si invata ca intr-adevar poate suporta, ca intr-adevar are forta, ca intr-adevar e valoros, si omul invata si ...

Slide 12: 

Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor mai bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei dori sa te intorci la trecut.

Slide 13: 

Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti.

Slide 14: 

Iti dai seama, cu timpul, ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi.

Slide 15: 

Ajungi, cu timpul, sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati si ca cel care nu lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu, se va vedea inconjurat doar de false prietenii.

Slide 16: 

Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.

Slide 17: 

Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, de asta sunt capabile doar sufletele cu adevarat mari.

Slide 18: 

Cu timpul intelegi ca, daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia nu va mai fi la aceeasi intensitate.

Slide 19: 

Cu timpul iti dai seama ca desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece.

Slide 20: 

Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta nu se va mai repeta niciodata.

Slide 21: 

Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu, va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat.

Slide 22: 

Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca, in final, ele sa nu mai fie asa cum sperai.

Slide 23: 

Cu timpul iti dai seama ca, in realitate, cel mai bun nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment.

Slide 24: 

Cu timpul vei vedea ca - desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur - iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt...

Slide 25: 

Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.

Slide 26: 

Imagini si text: Internet Muzica: Ernesto Cortazar “Don’t leave me”

authorStream Live Help