2009.12.29 Sinaia Dorin

Views:
 
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1:

Scurta cronica a zilei de marti 29 dec.2009 ! -avans automat-

Slide 2:

Propunerea gurului Dorin Gherman (bazata pe o cercetare meteo) a fost o plimbare la Sinaia,Cota 1400 si schitul Sf.Ana,adaptata la posibilitatile locomotorii ale subsemnatului,devenit insotitor pe facilitatile lui feroviare ! Ajung la gara in 35 de minute(fata de cele 2 ore facute de la gara pana in Drumul Taberei la sosirea de la Lugoj) si la 8 si 30 de minute Rapidul 831 ne-a preluat si la 10 si 26 de minute ne-a depus pe peronul garii Sinaia ! Cum microbuzul de Cota 1400 nu-si facea aparitia,un taxi ne-a carat la telegondola care,dupa o scurta pauza de revizie, ne-a saltat la Cota 1400 sub un soare bogat revarsat peste munti,peste paduri pudrate de nea,cu nori cerniti si invalatuciti departe la orizont catre Brasov,atat de departe incat eram siguri ca nu vor ajunge la noi in orele urmatoare !

Slide 3:

In avantul telegondolei spre inaltimi, in cateva secunde dimensiunile se micsoreaza si ai sub tine o tara a piticilor… Iti vine s-o iei grijuliu in causul palmelor !

Slide 4:

Muntii Baiului,soarele si padurile ne feresc sa fim cotropiti de balaurii-nori ! Cei buni si puri (sic!) sunt rasplatiti de natura…

Slide 5:

Straiul alb oferit cu darnicie de Craiasa Iarna si farmecele departarii le confera maretie,mister,atractie… De fapt sunt batrani si garbovi,rosi de vanturi,ploi ,geruri… Si totusi in gandurile,inima si sufletul nostru ei raman MUNTII NOSTRI !

Slide 6:

O Sinaie-liliput cuibarita in regatul vesnic verde al Reginei Padure,ozonat, daruitor de sanatate si liniste sufleteasca.Asa se pare ca a fost la inceputuri! Azi insa cetatenii-Brazi din regat ce coboara in oras spun ca e multa agitatie,multe hoteluri si baruri si ca in urma sutelor de mii de cai-putere,fie ei Euro3 sau Euro4, miroase urat !

Slide 7:

Alunecarea lina a telegondolei si bucuria adusa ochilor din patru zari ne fac sa regretam ca ne apropiem de Cota 1400,un final nerealizabil cu propriile-mi picioare! Recunosc obiectiv binefacerile acestor carausi moderni pentru iubitorii de munte scosi la pensie de domnul TIMP !

Slide 8:

Un concert cu solisti de marca: puritatea albului, linistea albastrului, gravitatea negrului !

Slide 9:

In linistea ce te inconjoara se aud glasurile padurii,o padure vesnic mirata in statornicia ei de trecerea drumetilor ! Fosnetul zapezii sub pasii nostri se stinge treptat … fara a deranja somnul hibernal al ursilor in vizuinile lor !

Slide 10:

Frustrat de lipsa fumului iesind din cosuri, schitul Sf.Ana se bucura sub zapada si soare in poiana aparata de cavalerii-Brazi ! De la Cota 1400 va ia doar un sfert de ora pe un drum ce coboara usor si care in continuare va poate conduce la Sinaia !

Slide 11:

Doamna Iarna s-a specializat in bijuterii din APA si GER si, cum nu dispune de retele de magazine de prezentare, va incanta cu ele peste tot unde gaseste burlane si stresini !

Slide 12:

Compozitor:NATURA Piesa:Cvartet pentru cer,pom,lumina si intuneric Dirijor:SOARELE

Slide 13:

Curg zapezile de pe acoperisuri…… …si troita isi pierde incet podoaba de nea…

Slide 14:

Sunt obisnuiti cu drumetii … Nici ca le pasa de prezenta noastra ! Roscatul chiar stie ca- i fotografiat !

Slide 15:

M-asi da si eu cu sania ! Nu m-ajuta nimeni ?

Slide 16:

Treceti si mergeti in pace ! Eu sunt la ora de plaja !

Slide 17:

La revedere…?

Slide 18:

In decembrie 2008 Dorin Gherman m-a invitat la o plimbare la Predeal si am savurat cu el Cioplea,Clabucet si o ciorba de burta ! In decembrie 2009 Dorin Gherman propune escapada Sinaia-Cota 1400-Schitul Sf.Ana, devenind autorul moral al cronicii zilei de 29 dec.2009,finalizata de mine prin foto, comentarii si editare ! Astept cu optimism decembrie 2010 ! Edi devenit Bichi si dintotdeauna Bayer Fondul muzical:Arcangelo Corelli-La Follia-adagio Mai urmeaza un P.S. pe care va rog sa-l cititi !

Slide 19:

Sotia mea Maia este prima care vede “productiile” mele, exprimandu-si bineinteles parerile ! La cea prezenta a criticat alegerea fondului muzical ca fiind prea lent si ca ar trebui sa pun ceva mai vesel ! In focul discutiilor a precizat la un moment dat : “ramai cu o senzatie de plictiseala, ca parca a fost plimbarea a 2 mosi…” Aceasta concluzie mi-a confirmat buna alegere a unui adagio ca fond muzical deoarece cronica zilei de 29 dec.2009 a relatat plimbarea a 2 mosi la Sinaia ! Un allegretto sau un presto ar fi intrat intr-un profund conflict de interese si cu cei 2 mosi in cauza si cu Sf.Ana de la schit ! Acum ma gandesc ca poate un titlu mai bun ar fi putut fi: “Cronica zilei de 29 dec.2009. Plimbarea unor mosi la Sinaia si vizitarea unor locuri sfinte” Va rog sa va alegeti fiecare dupa preferinte !

authorStream Live Help