Hindoeisme

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Hindoeïsme : 

Hindoeïsme Gemaakt door Dina, Aisha en Kaoutar

Slide 2: 

1. Het ontstaan Tempel Symbolen Feesten Goden en godinnen Heilige feesten. Kleding Het verhaal van ganash

Slide 3: 

het ontstaan Het Hindoeïsme ontstond duizenden jaren in India,ze zeggen dat het hindoeïsme de oudste en nog bestaande geloof van de wereld is. mensen mogen op verschillende manieren het hindoeïsme beleven .

Slide 4: 

Tempel De hindoes hebben een gebedshuis we noemen het de tempel de hindoes vereren vele goden op verschillende manieren.de tempel woord gezien als de aardse huis van godheid. Ze vereren de goden op vele verschillende manieren

Slide 5: 

symbolen Hindoes hebben veel verschillende symbolen . Zoals die ene die staat voor perfectie Deze lotusbloem staat voor zuiverheid Dat is de swastika teken deze staat voor eeuwige vrede.

Slide 6: 

Feesten De Hindoes hebben vele verschillende feesten zoals divali, holi, vliegerfestival, huwelijksfeest, dussehra, raksha. De dussehra duur tien dagen . De divali is een lichtenfeest. Holi is de opkomst van de Lente . Huwelijk is de feest dat mensen gaan trouwen. Vliegerfestival is gewoon voor de lol en de gezelligheid. Raksha is een familie feest.

Slide 7: 

goden en godinnen Het hindoeïsme heeft heel veel verschillenden goden en godinnen.de god van alle goden en godinnen is braham. De andere zijn: als shiva de verwoester hij is beroemd omdat hij innerlijke vrede heeft. daardoor is hij nu blauw. Pravati is de vrouw van shiva ze word in verschillende manieren aan gebeden als de zachte moedergodin of als de bloeddorstige kali. durga is de oorlogzuchtige gedaante van de godin van pravati ze heeft in haar hand 10 verschillende wapens.

Slide 8: 

Heilige teksten De Hindoes hebben geen boek maar heilige teksten.Ze zijn zo 300 jaar oud. Er staan liedjes, lofzangen, gebeden en spreuken die worden veda's genoemd. De belangrijkste en de heiligste is de rig veda de tekst van kennis

Slide 9: 

kleding De vrouwen dragen een kleding stuk die siri heet. Ze dragen het op een speciale gelegenheid. En de mannen dragen gewoon een tulband en mooie kleding

Slide 10: 

de verhaal van ganash Op een dag zij shiva tegen pravati dat hij op reis ging . Pravatie vond het goed en zwaaide shiva uit. Maar ze had haar geheim niet verteld ze kreeg een baby . De baby kreeg de naam ganash hij groede snel. Toen kwam shiva terug om pravatie te zien en de verassen maar ganash wilde de man niet binnen laten doen pakte shiva zijn vork en sloeg de ganash op zijn hoofd de hoofd viel er af toen kwam pravatie binnen en ze schrok wat shiva heeft gedaan ze zij wat heb je met jou zoon gedaan toen ging ze weg shiva besefte wat hij heeft gedaan en ging een hoofd zoeken voor zijn zoon . Hij zag een olifanten en sneed zijn hoofd van af en gaf hem aan gabash en toen was de hele gezin weer bij elkaar.

authorStream Live Help