ALBA_PIRATAS

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Les illes Balears davant dels atacs pirates : 

Les illes Balears davant dels atacs pirates CP SA GRADUADA EIVISSA

L’ampolla es va llençar : 

L’ampolla es va llençar al segle XVI

Hi som… : 

Hi som… A l’Edat Moderna

Slide 4: 

Les illes… Foren conquerides per Jaume I Eren 100 000 habitants. Pagesos i jornalers. Naixement de la burgesia. Economia: Agricultura Pirateria abundant. Moviment artístic: Barroc i Renaixença.

Slide 5: 

En canvi ara… Som 1 mil.lió. Tenim fauna i flora endèmica. Abunda la classe mitjana. Som un destí dels turistes.

Slide 6: 

Desde 1500 la posició de les illes, al centre del Mediterrani, les convertiren en un encreuament de camins, entre Orient i Occident, de gran importància estratègica, per als corsaris àrabs que van començar a operar en aigües del Mediterrani occidental.

Slide 7: 

Aumenta la pirateria a les Illes: -Per la seva situació geogràfica, en el centre del Mediterrani Occidental. -Per raons estratègic-militars (provisió de queviures per a les tropes, reorganització de la flota, refugi en cas de mal temps...).

Slide 8: 

Es famós el Saqueig d’Eivissa al 1543

Slide 10: 

Per defensar-se del pirates tenen: Torres o Talaies de defensa

Slide 11: 

Torres costaneres Torre del Cap de Barbaria Torre del Cap des Jueu Torre de Compte Torre del Carregador de sa Sal Rossa Torre de s'Espalmador Torre del Pi des Català Torre des Molar Torre del Port de Portinatx Torre de Punta Gavina Torre de Punta Prima Torre de ses portes Torre del Cap de Campanitx Torres església Torre de Sant Antoni Torre de Santa Eulària

authorStream Live Help